Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 10:56, 18 lis 2024

Też się ostatnio zastanawialiśmy z mężatym nad przyszłością i doszliśmy do wniosku, że moglibyśmy się za lat kilka przenieść do nowego, mniejszego, a na pewno parterowego domu. Basen też może być Tylko mi bardzo byłoby szkoda ogrodu, jego widoku za lat tyle, żeby drzewa były duże.
Nie wyobrażam sobie już również ogrodu bez własnych warzyw i owoców, chociaż samym warzywnym na pewno nie byłabym w stanie się zadowolić.
olciamanolcia 10:58, 18 lis 2024

Juzia napisał(a)

No najlepiej zwalić na mnie

Basenu też nie chcę... ale staw kąpielowy bym mogła mieć

W stawie to ja bym palca nie umoczyła
Cholerka stawy i jeziora dla mnie niekoniecznie
Chociaż czyste przejrzyste jeziorko to tak - ja to wolę słone akweny - najlepiej Ocean Indyjski
Oczywiście nasz Bałtyk uwielbiam ❤️♥️

olciamanolcia 10:59, 18 lis 2024

antracyt napisał(a)
Też się ostatnio zastanawialiśmy z mężatym nad przyszłością i doszliśmy do wniosku, że moglibyśmy się za lat kilka przenieść do nowego, mniejszego, a na pewno parterowego domu. Basen też może być Tylko mi bardzo byłoby szkoda ogrodu, jego widoku za lat tyle, żeby drzewa były duże.
Nie wyobrażam sobie już również ogrodu bez własnych warzyw i owoców, chociaż samym warzywnym na pewno nie byłabym w stanie się zadowolić.

Właśnie- szkoda ogrodu
Też mnie to trzyma - chyba że co możliwe zabrałabym ze sobą
olciamanolcia 11:07, 18 lis 2024

Makao napisał(a)

Oooo dworek, taaaak!!!!
Ale taki dworek to już też sporo kosztuje nawet zniszczony dlatego chociaż stary domek

No na pewno ale jakie piękne
Oczywiście że urządziłabym go nowocześnie - oczywiście byłyby czarne ściany
olciamanolcia 11:11, 18 lis 2024

pestka56 napisał(a)
A może stara obora lub murowana stodoła do remontu. Wtedy mogłoby być i stare, i nowoczesne choćby z kształtu. A basen może przeż być też i pasujący, bo jako staw kąpielowy
Piękne marzenia macie. Niech się spełnią.

U mnie w ogrodzie ciągle jest pracowicie przez eMa wykopany dół na piwniczkę. Zrezygnowaliśmy, bo woda w ogrodzie wiosną stała po kostki. Baliśmy się, że jak by nie uszczelnić, będzie podciekało. Pewnie zrobimy w tym miejscu coś pośredniego między stawem, a zbiornikiem na wodę.

Stodoła też super - u mnie jedni mieszkają w odnowionej starej … oborze
Można?- można
olciamanolcia 11:12, 18 lis 2024

Teraz u Dagmary wątek budowlany się rozwija

TAR 11:16, 18 lis 2024

A ja jakos niekoniecznie dworek. Pasuje mi to co mam, prosta kostka z 4-spadowym dachem. Pasuje mi funkcjonalnie i wizualnie. I okolica spelnia moje oczekiwania. Wokoł jeziora, lasy, rzeki do kajakowania i morze w niewielkiej odleglosci. Dla mnie najwazniejsza jest cisza, spokoj i natura.
olciamanolcia 11:41, 18 lis 2024

TAR napisał(a)
A ja jakos niekoniecznie dworek. Pasuje mi to co mam, prosta kostka z 4-spadowym dachem. Pasuje mi funkcjonalnie i wizualnie. I okolica spelnia moje oczekiwania. Wokoł jeziora, lasy, rzeki do kajakowania i morze w niewielkiej odleglosci. Dla mnie najwazniejsza jest cisza, spokoj i natura.

U Ciebie okolica piękna . Dom również
Ja też mam kwadraciaka i też mi pasuje ale z funkcjonalnością gorzej …
Jak się budowaliśmy to chcieliśmy przestrzeń otwartą stąd decyzja o zburzeniu ścian bo to fajnie wygląda a teraz mam wielki hangar z kuchnią salonem i jadalnią w jednym- jak wystawka w Agata Meble
Nigdy więcej otwartej kuchni i pomieszczeń 3w1
Juzia 12:44, 18 lis 2024

...jak wystawka w Agata Meble...

Hahahahaha!!!!!
TAR 13:38, 18 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)

U Ciebie okolica piękna . Dom również
Ja też mam kwadraciaka i też mi pasuje ale z funkcjonalnością gorzej …
Jak się budowaliśmy to chcieliśmy przestrzeń otwartą stąd decyzja o zburzeniu ścian bo to fajnie wygląda a teraz mam wielki hangar z kuchnią salonem i jadalnią w jednym- jak wystawka w Agata Meble
Nigdy więcej otwartej kuchni i pomieszczeń 3w1

A u mnie w glowie sie zmienilo. I z wydzielonych pomieszczen przeszlam na otwarte. Okazalo sie, ze dobrze nam z tym. Ale u nas mebli tyle co kot naplakal. Najważniejszym jest duzy wypoczynek I w miare przyzwoicie zaaranzowana kuchnia. Nasza jest spora, prawie 22 m2 wiec zrezygnowalismy calkowicie z gornych szafek i postawilismy na duzą wyspe. Jakos to nam pasuje tez do przestrzeni za oknem. Dążyłam do tego by to co w srodku przenikało sie z tym co na zewnątrz, żeby wspolgrało. Mam duzo przeszklen i czasem latem wrazenie, ze las wchodzi mi do domu. Rowniez do tego dopasowałam wystroj. Chciałam harmonii. Domu z otoczeniem.