Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Rojodziejowa 21:16, 18 lis 2024

Widziałam to! Pokazywałam Mojemu. Kto by pomyślał. Ale też uważam, że raczej czerpie z tego radość jedynie zbierając plony (aczkolwiek kto wie, artykuły utrzymują, że sam uprawia warzywa) Kuzynka Mojego też ma szklarnię. Zapytałam nej męża co w niej mają. Wzruszył ramionami i powiedział, że nie wie, że ogrodnik się tym zajmuje, więc można i tak. I żeby nie było, to nie mam nic przeciwko Tak czy tak fajnie zjadać coś swojego
Polon 21:16, 18 lis 2024

Stary dom do remontu mnie przeraża. Może dlatego, że mam dwa krzesła do odnowienia i od trzech lat nie mogę się za nie zabrać .

Uwodzi mnie natomiast las sosnowy w sąsiedztwie domu, uwielbiam zapach, kojarzy mi się z takim nadmorskim, słoneczno-piaskowym przy wydmach czyli z wakacjami
Polon 21:19, 18 lis 2024

antracyt napisał(a)
Na IG też można go znaleźć

Też nie mam

Ja z tych co ani fejsa ani insta ani tiktoka - buntownik z wyboru

Tylko pinteresta mam i uwielbiam durne filmiki
Rojodziejowa 21:22, 18 lis 2024

Polon napisał(a)
Stary dom do remontu mnie przeraża. Może dlatego, że mam dwa krzesła do odnowienia i od trzech lat nie mogę się za nie zabrać .

Haha! Też mam krzesła do odnowienia! Stary dom to ogromne wyzwanie. Chyba najlepiej jak ma się blisko kogoś, kto zna się na rzeczy, bo można natrafić na sporo niespodzianek. Ale niewątpliwie satysfakcja spora i do tego niewątpliwy urok.
Rojodziejowa 21:23, 18 lis 2024

Polon napisał(a)

Też nie mam

To proszę https://pin.it/795qEw9JU
Polon 21:40, 18 lis 2024

Rojodziejowa napisał(a)

To proszę https://pin.it/795qEw9JU

Dziękuję ♥️

No nie powiem, ogródek elegancki, koszula w stylu farmerskim, to musi farmer jest
olciamanolcia 21:56, 18 lis 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Haha! Też mam krzesła do odnowienia! Stary dom to ogromne wyzwanie. Chyba najlepiej jak ma się blisko kogoś, kto zna się na rzeczy, bo można natrafić na sporo niespodzianek. Ale niewątpliwie satysfakcja spora i do tego niewątpliwy urok.

Ja mam takich starych - nowych krzeseł 5. Wszystkie po mojej Babci - obite na nowo u tapicera tylko nogi zostały w oryginale
Ponadto mam dwa fotele które mają zapewne tyle lat co ja - też odnowione i pomalowane
Ze starej ławy z babcinego salonu mam zrobiona ławeczkę do siedzenia
Kodik ja uwielbia
olciamanolcia 22:23, 18 lis 2024

TAR napisał(a)

A u mnie w glowie sie zmienilo. I z wydzielonych pomieszczen przeszlam na otwarte. Okazalo sie, ze dobrze nam z tym. Ale u nas mebli tyle co kot naplakal. Najważniejszym jest duzy wypoczynek I w miare przyzwoicie zaaranzowana kuchnia. Nasza jest spora, prawie 22 m2 wiec zrezygnowalismy calkowicie z gornych szafek i postawilismy na duzą wyspe. Jakos to nam pasuje tez do przestrzeni za oknem. Dążyłam do tego by to co w srodku przenikało sie z tym co na zewnątrz, żeby wspolgrało. Mam duzo przeszklen i czasem latem wrazenie, ze las wchodzi mi do domu. Rowniez do tego dopasowałam wystroj. Chciałam harmonii. Domu z otoczeniem.

Ja w moim hangarze też mam znikomą ilość mebli - sofa stół krzesła i szafka pod tv i stolik który miał być chwilowy a jest już 7 lat . Składa się z podstawy starego stolika i wielkiego szarego kafla
Kuchnia to też prawie 3 m wyspa i niskie szafki plus zabudowa na wysokość piekarnika
U mnie jest inny problem - nie mam ściany oddzielającej hangar od holu i jest jeden wielki szaszor jak to mówi moja Mamusia
Kordina 00:18, 19 lis 2024

Polon napisał(a)

Też nie mam

Widzisz pani, ja też nie mam z wyboru a u mnie się link otworzył, ale na laptopie

Polon napisał(a)
... mam dwa krzesła do odnowienia i od trzech lat nie mogę się za nie zabrać .

Rojodziejowa napisał(a)
Haha! Też mam krzesła do odnowienia! Stary dom to ogromne wyzwanie. ...

Co za szczęście być w takim gronie będę zimą odnawiać szafkę i stolik na biało i prowansalsko, wszystkie meble (no prawie) odnawiałam sama tymy rencamy
Makao 07:38, 19 lis 2024

Polon napisał(a)

Też nie mam

No to YouTube jeszcze masz. Tam też jest
https://youtu.be/6D__HieY7s8?si=cjKKh7VMmVCm6F_d
https://youtube.com/shorts/nir4Xvc6B4o?si=Vi6yzCFIKlytqMHO
https://youtube.com/shorts/6q0aXe2gego?si=Ev6lKwfmepYOrXlo

A tu ule
https://youtube.com/shorts/Tb6Nf_C0Acw?si=igckx8KtNEM156NS