Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

pestka56 11:33, 17 lis 2024

Ciepełkiem owszem powiało, ale ja kończę gorącą herbatę i wracam do wietrznego dziś ogrodu. Jeszcze trochę mam do posadzenia. Może nie zamarznę
Zana 12:53, 17 lis 2024

Haniu na skrzynie mam miejsce, są zaplanowane, mogę do nich dociągnąć nawadnianie i z tym problemu raczej nie powinno być. Bardziej myślę o ślimakach i jakichś innych szkodnikach. Nie jesteśmy na działce co tydzień, szkoda mi będzie jak się pomarnuje, ale to już się chyba mówi trudno.

Aniu ja już zaczęłam nawet te Wasze szklarnie oglądać
Patrycja_KG_Lu 14:09, 17 lis 2024

Dzięki Ania. U mnie w pierwszej kolejności przyszło zamiłowanie do warzyw i owoców, a do rabat kwiatowych dopiero po kilku latach odstępu. U Ciebie za to na odwrót. Na przykład dziś była kanapeczka ze świeżo upieczonym chlebem z własnej mąki (mąż pojechał do młyna ze zbożem od sąsiada), do tego czerwony pomidorek cherry (jeszcze własne dojrzewają powoli). Ugotowałam dziś kompot z zamrożonych latem owoców - wiśnia, porzeczka czerwona, agrest różowy. Na obiad zupka krem z dynii, marchewek, pietruszki i czosnku plus paru składników już nie swoich jak mleczko kokosowe. Na przekąskę jabłuszko z małej jeszcze jabłonki, ale już dającej owoce.

Trzymam kciuki za Twoje uprawy i za kurnik Może i do przetworów się przekonasz.
Makao 14:27, 17 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzięki Ania. U mnie w pierwszej kolejności przyszło zamiłowanie do warzyw i owoców, a do rabat kwiatowych dopiero po kilku latach odstępu. U Ciebie za to na odwrót. Na przykład dziś była kanapeczka ze świeżo upieczonym chlebem z własnej mąki (mąż pojechał do młyna ze zbożem od sąsiada), do tego czerwony pomidorek cherry (jeszcze własne dojrzewają powoli). Ugotowałam dziś kompot z zamrożonych latem owoców - wiśnia, porzeczka czerwona, agrest różowy. Na obiad zupka krem z dynii, marchewek, pietruszki i czosnku plus paru składników już nie swoich jak mleczko kokosowe. Na przekąskę jabłuszko z małej jeszcze jabłonki, ale już dającej owoce.

Trzymam kciuki za Twoje uprawy i za kurnik Może i do przetworów się przekonasz.

Cudo Pati, po protu cudo ❤️
Jak Tyś się uhodowała dziewczyno. To ewenement takie podejście. Mi zajęło to 20 lat, . Czasy naszych babć kiedy to jesz to co wyhodujesz wracają do łask
Agatorek 19:27, 17 lis 2024

Makao napisał(a)

Muszę się pod Agatorka podpiąć bo ona podróżniczka jest to może będzie jeszcze raz jechać do Ciebie. Jak nie to sama dotrę

Spokojnie, będę się wybierać. Tylko nie wiem, co na to Magarka .
Przy okazji, i w sumie po drodze, można zajechać do Tarci .
A później do Basi (Basieksp)

Także szykuj się na dwudniową podróż

I przecież u Ciebie jeszcze nie byłam, ale to nadrobię. Wiosną/latem
Monia81 19:57, 17 lis 2024

Makao napisał(a)

Lubię gadać z Asię Nawigatorkę. Ona do tej Kotliny Kłodzkiej się wyniosła i buduje domek na wzgórzu. Na ule się przerzuciła i wokół domu ma łąkę kwietną. Miała piękny ogród pod linijkę a teraz taki wiejski klimat naturalny i mówi że to jest jej miejsce na ziemi

Muszę się pod Agatorka podpiąć bo ona podróżniczka jest to może będzie jeszcze raz jechać do Ciebie. Jak nie to sama dotrę

Ania to może namówisz Asię na powrót? fajnie by było ja jak przyszłam na forum to Asia już mniej tu bywała, ale wątek Asi znam i ogród też, nie mam fb ani insta, dlatego cieszę się, jak właściciele starszych wątków coś wrzucą z aktualności na swoich wątkach

Własne warzywka bardzo cieszą, widać, że w ostatnich latach bardzo dużo osób postanawia mieć coś swojego ja jak weszłam na forum, to więcej miałam terenu na warzywka, ale też było ich za dużo, teraz mam w sam raz, nie wszystko sadzę, tylko to co lubimy i to co u mnie rośnie bezproblemowo. Będzie co podziwiać u Was dziewczyny, cudne te szklarenki
Makao 20:12, 17 lis 2024

Agatorek napisał(a)

Spokojnie, będę się wybierać. Tylko nie wiem, co na to Magarka .
Przy okazji, i w sumie po drodze, można zajechać do Tarci .
A później do Basi (Basieksp)

Także szykuj się na dwudniową podróż

I przecież u Ciebie jeszcze nie byłam, ale to nadrobię. Wiosną/latem

Aaa czyli w tę stronę. To pasuje Ci zabrać mnie po drodze. Ekstra ❤️
Makao 20:18, 17 lis 2024

Monia81 napisał(a)

Ania to może namówisz Asię na powrót? fajnie by było ja jak przyszłam na forum to Asia już mniej tu bywała, ale wątek Asi znam i ogród też, nie mam fb ani insta, dlatego cieszę się, jak właściciele starszych wątków coś wrzucą z aktualności na swoich wątkach

Własne warzywka bardzo cieszą, widać, że w ostatnich latach bardzo dużo osób postanawia mieć coś swojego ja jak weszłam na forum, to więcej miałam terenu na warzywka, ale też było ich za dużo, teraz mam w sam raz, nie wszystko sadzę, tylko to co lubimy i to co u mnie rośnie bezproblemowo. Będzie co podziwiać u Was dziewczyny, cudne te szklarenki

Niestety Asia nie planuje tu wrócić.
Magara 23:56, 17 lis 2024

Ania-Makao - fajnie wszystkie swoje przemyślenia opisałaś
Nie odbiło Ci tylko zmieniłaś nastawienie do życia i kawałka ziemi, który Twój jest Chyba to dobrze
My jakoś w miarę szybko dojrzeliśmy do tego, że ten kawałek ziemi, skoro tak mocno nas do siebie przywiązał, ma coś z siebie dać Stąd pomysł na warzywnik, truskawki, borówki, maliny
Prawda taka, że to co świeżo zerwane i pożarte, jest w smaku totalnie inne od tego co zalega na sklepowej półce

Ja rabat ozdobnych już więcej nie chcę Ciut pobrzuszkuję wiosną bo takie plany mam od zeszłego sezonu i mówię stop Chcę mieć na czym oko zawiesić i mam, więcej nie trzeba
Z częścią użytkową też staram się umiar zachować - foliak i skrzynie warzywne są ok No i mini sad też mam przecież Teraz zamiast foliaka będzie szklarnia

Piwniczki mi brakuje Ale to dlatego, że ja przetworowa Ale nijak pomysłu na piwniczkę nie mam

Warzywnika nie pokazuję, ale jakieś foty chyba znajdę. On niestety w remoncie... Dechy to jednak nie jest to

Oglądać to u mnie nie ma czego ale oczywiście zapraszam
Magara 00:02, 18 lis 2024

Polon napisał(a)
Magara - u Ciebie to rzeczywiście taki wątek “z kawką na tarasie” , pogaduchy i przemyślenia życiowe

To chyba komplement Chociaż forum ogrodowe a nie pogaduchowe