Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Kordina 00:51, 03 gru 2024

Magara napisał(a)
No i nastał grudzień

...

Zrobiłaś? Sama? Fajny, na bogato
Co do ziemi po prostu kupuję "ziemię do wysiewów" i nawet nie zwróciłam uwagi skąd ona, no taka ignorancja, jak mogłam...
Helen 07:46, 03 gru 2024

Przepiękny wianek
Patrycja_KG_Lu 08:50, 03 gru 2024

Ziemia do wysiewu - lubię i sprawdza się u mnie Kronen lub Aura. Są jednakże na bazie torfu, a np. w programie Naturalnie o ogrodach takie są niepolecane z uwagi na:"masowe osuszanie torfowisk i wydobywanie torfu związane jest z degradacją środowiska naturalnego i ogromnymi emisjami dwutlenku węgla".
antracyt 08:54, 03 gru 2024

Nastał grudzień a z nim wianki
Już o wysiewach myślisz? Ja dopiero nasion szukam
AgaBoso 08:56, 03 gru 2024

Magara napisał(a)
No i nastał grudzień

Szybko zleci, później styczeń - lizanie ran po świętach i zaraz będzie luty

Dziewczyny, macie jakąś sprawdzoną ziemię do wysiewów?

Piękny! Chciałabym sie kiedyś nauczyć takie cuda robić.
AgaBoso 08:59, 03 gru 2024

Z polecenia Patrycji użyłam firmy Aura i nic nie spleśniało, wsyztskie sadzonki pięknie rosły. pomidory dokarmiałam Florovitem, ale papryk nie a sadzonki ładne były.
mrokasia 11:19, 03 gru 2024

Chcę taki wianek!
Judith 11:23, 03 gru 2024

Magarko, ja dostrzegam podobieństwo kierunku artystycznych zapędów .
Mam wianek na identycznej bazie, dwa kolory bombek oraz złote szyszki .
Twoj jest przepiękny, świetnie dobrane zimowe kolory (to jest świetny pomysł!) oraz staranne wykonanie - ideał! .
Magara 23:19, 03 gru 2024

Dziewczęta, fotkę wianka wrzuciłam w celu oznajmienia grudnia, nie chciałam się bynajmniej wiankiem chwalić, ale za pochwały i miłe słowa bardzo dziękuję
Ozdoby i wszystkie świąteczne bajery mam nadzieję ogarnąć w weekend, o ile Małżonek ze strychu pudła zniesie

A z wiankami to powiem tym, które chcą mieć własny a nie wierzą, że potrafią, że to jest banał, żeby je zrobić
Kilka lat temu mnie naszło na produkcję, zrobiłam jesienią naście albo i więcej Wszyscy dookoła zostali obdarowani Kilka mi zostało, staram się je wyeksploatować na maksa, co roku coś zmieniając

Wianek to nie jest jakiś skomplikowany proces twórczy
No może poza takim gdzie się robi bazę wiankową z szyszek klejonych jedna do drugiej - to wymaga trochę czasu i cierpliwości
Ale ogólnie to teraz jest taka mega dostępność różnych fajnych półproduktów. Gotowe podłoża wiankowe, bombki, we wszystkich sieciówkach typu pepco, kik, teddy czy co tam jeszcze jest na rynku. O allegro nie wspomnę. Szyszki to z lasu, orzechy ze sklepu. Pistolet na klej na gorąco - też nie trzeba spod lady Kilka gałązek igliwia - no problem

Do roboty Kochane, do roboty
Magara 23:35, 03 gru 2024

A w temacie ziemi do wysiewów:
Jest tego mnóstwo, różnych producentów. Wydaje mi się, że każda jedna zawiera torf, tylko ta informacja jest jakoś sprytnie przemycana, że torf taki czy owaki...
Mi głównie chodzi o to, żeby nie pleśniała Ale to też pewnie zależy od partii ziemi i jej przygotowania więc może w tym przypadku reklama nie jest dźwignią handlu?

Zuzku - myślę o wysiewach, bo o czym można myśleć w grudniu?
Nasiona mam już kupione, specjalnie tak zrobiłam, żeby nie ulegać pokusom zimowym
Mam ostatnio trochę bezsenne noce więc i skrzyneczki z nasionami mam mega uporządkowane