Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

galgAsia 13:09, 05 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Posadziłabyś mu, w ramach wdzięczności za cud kompostownik i łażenie w deszczu po paczki, łan zwykłych kuklików. Miałby trochę radości. Kukliki mogą robić za zadarniacz pod oczarem.
Ooo, bardzo dobry pomysł A ten pomarańczowy i żółty to tylko na chwilę
sylwia_slomc... 20:49, 05 mar 2022

mrokasia napisał(a)

Zgrzeszyłabyś!
Ja na mojego też nie narzekam, w każdym razie nie za bardzo .

A ja na mojego narzekam, a On się przez to stara jeszcze bardziej
sylwia_slomc... 20:54, 05 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Muszę stwierdzić, że mój eM to prawdziwy ideał. Zawsze mówi: "nie martw się, weźmiemy się i zrobisz", albo "rób jak chcesz, mnie to nie interesuje, oby tylko było ładnie".

Ale jak zaczynam robić, to od razu bardzo często uruchamia mu się mruczenie pod nosem- "po co te przeróbki" itd... No ideał, czyż nie?

Jak bym mojego słyszała Jak się Go pytam co mam wziąć to czy to? To mi mówi: weź to co Ci się podoba....taka pomoc przy wyborze
Magara 22:15, 05 mar 2022

Faceci są różni, ideałów nie ma ale ja grzeszyć nie będę i na Małżonka swojego nie narzekać obiecuję Przecież ogrodowo dojrzeje, kiedyś Może i z pomarańczowego się wyleczy Kukliki mam, ale nie pomarańczowe, niech tak zostanie
Magara 22:20, 05 mar 2022

Oczara jak wiecie niet, ale mam stokrotki

I wyciągnęłam zadołowane na zimę doniczki z cebulowymi czyli moje wiosenne pocieszacze, mam nadzieję, że nie za szybko to zrobiłam...

Wiolka5_7 22:24, 05 mar 2022

Stokrotki śliczne... ja już bym kupiła do donic kwiatki ale ziemię mam zmarznięta no i te mrozy,mus czekać z tydzień...

Tulipanom nic nie będzie.Moja mama trzymała donice całą zimę na dworze a te wykiełkowały bez problemu
Magara 22:24, 05 mar 2022

I Aga wczoraj pytała jakiego ciemiernika kupiłam... No to takiego:

I trochę jestem zmartwiona. Zostawiłam go wczoraj w kącie tarasu na noc i rano trochę był klapnięty (zdjęcie powyżej).
Dziś wieczorem owinęłam doniczkę folią bąbelkową, zapakowałam go do kartonu i jeszcze od góry nałożyłam folię. Jest minus 5. Przed chwilą do niego zajrzałam i całkiem klapnięty, trochę sztywny. Właśnie taki:

Zabrałam do domu, do pomieszczenia gdzie jest 12 stopni. Nie wiem czy dobrze zrobiłam Dobrych rad potrzebuję
Magara 22:26, 05 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Stokrotki śliczne... ja już bym kupiła do donic kwiatki ale ziemię mam zmarznięta no i te mrozy,mus czekać z tydzień...

Tulipanom nic nie będzie.Moja mama trzymała donice całą zimę na dworze a te wykiełkowały bez problemu

Wiolka, dzięki Stokrotki na wszelki wypadek też zapakowałam w karton Ten ciemiernik mnie bardziej martwi
Gruszka_na_w... 22:40, 05 mar 2022

Ciemierniki u mnie po nocy są klapnięte, ale wystarczy plus 2 i się podnoszą. Szoku termicznego to mu raczej nie rób. Nagłe przeniesienie do +12 może takowym być.
Nakrywaj do na noc pudełkiem.
Edit: on jest chyba w niewielkiej doniczce. Warstwa ziemi wokół korzonków nie jest zbyt gruba. Może znajdź większy pojemnik, wsadź w niego doniczkę, a luzy wypełnij czyś, co da termiczną osłonę. Szalik stary albo cos podobnego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:45, 05 mar 2022

Haniu Kochana, to teraz go zabrać znowu na dwór??????? Czy już zostawić w tych 12 stopniach a jutro jak będzie słońce wystawić????
Doniczkę to mu jutro ogarnę większą.

EDIT: tak mi się wydawało, że wzięcie go do domu nie było mądre, ale już tak mam, że najpierw robię a potem myślę