Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

lilarose 23:53, 15 kwi 2022

malgol napisał(a)
Dziewczyny , w końcu temat dla mnie napastnice u mnie do niedawna były jednoroczne. No za diabła nue chciały się siać. A dbałam jak o nic innwgo chyba. I raptem w tym roku patrze a mam siewki nawet w fugach kostki granitowej nie prxenosze. Same wybrały. a mogły mieć dobrze na rabacie....

nie bądź taka- przenieś je! W kostce nie będziesz miała z nich pociechy, to nie werbena, że zakwitnie na kamieniu. Naparstnica, żeby wytworzyła porządną rozetę i kwiat musi mieć troszkę miejsca i zasobów. Ja swoje też co roku przenoszę, bo sieją się bez sensu w dziwnych miejscach.
lilarose 23:54, 15 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Jakby co, to ja wszelkie nadmiary nasion i siewek chętnie. Uwielbiam naparstnice. Mnie się sieją i wschodzą. Te takie odmianowe nie, kiedyś kupiłam i nic potem z nich nie było. Chociaż teoretycznie były bylinowe. Nie przezimowały. Dla zachęty dodam, że robię również za wsparcie zaopatrzeniowe dla Mrokasi

Łucja, to musimy się umówić- na pewno będę miała coś dla Ciebie
Magara 01:06, 16 kwi 2022

No wiecie... Teraz to aż mi głupio, że ja ostatnie trzy lata naparstnice na kompost wywalałam, a tu takie zapotrzebowanie
Oby w tym roku nie były złośliwe i siały się nadal, to obdarzę wszystkich

Ja mam jeszcze zapotrzebowanie na takie jasno żółte/kremowe, ale nie mogę trafić. One podobno też się sieją, coś kojarzę, że Agata z Tajemniczego tak miała.

P.S. Gosia - ale te zwykłe (różowe, białe, fioletowe) Ci się nie siały??? No nie mogę uwierzyć... Ja z kilku sadzonek miałam sryliardy... Fakt, nie obcinałam i czekałam, aż się wysypią i jeszcze sama wysypywałam wszędzie gdzie się dało Może te Twoje jakieś bardziej myślące i się zastanawiały czy u Ciebie warto? Kaśka ma rację - w kostce nic z nich nie będzie, musisz przesadzić
UrsaMaior 20:19, 16 kwi 2022

Hehe ja kiedyś zabrałam się za wyrywanie chwastów i w dzikim widzie poszły w 3 d..py wszystkie siewki. A potem skapnęłam się co wyrywam i wciskałam na miejsce. Twarde sztuki, żadna nie zdechła.
Kokesz 23:38, 16 kwi 2022

UrsaMaior napisał(a)
Hehe ja kiedyś zabrałam się za wyrywanie chwastów i w dzikim widzie poszły w 3 d..py wszystkie siewki. A potem skapnęłam się co wyrywam i wciskałam na miejsce. Twarde sztuki, żadna nie zdechła.

Tak samo kiedyś zrobiłam z cyniami Jak wyrywałam, to przez myśl mi przeszło, że one wszystkie równe i w jednym miejscu tylko rosły. Też powtykałam z powrotem i przeżyły
galgAsia 23:48, 16 kwi 2022

Dużo ciepła i spokoju, Daguś
Magara 00:17, 17 kwi 2022

UrsaMaior napisał(a)

No wszelki duch zawitał tutaj

Iza, Renia - Wy wytrawne ogrodniczki, chyba błędy dalekiej przeszłości wspominacie
Magara 00:18, 17 kwi 2022

galgAsia napisał(a)
Dużo ciepła i spokoju, Daguś

Dzięki, takich życzeń to każdemu zawsze trzeba Wzajemnie :-*
Johanka77 07:17, 17 kwi 2022

Zdrowych i pogodnych Daga!
Magara 23:12, 17 kwi 2022

Johanka - dzięki, wzajemnie