Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Judith 19:00, 28 kwi 2025

Daria, Twój ogródek mnie nieustannie zachwyca. Mam do niego sentyment, chyba dlatego, że od początku obserwowałam, jak go tworzysz . Pięknie jest .
DariaB 12:08, 02 maj 2025

Judith napisał(a)
Daria, Twój ogródek mnie nieustannie zachwyca. Mam do niego sentyment, chyba dlatego, że od początku obserwowałam, jak go tworzysz . Pięknie jest .

Judith dziękuję za taki miłe słowa, to jest niesamowite jak bardzo ogrodnictwo potrafi połączyć różnych ludzi. Patrząc na zdjęcia z teraz i z kilku lat wstecz trudno uwierzyć, że to jest to samo miejsce. Wczoraj jak wchodziłam do ogrodu przez furtkę to mówię do męża, że tu się wchodzi jak do jakiejś bajki, tak się zmienia krajobraz. Ja też lubię ten mój ogródeczek.
DariaB 12:11, 02 maj 2025

Kilka pstryków kończących kwiecień i rozpoczynających maj. Kwitną kukliki i wielosiły, niektóre róże już w pączkach, kończą tulipany. Mam jeszcze trochę pustych miejsc na rabatach ale większość się już fajnie wypełnia.
Ta tiarella bardzo mi się podoba.
DariaB 12:16, 02 maj 2025

To ten sam tulipan, w pąku i otworzony. Ładniutki jest.

Mała rabatka przy domku z przesadzanymi w zeszłym roku jabłonkami.

Na bylinowej jeszcze sporo miejsca na wiosenne rośliny. Stipa tu jednak nie daje rady przez zalegający zimą śnieg który zjeżdża z dachu.

DariaB 12:18, 02 maj 2025

I moje pomidorki i cynie.

Dziękuję za uwagę i odwiedziny
Roocika 15:03, 02 maj 2025

Przepięknie! Mniejsze ogrody mają niepowtarzalny urok.
U nas już nie padało tak długo Mam wrażenie, że przyroda czeka na deszcz. Nawet jeszcze nie wszystkie liście na drzewach urosły. Platan mi zmarzł i te wypuszczone listki uschły, mam nadzieję, że wyjdą nowe.
Kasya 15:45, 02 maj 2025

No to moje pomidorki mniej więcej podobne
Makao 16:41, 02 maj 2025

Niezmiennie jestem zachwycona Twoimi wielkimi rabatami. Jedna wielka rabata i tylko ścieżka z kamienia prze środek. No uwielbiam
Ty masz gdzieś trawnika trochę?
DariaB 16:47, 02 maj 2025

Roocika napisał(a)
Przepięknie! Mniejsze ogrody mają niepowtarzalny urok.
U nas już nie padało tak długo Mam wrażenie, że przyroda czeka na deszcz. Nawet jeszcze nie wszystkie liście na drzewach urosły. Platan mi zmarzł i te wypuszczone listki uschły, mam nadzieję, że wyjdą nowe.

A patrząc na zdjęcia u Ciebie nie widać aż tak braku deszczu. Padać ma od niedzieli i ma być spore ochłodzenie. Szkoda platana, mam nadzieję, że się pozbiera. Małe ogrody łatwiej zapełnić.
DariaB 16:49, 02 maj 2025

Kasya napisał(a)
No to moje pomidorki mniej więcej podobne

Późno siałam, pod koniec marca dopiero, nie mam gdzie trzymać wysiewów więc dlatego tak późno, myślę, że nadrobią