Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Judith 13:34, 23 lis 2025

OMG!!!
Ale cudownie, kocham śnieg
Margo2 23:54, 05 sty 2026

DariaB napisał(a)

Gosia dziękuję! Nowe pole ciężko nazwać ogrodem, w tym roku rosło jeszcze zboże, w przyszłym pewnie też. Czekamy na prąd, może będzie w przyszłym roku. Na jesień może będę coś działać, sama nie wiem. Mam skomplikowaną sytuację rodzinną teraz i nie wiem jak to się wszystko rozwinie. Od lat mam mamę wymagającą stałej opieki, teraz zachorował tata i tak się kurcze wszystko czasem wali, że traci się sens robienia czegokolwiek. No ale, przyjdzie wiosna, wyjdzie słońce i od razu będzie lepiej, taką mam nadzieję.

Współczuję.
I bardzo dobrze Cię rozumiem. Miałam podobną sytuację z teściami. U nas całe szczęście nie zachorowali jednocześnie. Faktycznie ogród bardzo pomaga.

Życzę dużo zdrowia, cierpliwości i spełnienia marzeń w Nowym Roku
ajka 10:00, 06 sty 2026

Uwielbiam takie zimowe widoki, ale nie u siebie w ogrodzie Mam stracha, że wszystko połamie i nie będzie czego ratować, a u nas w najbliższych dniach też zapowiadają duże opady.
MartaCho 07:36, 07 sty 2026

Daria,
dużo zdrowia, sił, cierpliwości w sprawach rodzinnych życzę!
Ogród zimowy przepiękny- biały puch bardzo cieszy i zachwyca, choć czasem i trochę popsioczymy
Pozdrawiam!!!
nicol21 22:38, 24 sty 2026

Piękna zima u Ciebie!!!

Oby się wszystko jakoś sensownie ułożyło. Ściskam ciepło.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
DariaB 14:18, 08 lut 2026

LIDKA napisał(a)
Lubię takie zimowe widoki. U mnie tylko szron ale też pięknie.

Hej Lidka od tych zdjęć minęło trochę czasu i już tak pięknie nie jest ale zimę mieliśmy konkretną w tym roku, śniegu była masa, mrozy mniejsze niż na północy ale też były.

Judith napisał(a)
OMG!!!
Ale cudownie, kocham śnieg

Haha cieszy mnie Twoja radość, ja śnieg też lubię ale odgarnianie go było mega robotą bo był strasznie ciężki, kolejny opad już nie był taki mokry i nawet się fajnie odśnieżało. Mimo wszystko liczę, że idzie już ku wiośnie

Margo2 napisał(a)

Współczuję.
I bardzo dobrze Cię rozumiem. Miałam podobną sytuację z teściami. U nas całe szczęście nie zachorowali jednocześnie. Faktycznie ogród bardzo pomaga.
Życzę dużo zdrowia, cierpliwości i spełnienia marzeń w Nowym Roku

Gosia przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Bardzo dziękuję za życzenia! Tobie również życzę wszystkiego najlepszego i zdrowia przede wszystkim. Ściskam!

ajka napisał(a)
Uwielbiam takie zimowe widoki, ale nie u siebie w ogrodzie Mam stracha, że wszystko połamie i nie będzie czego ratować, a u nas w najbliższych dniach też zapowiadają duże opady.

Aniu Twój strach nie był bezpodstawny. Wszystko jest połamane i wygląda tragicznie Masy śniegu które spadły z dachu rozłamały rododendrona, laurowiśnia nadal pod masą śniegu, kulki danicowe straciły swój kształt, no ciężka to zima dla ogrodu była.

MartaCho napisał(a)
Daria,
dużo zdrowia, sił, cierpliwości w sprawach rodzinnych życzę!
Ogród zimowy przepiękny- biały puch bardzo cieszy i zachwyca, choć czasem i trochę popsioczymy
Pozdrawiam!!!

Marta dziękuję bardzo! Na szczęście sytuacja się ustabilizowała, ale listopad, grudzień to były ciągłe kursy do szpitali w Krakowie i do Skawiny, ale chyba idzie już ku dobremu. Na dodatek grudzień i styczeń mnie przeorał zawodowo, dopiero teraz, prawie w połowie lutego dostrzegam światełko w tunelu. Może i lepiej, że to się wszystko w zimie działo, zleciała w oka mgnieniu.
Tobie również życzę dużo zdrowia, zapału do prac ogrodowych i satysfakcji z efektów

nicol21 napisał(a)
Piękna zima u Ciebie!!!
Oby się wszystko jakoś sensownie ułożyło. Ściskam ciepło.

Nicol dziękuję sytuacja się klaruje i chyba będzie spokój, przynajmniej na jakiś czas, mam taką ciszą nadzieję. A zima niech już sobie idzie precz
DariaB 14:27, 08 lut 2026

W końcu czuję, że odzyskuję swoje życie. Byłam ostatnie miesiące w trybie zadaniowym, napędzana adrenaliną ale ileż można? Co prawda nie dopadł mnie całkowity zimowy sen, bo odkryłam nową pasję i jest nią fotografowanie ptaków. Dostałam od taty jego stary aparat, zdjęcia są takie sobie, ale z komórki nie lepsze, a ile frajdy i radości miałam w tych ciężkich miesiącach to moje. Może to głupie ale obserwowanie ptaków bardzo mi pomogło, mam wrażenie, że działało terapeutycznie, prawie tak jak ogrodnictwo. Mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak Wam zaprezentuję trochę tych szalonych modeli
Sikora bogatka i Zięba

Sikorka modraszka, Mazurek

Bażant Sroka

Gołąb Sierpówka, one zawsze przylatują w parze.
DariaB 14:34, 08 lut 2026

Dzwoniec, chociaż początkowo myślałam, że to Czyż

Grubodziób
DariaB 14:41, 08 lut 2026

Dzięcioł duży

Kos

Sikorka, nie mam pewności czy uboga, czy czarnogłówka ale chyba to ona
LIDKA 14:45, 08 lut 2026

Super te ptaszki. Masz dobre oko.

Daria mam nadzieję że ciężki czas minął. Do wiosny coraz bliżej.
Jakieś plany?