Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

LIDKA 00:16, 24 cze 2024

Taki blaszak to chyba zwiastuje budowę?
Kasya 04:37, 24 cze 2024

Czyli będą zakupy ?
Ja tam domów sąsiadów nie widzę a co dopiero blaszaki
An_na 07:14, 24 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Taki blaszak to chyba zwiastuje budowę?

Najpewniej tak, ale może wąż ich odstraszy.
PrawieBory 08:54, 24 cze 2024

An_na napisał(a)

Najpewniej tak, ale może wąż ich odstraszy.

A może węża budowa?
Basieksp 09:53, 24 cze 2024

TAR napisał(a)
Basiu to raczej jest świerzbica (knautia), podobnie brzmia i pewnie sila rozpedu napisałas, tez czasem tak mam w glowie jedno a palce pisza drugie

U mnie tez ta pkazana jest rzadka i rtrasznie sie rozlala na boki jakby cos w niej polegiwalo ale mam inne sadzonki innej odmiany i te sa zwarte ale kwitna też poźniej.

No dokładnie tak
TAR 10:33, 24 cze 2024

TARcia - ja to wszystko wiem, o czym piszesz. Wiem, że muszę lęk pokonać, ale to wymaga czasu.

Wiem, dodaje Ci tak wlasnie otuchy, ze nie wszystkie duchy strasza Twarda baba z Ciebie, poradzisz sobie z byle żmiją. Byle nie dac sie zastraszyc, oczy miec dookoła głowy i halasowac. A szczególnie uważac wiosna.

Ciekawa jestem co za płotem powstanie. Tak czy inaczej, szkoda. Czy to zasłoni ten widok na kaszubskie strusie? Byloby żal.
Gruszka_na_w... 12:50, 24 cze 2024

Magara napisał(a)
Na dobranoc powiem Wam, że żmija to chyba pikuś, bo mam już nową atrakcję
Blaszak sąsiada tuż za płotem - właśnie skończyli składać... Twardzi są, północ za pasem...

Tabliczka z napisem "Uwaga! Żmije!" wbita na granicy powinna ostudzić zapędy budowlane. W moim przypadku byłoby tak z pewnością.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 15:57, 24 cze 2024

Czytając o "Twojej" żmii przypomniałam sobie swoje spotkanie w połowie maja tego roku z czarną żmiją, w moim własnym ogrodzie... Wystraszyłam się bardzo, gdyż o mały włos nadepnęłabym na pieruńskiego gada wygrzewającego się w zacisznym miejscu przy świerku. Chciałam się obronić krzykiem, ale głos zamarł mi w gardle. Powolutku wycofałam się z tego miejsca i następnie wydarłam ile sił w nogach po eMa, który grabiami wgarnął to okropne czarnidło do położonego na boku wiadra. Zakrył wiekiem i wywiózł do lasu na sporą odległość...ze strachu nie zrobiłam nawet zdjęcia...od tego czasu chodzę po ogrodzie jak na szczudłach patrząc przesadnie pod nogi...bo nigdy nie wiadomo co i gdzie... Trzeba uważać, bo coraz częściej się słyszy o takich niebezpiecznych spotkaniach...nie wyzbywaj się lęku, bo lepiej mieć się na baczności...
An_na 16:08, 24 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tabliczka z napisem "Uwaga! Żmije!" wbita na granicy powinna ostudzić zapędy budowlane. W moim przypadku byłoby tak z pewnością.

Ale mogliby pomyśleć, że sąsiadka żmija
A to przecież niewskazane
Judith 18:17, 24 cze 2024

An_na napisał(a)

Ale mogliby pomyśleć, że sąsiadka żmija
A to przecież niewskazane

Ale mogłoby być równie skuteczne