Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:58, 08 lut 2026

Raniuszek ptaszek roku, wpadł na chwilę, zrobił zamieszanie i tyle go widzieli, dzień był ponury i zdjęcia słabe.

Najwięcej jednak jest sikor, czy to bogatek czy modraszek, bardzo lubią jabłka i orzeszki, słonecznik to wiadomo.

Był też taki gość, zdjęcie bardzo słabe, ale to Krogulec.

W poprzednich latach bywały też gile, szczygły i sójki w parze. Zdjęcia z telefonu to jakość bardzo słaba.
Pan i pani gil

Niestety tylko raz, na momencik wpadł mój ulubieniec rudzik i tyle go widzieli
Mam nadzieję, że was nie zanudziłam
DariaB 15:02, 08 lut 2026

LIDKA napisał(a)
Super te ptaszki. Masz dobre oko.

Daria mam nadzieję że ciężki czas minął. Do wiosny coraz bliżej.
Jakieś plany?

Ptaszki dziękują oczy z wielką wadą wzroku też haha. Plany jakieś tam mam, głównie rozmnażanie roślin, na rabacie na przeciw garażu, tej przy ścieżce granitowej koniecznie muszę dosadzić coś zimozielonego, może jakieś cisy formowane w kulę bo widzę, że teraz zdecydowanie brakuje tam zimozielonego akcentu. W tym ogrodzie już nie ma gdzie szaleć, najwyżej jakieś kosmetyczne zmiany, ale chciałabym na jesień zabrać się za tamtą drugą działkę i zacznę od sadzenia drzew, no bo tam puste pole, a drzewa trochę potrzebują, ale najpierw geodeta żeby chociaż jakieś rozeznanie mieć.
MagdaLenka 15:13, 08 lut 2026

Daria, cudne zdjęcia ptaków. Dużo lepsza jakość niż z telefonu. Też uwielbiam takie obserwacje i rozumiem, jakie pozytywne emocje budzą.
olciamanolcia 19:55, 08 lut 2026

Ależ widowisko ❤️
U mnie sporo ptaszków bo brzozy i platany obwieszone kulami i kramnikiem z butelki
Przylatują sroki sikorki wróble gile rudziki i sojki
Na kalinie żeruje taki gość

Na pewno to nie jest wróbel Jest sporo większy

DariaB 20:36, 08 lut 2026

MagdaLenka napisał(a)
Daria, cudne zdjęcia ptaków. Dużo lepsza jakość niż z telefonu. Też uwielbiam takie obserwacje i rozumiem, jakie pozytywne emocje budzą.

Dziękuję Magda. W Wielkiej Brytanii to prawie religia obserwowanie ptaków. U nas też są tacy zapaleńcy z aparatu są lepsze foty to prawda, chociaż aparat leciwy, bez wymienianego obiektywu i zdjęcia robione przez okno.
DariaB 20:37, 08 lut 2026

olciamanolcia napisał(a)
Ależ widowisko ❤️
U mnie sporo ptaszków bo brzozy i platany obwieszone kulami i kramnikiem z butelki
Przylatują sroki sikorki wróble gile rudziki i sojki
Na kalinie żeruje taki gość

Na pewno to nie jest wróbel Jest sporo większy

Justysia to kwiczoł jest! Fajny gość, nie widziałam jeszcze na żywo. To też masz niezłe widowisko.
MartaCho 07:41, 09 lut 2026

Hejka! Zdjęcia bardzo urocze i miło je z Tobą pooglądać- fajnie też, że udało się znaleźć taką pasję, która pomagała przetrwać trudne momenty.
Ja w tym roku przeniosłam karmnik w takie miejsce, że widzę ptaszki przez okno kuchenne i to był bardzo dobry pomysł. Wczoraj pierwszy raz wypatrzyłam u mnie grubodzioba, stale przylatuje stado wróbli które uwielbiam, sikory, kosy i rudzik musi też gdzieś w okolicy mieszkać, bo stałym i mile widzianym gościem jest