Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Alija 23:23, 27 lis 2024

Magarku, zdrówka życzę dla Twej kończyny dolnej i całościowo również.
Podziwiam wytrwałość w ćwiczeniach na bieżni.
Magara 23:57, 27 lis 2024

Za życzenia zdrowia oraz wytrwałości na bieżni - dziękuję zbiorczo Niestety upiorna pończocha pewnie będzie mi towarzyszyć całą zimę, ale nic to. Lepiej temat przerobić teraz niż wiosną czy latem

Judith - muszę się otrząsnąć z szoku, że jestem natchnieniem

Ania - u nas temat bieżni się pojawił znikąd Ot, kolejny durny pomysł Ale jak zaczęliśmy gadać to się okazało, że to może być strzał w dziesiątkę Ja wysiłku nie lubię, ale chodzenie jest ok Ustawiam sobie takie tempo, żeby książkę czytać - mega motywacja

Haniu - woda pita, witamina C plus D zażywana

Basia - ja się tej bieżni trzymam jak tonący brzytwy Z myślą o świętach też, ale też, żeby w nowy sezon zadyszki nie łapać

Ola - nigdy orbitreka nie miałam, więc nie wiem w czym bieżnia go przewyższa. Mogę się odnieść do siebie - orbitrek pewnie by mi się znudził w dwa dni, bieżnia już tydzień daje radę
Ooo, Judith merytorycznie napisała

Zuza - Ty masz futro do robienia kroków Moje futro zdecydowanie mnie nie motywuje

Monia - nie zachęcam, nie zniechęcam - u nas póki co działa

Makao 04:57, 28 lis 2024

To jeszcze książkę dajesz radę czytać podczas marszu? Na orbitreku nie mam na to szans. Mogę wtedy słuchać muzyki by tempo narzucić ale fakt jak sobie ustawisz tempo na bieżni to leci
Orbitrek nudny nie jest ale bardziej wymagający bo pracują i mięśnie nóg, i rąk, i brzucha. Praktycznie całe ciało jest na pełnych obrotach. Do tego te wszystkie obciążenia. Ręcznik trzeba mieć przy sobie obowiązkowo i dużo płynów.
Orbitrek to jedyna cardio jakie mogę zaakceptować. Biegania nie znoszę tak jak jazdy na rowerze, choć jako dziecko jeździłam sporo. Zdecydowanie wolę ćwiczenia siłowe tak jak większość mojej rodziny. Jeden z synów uwielbia jeździć na rowerze ale pewnie mu się zmieni za jakiś czas.
Ćwiczenia siłowe zwiększają gęstość kości co zapobiega osteoporozie. Dobrze było i to i to uprawiać. Cardio żeby zawału nie dostać a siłowe żeby kości na starość nie strzelały jak zapałki
sylwia_slomc... 13:09, 28 lis 2024

Agatorek napisał(a)
To ja się wyłamię .
Nie piję w ogóle kawy, no nie licząc mrożonej latem
Z ciepłych napoi to tylko czarną herbatę, ale muszę przedtem porządnie zmarznąć. Ogólnie wolę zimne napoje, obowiązkowo z lodówki, przez cały rok

A to znowu mamy coś wspólnego bo też kawy nie pijam, herbatę dwa razy dnia, taką cienką, słabą lurę w kolorze słomki, a tak to woda
sylwia_slomc... 13:10, 28 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)

Same zielarki i szeptuchy

No w końcu to ogrodnictwo kiedyś od czegoś i kogoś się zaczęło
sylwia_slomc... 13:13, 28 lis 2024

Kawy nie pijam, ale podczytuję Z żylakami pewnie i mnie się przyjdzie kiedyś zmierzyć, rodzinne po tacie Szybkiej poprawy życzę. Też się zima dużo mniej ruszam niż w sezonie....
An_na 14:22, 28 lis 2024

Jakie tu fajne tematy
Kawa, herbata, książki, bieżnia, rowery.
Lubię to wszystko Nooo, oprócz bieżni ja tylko spaceruję

Żylaki niestety też mi są znane
Zdrówka i kondycji Magarku
Magara 23:22, 29 lis 2024

Ania Makao - nie tyle książkę, co ebooka Przy tempie 5,7-5,8/h jest ok, przy 6 już ciut gorzej, ale daję radę - czytam wolniej Czy dałabym radę z książką papierową? Wątpię. Raz, że nie miałabym jak jej położyć, dwa, że od papierowych odwykłam. Bieżnia, którą ostatecznie kupiliśmy ma podpórkę stworzoną pod czytnik - nie ukrywam, że ten element mocno przesądził sprawę
Orbitreka nie brałam w ogóle pod uwagę, za dużo mam koleżanek, które się skusiły, a orbitreki jak stały schowane w kącie tak stoją
Już chyba gdzieś pisałam, że za wysiłkiem fizycznym w postaci ćwiczeń nie przepadam, nudzą mnie i wkurzają. A chodzić lubię I czytać książki Pływać też, ale basenu nijak nie zmieszczę
Jak bieżnia mnie nie znudzi albo w inny sposób nie pokona to i tak będzie to mój wielki sportowy sukces, chyba największy w dotychczasowym życiu

Sylwia - bardzo się cieszę, że przy Twoim ogromie obowiązków znalazłaś chwilę żeby do mnie zajrzeć Żylaki - temat rzeka. Ja się na skleroterapię zdecydowałam bo panicznie boję się pobytu w szpitalu Oby były pożądane efekty

Ania-An_na - u mnie tematy bazarkowe Na bieżni to ja absolutnie nie biegam, tylko spaceruję
Magara 23:00, 02 gru 2024

No i nastał grudzień

Szybko zleci, później styczeń - lizanie ran po świętach i zaraz będzie luty

Dziewczyny, macie jakąś sprawdzoną ziemię do wysiewów?
Basieksp 23:51, 02 gru 2024

No proszę jaki ładny wianek No bardzo ładny Ja daleko jeszcze jestem z ozdobnymi, może w weekend znajdę więcej czasu
A ziemię kupujemy taką dedykowaną do wysiewów, mieszamy ją z niewielką ilością żwiru. Muszę sprawdzić czy jeszcze coś zostało, jakby coś sprawdzę dokładnie co to za ziemia