Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:05, 18 lis 2024

Ola, Anula - Hania ma rację
Magara 00:17, 18 lis 2024

Eh, chciałam się jeszcze rozpisać, ale wiatr wieje kaszubski, net szleje i posty wcina
Nic to, jutro nowy dzień, na nowe plany
Makao 05:48, 18 lis 2024

Magara napisał(a)
Eh, chciałam się jeszcze rozpisać, ale wiatr wieje kaszubski, net szleje i posty wcina
Nic to, jutro nowy dzień, na nowe plany

Jak prędkość wiatru największa u Ciebie była?
Pytam z ciekawości bo ta nasza szklarnia w testach w tunelu aerodynamicznym poddana była sile 130km/h i zastanawiam się czy tak silne w ogóle u nas bywają. U mnie to tak zwykle w porywach do 20 km/h ale te które śliwkę kiedyś nam wyrwały to mogły być mocniejsze.
Makao 06:02, 18 lis 2024

Magara napisał(a)
Ania-Makao - fajnie wszystkie swoje przemyślenia opisałaś
Nie odbiło Ci tylko zmieniłaś nastawienie do życia i kawałka ziemi, który Twój jest Chyba to dobrze
My jakoś w miarę szybko dojrzeliśmy do tego, że ten kawałek ziemi, skoro tak mocno nas do siebie przywiązał, ma coś z siebie dać Stąd pomysł na warzywnik, truskawki, borówki, maliny
Prawda taka, że to co świeżo zerwane i pożarte, jest w smaku totalnie inne od tego co zalega na sklepowej półce

Ja rabat ozdobnych już więcej nie chcę Ciut pobrzuszkuję wiosną bo takie plany mam od zeszłego sezonu i mówię stop Chcę mieć na czym oko zawiesić i mam, więcej nie trzeba
Z częścią użytkową też staram się umiar zachować - foliak i skrzynie warzywne są ok No i mini sad też mam przecież Teraz zamiast foliaka będzie szklarnia

Piwniczki mi brakuje Ale to dlatego, że ja przetworowa Ale nijak pomysłu na piwniczkę nie mam

Warzywnika nie pokazuję, ale jakieś foty chyba znajdę. On niestety w remoncie... Dechy to jednak nie jest to

Oglądać to u mnie nie ma czego ale oczywiście zapraszam

Wczoraj mężatemu powiedział że chyba jakąś przemianę przechodzę bo zaczęły podobać mi się stare zniszczone domy i gdybym kiedyś kupowała działkę to chciałabym z takim starym małym domkiem by go wyremontować
Mówisz że mi nie odbiło więc to dobrze. Ta przemiana jednak u mnie taka mało ewolucyjna/nowościowa a raczej jakbym chciała w czasie się cofnąć
Trochę tak jak Juzia
Może to jej wina że takiej sielanki mi się zachciało
Do niedawna marzyłam o nowoczesnym domu z basenem teraz…
olciamanolcia 06:40, 18 lis 2024

Makao napisał(a)

Wczoraj mężatemu powiedział że chyba jakąś przemianę przechodzę bo zaczęły podobać mi się stare zniszczone domy i gdybym kiedyś kupowała działkę to chciałabym z takim starym małym domkiem by go wyremontować

Ha ha ha
Ja parę dni temu tez o tym myslałam i mówiłam ,że gdybym miała budować wybudowałabym nowoczesny ale gdybem miała szukać domu to byłby to ...dworek do remontu

Dojrzewam, dorastam starzeje się -ch... wie jak ten stan nazwać
Makao 07:15, 18 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)

Ha ha ha
Ja parę dni temu tez o tym myslałam i mówiłam ,że gdybym miała budować wybudowałabym nowoczesny ale gdybem miała szukać domu to byłby to ...dworek do remontu

Dojrzewam, dorastam starzeje się -ch... wie jak ten stan nazwać

Oooo dworek, taaaak!!!!
Ale taki dworek to już też sporo kosztuje nawet zniszczony dlatego chociaż stary domek
Agatorek 08:37, 18 lis 2024

Magara napisał(a)

Oglądać to u mnie nie ma czego ale oczywiście zapraszam

No i czemu ludzi wprowadzasz w błąd?

Jest co oglądać, jest z kim pogadać i jest miejsce, gdzie można pyszny obiad zjeść
Juzia 10:21, 18 lis 2024

Makao napisał(a)

Mówisz że mi nie odbiło więc to dobrze. Ta przemiana jednak u mnie taka mało ewolucyjna/nowościowa a raczej jakbym chciała w czasie się cofnąć
Trochę tak jak Juzia
Może to jej wina że takiej sielanki mi się zachciało

No najlepiej zwalić na mnie

Basenu też nie chcę... ale staw kąpielowy bym mogła mieć
AgaBoso 10:24, 18 lis 2024

Dworek jak u Lucy Wilskiej i taka "podsiadłość"
pestka56 10:49, 18 lis 2024

A może stara obora lub murowana stodoła do remontu. Wtedy mogłoby być i stare, i nowoczesne choćby z kształtu. A basen może przeż być też i pasujący, bo jako staw kąpielowy
Piękne marzenia macie. Niech się spełnią.

U mnie w ogrodzie ciągle jest pracowicie przez eMa wykopany dół na piwniczkę. Zrezygnowaliśmy, bo woda w ogrodzie wiosną stała po kostki. Baliśmy się, że jak by nie uszczelnić, będzie podciekało. Pewnie zrobimy w tym miejscu coś pośredniego między stawem, a zbiornikiem na wodę.