Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 19:13, 18 kwi 2022

Normalnie musiałam sobie wygooglować to jezioro
Joku 19:21, 18 kwi 2022

Ja też .
tulucy 19:36, 18 kwi 2022

piękne jezioro

Moja ułudka to zagłuszona nie przez trzmielinę, tylko przez tojeść rozesłana, dziś tak tam stałam i patrzyłam i wydedukowałam. Tojeść się za bardzo rozpanoszyła i pójdzie out.
Magara 23:02, 18 kwi 2022

Bynajmniej nie czujcie się niedouczone Ja na trasie googlowałam non stop, przy każdej tablicy informacyjnej
Nie miałam pojęcia o wielu zjawiskach i roślinach, najbardziej mnie zaskoczyła borówka bagienna (w opisie trasy jest, w tytule brzezina bagienna - też nie wiedziałam co to )

Muszę się wybrać w to miejsce też w innych porach roku, bo widoczki ładne i kojące
Magara 23:04, 18 kwi 2022

tulucy napisał(a)

Moja ułudka to zagłuszona nie przez trzmielinę, tylko przez tojeść rozesłana, dziś tak tam stałam i patrzyłam i wydedukowałam. Tojeść się za bardzo rozpanoszyła i pójdzie out.

Też mam tojeść rozesłaną, ale moja nie chce się panoszyć tam gdzie powinna
Agatorek 23:33, 18 kwi 2022

Piękne miejsce odwiedziłaś . Tez googlalam o co chodzi z tym jeziorem .
Martka 12:40, 19 kwi 2022

Nie miałam do czynienia z ułudką, tylko z ułudą, nie poradzę, podział jeziorek ze względu na klimaty odżywcze też właśnie dzięki Tobie poznałam, no trudno tu na tym wątku zabłysnąć Wycieczka fajna!
galgAsia 14:07, 19 kwi 2022

Ułudki również nie mam, ale jak patrzę na te niebieskie kwiatuszki, to się zastanawiam - dlaczego?!?
Więc upchnij ją tam pod pęcherznicą i się nią ciesz
Magara 22:59, 19 kwi 2022

Martka - z ułudą to ja mam do czynienia od zawsze Jeziorek takich w Polsce trochę jest

Asia - ładna ona ta ułudka, głównie jak jej dużo na raz Upchnięta została, ale mocno podziałkowana więc na masę poczekam Popatrzyłam ile kosztuje na allegro i doszłam do wniosku, że sprzedawcy chyba powariowali w tym roku

Ogrodowo dziś przesadziłam dwie róże i posadziłam trzy. Niby nic, a mokra byłam po tej robocie jak pies. Chyba głównie ze stresu. Dwie róże zabrane z rabaty przytarasowej. Zabrane bo nie powalały. Ale wykop róże jak tuż obok wszystko rośnie, lawenda, skalnica, cebulowe kwitną... Jak przeżyją to dobrze, jak nie, trudno. Gorzej, że w te miejsca musiałam wsadzić Pomponellę i drugą, którą kupiłam "za jednym zamachem". Te MUSZĄ przeżyć. Dostały obornik i pazury. Podlane zostały.
Dwie niechciane wyeksmitowane i ta trzecia (róża, którą sobie kupił Małżonek) trafiły pod płot. Muszę poobserwować czy to miejsce się na mini różankę nada...
antracyt 07:56, 20 kwi 2022

Czy te róże, które wysadzałaś, by na ich miejsce nówki dać, długo rosły na tym miejscu? Z tego co wiem, sadzenie róży w miejscu po innej niesie za sobą pewne ryzyko porażki. Takie miejsce warto odpowiednio przygotować (np sadzić w kartonie).