Kasya - Gienka i wszystko inne tknięte przymrozkiem dostało preparat regeneracyjny. Myślisz, że dodatkowy oprysk jest konieczny??? Nie za dużo tego będzie??? Liście puszcza nowe, żyje znaczy...
Zuza - i mi się podoba maj

Tulipanów mi brakuje, one u mnie zazwyczaj w maju kwitły
Iza - po deszczu zawsze ładnie

Plan na poszerzanie jest, tylko czasu brakuje

Sił i środków - również
Odnośnie nowego rodka,
Kasya, Sylwia:
Na zdjęciu, które wczoraj wrzuciłam faktycznie wygląda jakby miał być na brzegu. Nie będzie. Bo rabata będzie poszerzona. Dostanie coś od przodu i pewnie będzie dostawał w miarę rozrostu. Mam tam możliwości poszerzania rabaty rok w rok

A jak on za 20 lat będzie się zbliżał to brzegu rabaty to mnie już to pewnie nie będzie obchodzić

PolarNacht ma docelowo 1,2 m szerokości - dramatu nie będzie, to nie potwór a u mnie rośliny dostosowują się do mnie - są powolne i długodystansowe
TARcia - też uważam, że trawy za dużo

Niestety możliwości na jej ograniczenie dużo nie ma. Poprzedni właściciele działki zdecydowali się na szambo w miejscu z d... Czyli nie przy wjeździe a na środku. Jak chcesz to sobie zobrazować to się cofnij kilka stron, plan wrzucałam. Ja teraz cierpię, bo rabat tam nie poszerzę - dostęp do szamba szambelan musi mieć, a dziury mam trzy do dojenia...
I bardzo się cieszę, że "moje" jarzmianki u Ciebie rokują

Czyli trud nie poszedł na marne
Haniu - wieczorową porą to ja za żadne bogi nie pójdę nic zbierać, bo ja alergik a komarów pełno, że o meszkach nie wspomnę

Wolę poświęcić rodka niż siebie

Może Małżonek się poświęci? Zapytam, on kocha rodki

Ale opryskać go mogę wg Twojego przepisu (rodka, nie Małżonka)