Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 09:25, 17 paź 2023

Magara napisał(a)
W niedzielę było piękne słońce, zaczęłam zauważać jesień

Naprawdę ciężko byłoby jej nie zauważyć. Pięknie masz
Basieksp 11:37, 17 paź 2023

Ja mam wrażenie, że u nas jesień dopiero teraz zaczęła tak na dobre zaglądać drzewa w lasach dopiero zaczynają się przebarwiać, robi się pięknie, kolorowo U Ciebie w ogrodzie też jesień zaczyna pięknie wszystko malować Ja ogólnie lubię ten czas, słonecznej jesieni
Gruszka_na_w... 14:51, 17 paź 2023

Masz trzmielinę europejską czy oskrzydloną? Pięknie się przebarwiła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 15:37, 17 paź 2023

Magarko, przepiękne widoki! Dotychczas nie rozumiałam Twoich ogrodowych narzekań, a po tych zapodanych fotach nie rozumiem jeszcze bardziej .
Pięknie jest!
Gosialuk 19:37, 17 paź 2023

Ha, mi też się już nie chce działać ogrodowo. Jakoś tak zimno i wietrznie się zrobiło, dzień krótki. Dziś posadziłam tulipany i żonkile pod blokiem. Jeszcze mi zostały dwie paczuszki żonkili, bo w ostatniej chwili stwierdziłam, że dam je do donic.
Na widoczki ogrodowe nie masz co narzekać. Drzewa dopiero łapią jesienne przebarwienia, myślę że z dnia na dzień będzie bardziej kolorowo.
Agatorek 20:02, 17 paź 2023

Magarku, przepiękne te ostatnie fotki ZPJ w 100%

Jak koc Cię woła, to leć pod niego . Ja stipy będę przesadzać wiosną
Magara 00:23, 18 paź 2023

LIDKA - zmusiłaś mnie do sięgnięcia po lupę Czerwone sekatorki mam dwa: jeden to F5, drugi F160S. Używam tylko tego drugiego, głównie do cięcia bylin, krzewów, do drobniejszych gałązek, takich do centymetra max średnicy też jest super. F5 nie używam bo okazało się, że jest za duży do mojej dłoni - w sensie takim, że rozstaw sprężyny mi nie pasuje Leży i czeka aż mi przednia łapa od tego całego ogrodowania urośnie
O rozmiarach czerwonych sekatorków była chyba kiedyś dyskusja u Galgasi i chyba u Violi, wrzuć w wyszukiwarkę forumową, poczytaj Generalnie sprzęt jest wart swojej ceny, tym bardziej, że można każdy element dokupić, wymienić, to duży plus, takie moje zdanie. No i ja mam tak, że jak za coś zapłacę więcej to szanuję, chucham, dmucham i przede wszystkim pilnuję żeby nie zgubić I wychodzi mi to Ale każdy ma inaczej

Zuza -

Basia - to fakt, przebarwienia dopiero się zaczynają. Rok temu chyba wcześniej to jakoś było??? Jak będzie słońca jeszcze trochę to będą faktycznie fajne jesienne widoki

Haniu - aż do teraz nie miałam pojęcia o istnieniu trzmieliny europejskiej Moja kupowana jako oskrzydlona

Judith - musisz zamknąć na amen szufladkę ze swoim zrozumieniem dla moich narzekań i przyjąć, że one po prostu czasem są

Gosia - dzięki Jestem pełna podziwu, że masz wenę i na własną działkę i na nasadzenia "pod blokiem"

Aga - koc woła, ale ja twarda przecież jestem Pojutrze muszę na kilka dni wyjechać, zobaczę co uda się zrobić jutro Jak wrócę pewnie śnieg będzie
Magara 00:37, 18 paź 2023

Na pamiątkę mojego dzisiejszego grzybobrania zostawiam prawdziwka rosnącego na środku drogi, oczywiście piaszczystej

Grzybobranie było udane Wzbogacone o podglądanie czapli siwej i białej

I po raz kolejny dochodzę do wniosku, że doba jednak jest jest z gumy - da się ją wydłużyć, przy przyjęciu założenia, że wyśpię się w innym wymiarze
Bee 12:52, 18 paź 2023

O rany, ale piękny.

A u mnie w sobotę były tylko resztki maślaków
Basieksp 14:13, 18 paź 2023

No i to jest to w całym tym grzybobraniu najfajniejsze