Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gardenarium 08:08, 11 mar 2022

Mnie żurawie wyjadły wszystkie ryby z jeziora. Wczoraj był jeden nad wodą, ale już nie ma na co polować, musieliśmy zrezygnować z rybek

Instagram Ogrodowiska
Basieksp 08:56, 11 mar 2022

Ja też lubię żurawie nie muszę się na nie gniewać, bo nie mamy rybek. Swoją drogą wygodny, przyszedł na gotowe
galgAsia 10:41, 11 mar 2022

Kurcze, nigdy nie widziałam tańca żurawi, normalnie zazdroszczę
Ciekawe, co zastanę w ogrodzie po powrocie...
Agatorek 10:43, 11 mar 2022

Magara napisał(a)
TAR - podobno my szczęściary żurawiowe, bo nie każdemu takie widoki dane

P.S. I moje ciemierniki z internetu dotarły... Jak się zastanawiacie czy kupować w LM już duże i kwitnące za duże pieniądze - podpowiem, nie zastanawiajcie się tylko kupujcie

I jeszcze ja mam takie widoki żurawiowe. Jak kiedyś był u mnie znajomy, to się pytał, czy nie mamy pawii w okolicy, bo było słychać jak żurawie krzyczą .

Daga, ja właśnie ostatnio przeglądałam oferty ciemierników na Allegro. I dobrze, że nie kupiłam. Dobrze też, że ostatnio nie mam czasu na wypad do LM. Może za dwa tygodnie będę miała „po drodze” .
Mgduska 13:12, 11 mar 2022

Fajne ciemierniki mieli też w Ob..
Wiolka5_7 13:24, 11 mar 2022

Mgduska napisał(a)
Fajne ciemierniki mieli też w Ob..

Rok temu tam kupowałam i polecam
Gruszka_na_w... 13:53, 11 mar 2022

Dziękuję za fotkę parki żurawi.
Nad turzycami się nie zastanawiaj. Tnij na jeżyka i ominą Cię problemy latem. Metoda sprawdzona w wielu ogrodach.
Wczoraj ciachnęłam ostatnie perovskie. Grube, zapączkowane łodyżki pocięłam na 15 cm patyczki i wepchnęłam do ziemi. Może się ukorzenią.
Trzy i dwa lata temu w B..nce mieli piękne sadzonki ciemierników Niger po 10 zeta. Wsadzałam do gruntu w lutym. Rosną i kwitną bez kapryszenia. Dobrze się wysiewają.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Napia 22:29, 11 mar 2022

Żurawie to zawsze miły widok. W naszej okolicy też mają swoje gniazdo, ale na ogół widzimy je z daleka
Magara 23:48, 11 mar 2022

Małgorzata - fakt, żurawie są czujne i nie mają celebryckich skłonności Zdjęcie robione telefonem, bo aparatu oczywiście pod ręką nie było

Danusiu - może żurawie chcą u Ciebie zamieszkać jak pawie w Łazienkach?

Basia - no nie da się żurawi nie lubić, szczególnie wiosną Dla mnie ich przylot to pierwsza zapowiedź, że idzie ku lepszemu

Asiula - złe kierunki wiosennych wyjazdów wybierasz Nie na narty powinnaś jechać a na Kaszuby żurawie podziwiać w okresie godowym A w ogrodzie zastaniesz pełną wiosnę

Aga - to witaj w gronie szczęśliwców żurawiowych I potwierdzam, że ciemierniki lepiej stacjonarnie, nawet jak ciut drożej Ja swoje zakupy internetowe ciemierników "wzięłam na klatę" jako karę za wiosenną niecierpliwość

Magda, Wiola - osobiście O. na trasie nie miałam, może w przyszłym roku

Haniu - nie ma za co Sama lubię w zimie te zdjęcia oglądać Dziś w te moje kilka miejsc z carexami zajrzałam i trochę wymiękłam - kępa na kępie i pełno odrostów - jak będzie jutro pogoda może faktycznie trzeba się nimi zająć... Perovskie sztuk trzy też oglądałam dzisiaj i mam wrażenie, że ich prawie nie ma - fakt, młode, zeszłoroczne sadzonki, ale po jednym zdechłym badylku z ziemi wystaje - chyba koty się w nich tarzały?

Aga-Napia - żurawie z bliska są piękniejsze niż z daleka, próbuj
Magara 23:50, 13 mar 2022

Edukacyjnie - moje carexy. Hania kazała ciąć

Tak było:

Tak jest:

Nie wiem czy przycięłam zgodnie ze sztuką czy nie, ale na pewno się opłaciło Raz, że odnalazłam tam tulipany, dwa, że dziada z babą tam tylko brakowało - tyle śmieci było do wygrabienia, trzy - pousuwałam masę odrostów - zakładam, że zrobiłam dobrze

I jeszcze z innego miejsca:

Nie wiem czy nie za mocno te młodsze kępki potraktowałam, zobaczymy.

Przy okazji widać jak mało dokładnie sprzątałam rabaty