Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 10:42, 28 kwi 2025

Roocika napisał(a)

Ok

Edit. Fajnie, że w końcu ta decyzja o drzewku klepnięta. W duszy będzie spokojniej

O tak, ulżyło mi i czuję, że ta wiśnia dopełni rabatę i stworzy fajną ramę przy wejściu do ogrodu. Nie wiem dlaczego od razu o niej nie pomyślałam.
DariaB 10:43, 28 kwi 2025

Joann napisał(a)
Dario, u Ciebie jaki porządeczek! Aż miło popatrzeć. Co to za drzewka w szpalerze kwitnace na różowo?
Ja ostatnio widziałam migdałka w C i też miałam pokusę, wiem, co to uczucie nie uległam, ale myślę o nim

Asiu u Ciebie też nie widać bałaganu Drzewa w szpalerze to Wiśnie Kanzan, z tego co kojarzę to migdałki są kłopotliwe, często chorują i brzydną po jakimś czasie.
DariaB 10:45, 28 kwi 2025

kami napisał(a)
Ta wiśnia tybeteńska to jakoś kwitnie fajnie czy tylko inną korę ma? Zrobisz fotkę z bliska

Ona kwitnie, ale nie jakoś szaleńczo, małymi, białymi kwiatuszkami. Jej główną ozdobą jest właśnie ta ceglasta, łuszcząca się kora.
DariaB 10:48, 28 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Porządek ,elegancja, śliczny dopieszczony ogród.
Daria te zdjęcia po deszczu takie wyraźne. Bardzo mi się podobają❤️

Wisnia pasuje do tego klombika. I jest bardzo ładna. Kształtna
Nie dosypuj tam ziemi tylko spiro drobnej kory. Robi sie z niej fajna ściółka i stopniowa próchnica a dżdżownic tyle że rybakom można sprzedawać. Wilgoć też fajnie utrzymuje.

Wiosenny deszcz sprawia, że wszystko w oczach rośnie, wręcz puchnie Ta moja pierwsza wiśnia trochę choruje, ścięłam jej właśnie suchy czubek i trochę uschniętych gałązek. Na jesień płakała jakąś galaretą. Mam nadzieję, że się pozbiera. Mam jeszcze trochę kompostu to ewentualnie go dosypię i kory w sumie też mogę, ziemi i tak nie mam Cisy też fajnie przyrastają, nie zdążyłam ich przyciąć, a już ruszyły.
DariaB 10:49, 28 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Wiesz, kto wziął pozostałe 3 sztuki?

No nie gadaj haha jak je przywiozłaś?
mrokasia 11:17, 28 kwi 2025

Daria, avatarek zmieniłaś i nie mogę się przyzwyczaić .
Fajna ta wisienka i fajnie będzie tam wyglądać.
Zazdroszczę deszczu. Ogród od razu wygląda na bardziej zielony i puchaty .
Rojodziejowa 11:18, 28 kwi 2025

DariaB napisał(a)

No nie gadaj haha jak je przywiozłaś?

Nie ja Karo/Ania z Nowej działki

U Sylwii pisała, że chciałaby bardzo, a że ja muszę odłożyć zakup, to niech ma ktoś "swój"
DariaB 11:27, 28 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Daria, avatarek zmieniłaś i nie mogę się przyzwyczaić .
Fajna ta wisienka i fajnie będzie tam wyglądać.
Zazdroszczę deszczu. Ogród od razu wygląda na bardziej zielony i puchaty .

Ano zmieniłam też myślę, że to był dobry krok U Ciebie nie padało?
DariaB 11:28, 28 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Nie ja Karo/Ania z Nowej działki

U Sylwii pisała, że chciałaby bardzo, a że ja muszę odłożyć zakup, to niech ma ktoś "swój"

A no tak, pisałaś, ale myślałam, że coś jednak się zmieniło Muszę do Ani wpaść w takim razie na wizytę.
DariaB 11:34, 28 kwi 2025

Spędziłam cudowny weekend, odwiedziłam Arboretum w Wojsławicach i Ogród Botaniczny we Wrocławiu. Nacieszyłam oczy i duszę. Arboretum zrobiło na mnie niesamowite wrażenie, ten stary, dojrzały drzewostan napawa człowieka refleksją nad potęgą przyrody i jednocześnie nad maleńkością człowieka. Polecam każdemu do odwiedzenia tego cudownego ogrodu. Zrobiłam mnóstwo zdjęć, ale są jeszcze w aparacie, wrzucam to co cyknęłam telefonem