Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:53, 13 paź 2023

Basia, dzięki Ruszaj jutro na grzyby, chyba coś się w końcu w naszych stronach ruszyło
Basieksp 08:07, 14 paź 2023

Plan grzybowy jest na jutro
LIDKA 11:56, 14 paź 2023

Magara to sie grzybów doczekałaś - fajnie.

i Fajny ten nowy wichajsterek. ja do urodzin daleko mam ale chce nowy sekator taki czerwony i nie omieszkam famili przyponinać przy każdej okazji
Rumianka 23:26, 14 paź 2023

No i jak tu nie złożyć życzeń, nawet z wyprzedzeniem...skoro park "maszynowy" a raczej narzędziowy czas powiększać o każdej dogodnej porze...Zdrowia, szczęścia i słodyczy Rumiankowa ogrodniczka Tobie życzy...
Gruszka_na_w... 21:27, 16 paź 2023

Ach, jakie wypasione zbiory. Stęskniłam się za grzybobraniem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:29, 16 paź 2023

LIDKA - wichajsterek jest mega fajny Z czerwonego sekatora będziesz zadowolona, tylko dobrze rozmiar dobierz Mam dwa a używam tylko jednego, drugi "nieporęczny" się okazał

Rumianko - dzięki wielkie

Haniu - też się stęskniłam Jutro też w planach grzyby. Zapowiadają przymrozki, więc trzeba jutro się zmotywować, wydłużyć dobę i ruszyć w las
Magara 23:34, 16 paź 2023

W niedzielę było piękne słońce, zaczęłam zauważać jesień

Trzmielina chyba pierwszy raz się tak ładnie przebarwiła

Ambrowiec zaczyna

Magara 23:35, 16 paź 2023

Grujecznik i Jordan - moi jesienni faworyci - w tym roku nie dopisali Jeden i drugi zgubił większość liści zanim się przebarwiły

Magara 23:51, 16 paź 2023

Ogólnie zagęszczam ruchy i zbieram się do zakończenia sezonu. Mają być przymrozki. I trochę już nie mam powera

Zostały mi do posadzenia cebule. Nazbierałam ich ponad 300, nie wiem jak to się stało bo przecież prawie nic nie kupowałam
No i róże. Sztuk dwie mam zamówione, jedna do przesadzenia, jedna w ramach reklamacji przyjdzie. Miejsce na szczęście przygotowane, rogal poszerzony

I jeszcze jest do przesadzenia 9 pęcherznic, bo się koncepcja zmieniła...
I brzozy do posadzenia...

Do czyszczenia wiadra, wiaderka, doniczki, doniczusie, węże ogrodowe, podlewaki, podpórki... Meble ogrodowe do schowania...

O grabieniu nie wspomnę

Chciałam jeszcze podzielić carexy montana raureif, ale chyba odpuszczę bo czytając co napisałam mam ochotę uciec pod koc i obudzić się wiosną
LIDKA 08:56, 17 paź 2023

Magara jesienne kadry uchwyciłaś piękne.

A jaki rozmiar sekatorka używasz?
Tniesz nim byliny? Potrzebuje do podkrzesywanoa moich drzew głównie. Żeby nie szarpał tylko dobrze ciął.