Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:04, 23 paź 2023

Beata - w naszej okolicy grzyby jesienne chyba się dopiero zaczynają Dziwne to trochę patrząc w kalendarz Ale, z drugiej strony, jak się spojrzy na to jak ciepły był wrzesień i jak ciepło było w październiku i jest teraz jeszcze - no to i grzyby mogły powariować i nie wiedzieć kiedy wyjść

Basia - pokazuj zbiory weekendowe, bo na pewno na grzybach byłaś Ja od paru dni poza domem, a tam pewnie mi wszystkie rydze wyzbierali
Gruszka_na_w... 17:50, 23 paź 2023

Parę lat temu jesienny wysyp grzybów u mnie na Przedgórzu Sudeckim trwał do początków grudnia. Może u Ciebie będzie w tym sezonie podobnie, czego Ci szczerzę życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 19:06, 23 paź 2023

U nas są grzyby, ale ja teraz nie byłam w sobotę trochę kręciłam się po ogrodzie i domu a w niedzielę w rozjeździe byliśmy. Może w tygodniu chociaż na chwilę, po pracy wyskoczymy? Zobaczę jak będzie
Alija 20:45, 23 paź 2023

Magara napisał(a)
Borowa Ciotka była dziś dla nas łaskawa

Grzybki świeże, zdrowe

Jaki miły dla oczu widok, bardzo lubię chodzić na grzyby.
Piękny prezent sobie zakupiłaś, brawo! Ja też dołączam się do życzeń urodzinowych, wszystkiego najlepszego i wspaniałego spójnego wizerunkowo parku narzędziowego.
Helen 21:12, 23 paź 2023

A ja jestem na bieżąco i macham serdecznie
Bycia poza domem nie zazdroszczę, chyba że to Twoje wakacje
Joku 22:47, 23 paź 2023

Cudowny obrazek zacytowany przez Alicję. Kosze pełne grzybów na tle pięknych rabat i zamglonego krajobrazu w tle. Mam nadzieję że załapiesz się jeszcze na grzyby. Teraz nie zbieram ale w dzieciństwie chodziliśmy całą klasą ze szkoły. Pamiętam że najpóźniej pojawiały się gąski. Jakoś tak właśnie późną jesienią.
Magara 23:48, 24 paź 2023

Haniu - Twoja wieść o wysypie grzybów do grudnia mnie nieomal trzyma przy życiu Wróciłam dziś do domu, radość wielka Słyszę za oknem wiatr i deszcz a nie pisk opon i tramwaje Jutro przebieżka do lasu

Basia - dziś na trasie 3citi - Kościerzyna pełno stoisk, jak nic muszą być grzyby w naszych lasach

Alicja - dzięki za życzenia Grzyby bym mogła zbierać zawodowo - ale wyżyć by było z tego trudno

Helen - ja też macham i tak sobie myślę, że i u Ciebie by było miło być na bieżąco
Moje poza domem = obowiązki, nie wakacje

Jola - gąsek nie zbieram, ale na podgrzybki i prawdziwki jutro ruszam O ile przestanie padać, bo właśnie leje aż miło
ajka 19:16, 30 paź 2023

A ja dziś u siebie wyrwałam masę grzybów z trawnika, ale raczej niejadalnych, nie znam się Wyrzucam wszystko od razu.

Joku, to bardzo ciekawe co piszesz Kto by teraz pomyślał by wybrać się klasą na grzyby.
Basieksp 19:28, 30 paź 2023

No właśnie z tymi grzybami, u nas też słychać, że są miałam w planach w weekend jechać, w sobotę plany całkowicie się sknociły, a w niedzielę padało jakoś nie mogę się wybrać.
Magara 23:31, 30 paź 2023

Grzybowe plany mam na środę Od wielu lat, z założenia, nie odwiedzam cmentarzy 1 listopada. Na cmentarze chodzę jak mam taką potrzebę, a pamięć o tych, których już nie ma, celebruję w inny sposób. Chociaż oczywiście rozumiem i szanuję, że jest pewna tradycja, której się hołduje. Mnie osobiście od zawsze drażnią tłumy ludzi w tych wąskich alejkach, pamięć na pokaz i zapach naftaliny z wyciągniętych z szaf futer i kożuchów Może tego już nie czuć w obecnych czasach? Chociażby z uwagi na zmiany klimatyczne, no bo na co komu kożuch czy futro jak temperatura na plusie Nie wiem, ale wspomnienia z dzieciństwa mam takie właśnie
Więc na 1-go mam zaplanowane grzyby. I to już chyba będzie ostatnie wyjście do lasu w tym celu
Zostaną wypady na łąkę po rydze