Magara
23:56, 10 paź 2023

Basia - my kanie jedliśmy RAZ
Chyba jutro rzucę wszystko i się przebiegnę po lasku zobaczyć czy coś się ruszyło... Nie mogę się pogodzić z tak słabym grzybowym rokiem
Aga - widziałam Twój przymrozek, baaaardzo malowniczy
U mnie jeżówki niektóre też czarne, ale w niektórych jeszcze jest wola kwitnienia
Na przymrozki mentalnie gotowa nie jestem 
Zuza, Jola - ale ja mam do wsadzenie głównie irysy reticulata - to takie małe popierdółki, z opisu od sprzedawcy cebul wynika, że jak kwitną to max 20 cm mają. One też takie długie liście wypuszczają??????
Haniu - o cięciu piwoniowych liści myślałam w kontekście dwóch aspektów (jak to głupio brzmi
)
Pierwszy: mniej roboty wiosną, kiedy roboty jest i tak za dużo.
Drugi: jak się mają zmarnować to może lepiej niech kompostownik zasilą.
Widoki ogrodowe schodzą powoli na drugi plan. Fakt, u nas aura usiłuje nam wynagrodzić mega kiepski sezon wiosenno-letni, ale prawda taka, że dzień jest coraz krótszy, wiatry coraz większe, temperatury coraz niższe, więc i obchody rabat coraz szybsze
Bożena - dzięki za głos
Sylwia - dzięki
Maślaków i u nas jest trochę, ale ich nie zbieramy
Kozaki też są, ale podgrzybków mi do mixu smakowego brakuje, oj brakuje

Aga - widziałam Twój przymrozek, baaaardzo malowniczy

Zuza, Jola - ale ja mam do wsadzenie głównie irysy reticulata - to takie małe popierdółki, z opisu od sprzedawcy cebul wynika, że jak kwitną to max 20 cm mają. One też takie długie liście wypuszczają??????
Haniu - o cięciu piwoniowych liści myślałam w kontekście dwóch aspektów (jak to głupio brzmi

Pierwszy: mniej roboty wiosną, kiedy roboty jest i tak za dużo.
Drugi: jak się mają zmarnować to może lepiej niech kompostownik zasilą.
Widoki ogrodowe schodzą powoli na drugi plan. Fakt, u nas aura usiłuje nam wynagrodzić mega kiepski sezon wiosenno-letni, ale prawda taka, że dzień jest coraz krótszy, wiatry coraz większe, temperatury coraz niższe, więc i obchody rabat coraz szybsze

Bożena - dzięki za głos

Sylwia - dzięki