Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

nicol21 21:49, 20 lut 2026

Widoki cudne.
Ptaszki - no mega!
Śnieg.... fajny był, ale mógłby już zrobić miejsca wiośnie.

Widzę, że mamy ten sam czerwony karmnik
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kordina 21:51, 21 lut 2026

Raniuszki to moje ulubione ptaszki, takie kuleczki, wyglądają jak maskotki
U mnie sporadycznie bywają.
DariaB 10:51, 23 lut 2026

MartaCho napisał(a)
Hejka! Zdjęcia bardzo urocze i miło je z Tobą pooglądać- fajnie też, że udało się znaleźć taką pasję, która pomagała przetrwać trudne momenty.
Ja w tym roku przeniosłam karmnik w takie miejsce, że widzę ptaszki przez okno kuchenne i to był bardzo dobry pomysł. Wczoraj pierwszy raz wypatrzyłam u mnie grubodzioba, stale przylatuje stado wróbli które uwielbiam, sikory, kosy i rudzik musi też gdzieś w okolicy mieszkać, bo stałym i mile widzianym gościem jest

No było ciężko, ale na szczęście zrobiło się w końcu stabilnie. Mama i tata można powiedzieć, że chyba najgorsze za nimi. A ptaszki dawały mnóstwo radości i zabawy. W sumie całkiem dużo gatunków mnie odwiedziło. A wróbli u mnie nie ma, są mazurki, ale wróbli nie zauważyłam. Rudziki bardzo lubię, takie śmieszne kulki na chudych nogach
DariaB 11:16, 23 lut 2026

Margo2 napisał(a)
Tez uwielbiam patrzec na ptaki przylatujące do karmnika
Wisi akurat tak, że siedząc na zdalnej cały czas mogę je obserwować
I fajnie, że podpisujesz zdjęcia.
Zastanawiałam się, jakie u mnie są.

Ciekawe czy się możesz na pracy skupić w takich warunkach Jak nie znam jakiegoś ptaszka to go sprawdzam w googlach po fotografii i w albumie o ptakach.
DariaB 11:20, 23 lut 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Raniuszków i gili zazdraszczam pozytywnie U nas Em w tym tygodniu ratował rudzika ze szklarni. chyba się schował na noc przed mrozem, a wylecieć już nie potrafił.

Raniuszki się pojawiły raz, dzisiaj też rano widziałam ale szybko odleciał. Gil też się zjawił w końcu. Biedny rudzik, dobrze, że EM zaglądnął do szklarni. No łatwej zimy zwierzaki w tym roku nie miały.
DariaB 11:22, 23 lut 2026

Narsilia napisał(a)
Piękne zdjęcia ptaków dziękuję za podzielenie się ja też już kolejny rok zapraszam ptaki do ogrodu posadziłam im i sobie dużo drzew do tego kule z ziarnami , słoninka i ziarno luzem całą zimę ,z telefonu ciężko zrobić zdjęcie

Wiem coś o marnych fotach z telefonu, bardzo mnie to frustrowało. Fajnie, że dbasz o braci mniejszych, dzieciaczki też pewnie podziwiają. U mnie obie córki podziwiają, a młodsza nawet za aparat łapie.
DariaB 11:23, 23 lut 2026

nicol21 napisał(a)
Widoki cudne.
Ptaszki - no mega!
Śnieg.... fajny był, ale mógłby już zrobić miejsca wiośnie.

Widzę, że mamy ten sam czerwony karmnik

A u mnie już śnieg prawie stopniał, juppi! W sobotę ma być kilkanaście stopni, aż mi się wierzyć nie chce. Karmnik mam już kilka tak, jednym minusem jest to, że te małe gagatki potrafią całe ziarno rozrzucić na ziemię
DariaB 11:24, 23 lut 2026

Kordina napisał(a)
Raniuszki to moje ulubione ptaszki, takie kuleczki, wyglądają jak maskotki
U mnie sporadycznie bywają.

O tak, takie małe kulki jak z waty z długaśnym ogonem, bardzo pocieszne są ale raczej takie nieśmiałe, nie jest łatwo je ufocić.
DariaB 11:31, 23 lut 2026

W połowie lutego stopniał śnieg i wyłoniły się cebulowe.

Później znowu sypnęło, w dwóch turach, ale ten śnieg już nie miał szans się dłużej utrzymać.

A wczoraj oficjalnie rozpoczęłam sezon ogrodowy. Przycięłam grabu i trochę brzozy, dzisiaj rąk nie czuję, ciężka ta żyrafa

W końcu jest nadzieja na wiosnę, a pracy mnóstwo, po zimie wszystko wygląda bardzo kiepsko.
MartaCho 11:39, 23 lut 2026

Stan pogodowy u mnie podobny, też się nie mogę doczekać już weekendu i tych dwucyfrowych temperatur na plusie
Ptaszki dzielnie umilały nam czas zimą. U mnie najwięcej wróbli i sikorek było, regularnie rudzik i kosy, ale grubodziób też zawitał. Planujesz, albo masz już może, budki lęgowe na wiosnę?