Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Wafel 10:35, 08 kwi 2025

Super! Ja mam małe potrzeby, to kupuję w workach, ale ostatnio ciągle trafiam na mokry, nie wiem czy źle przekompostowany czy co? Taki suchy to fajnie się rozrzuca
pestka56 13:01, 08 kwi 2025

Super, super, super

A jak ty to dobro sypałaś na rabaty, żeby nie zasypać roślin?
An_na 13:09, 08 kwi 2025

O matko! Efekt jest naprawdę piorunujący.
proponuję rozgrabić też trochę na trawniku, bo tam gdzie leżą kupki trawa będzie rosła jak guupia i będziesz miała piękne zielone place. U mnie tak było jak dosypywałam w jednym miejscu na trawniku i mi się sypnęło więcej
ajka 14:55, 08 kwi 2025

A ty nigdzie nie masz kory sypniętej? Tak się zastanawiam czy na korę czy na gołą ziemię to zrzucasz? Ale popracowane!
Basieksp 15:16, 08 kwi 2025

Bardzo ładnie już teraz, super a jak się wszystko zazieleni, zielony trawnik jeszcze bardziej to podkreśli no i najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona
antracyt 15:33, 08 kwi 2025

Kompost wygląda bardzo dobrze i górka porządna była Zapasy będziesz czymś przykrywać żeby nie wysechł?
Magara 22:47, 08 kwi 2025

Dziewczyny Wszystkie - w dalszym ciągu cieszy mnie i bardzo buduje, że uczestniczycie w mojej kompostowej euforii
Dziś rano, po przebudzeniu, miałam wrażenie, że każda z moich przednich łap waży co najmniej tonę

Ale udało mi się ogarnąć kawałek kolejnej rabaty:

Więcej nie dałam rady, bo:
1 - zimnica straszna pomimo słońca,
2 - życie pozaogrodowe przypomniało, że ostatnie dni to głównie ogród i ogród
3 - zwyczajnie brakło mi sił

No i dostałam fakturę - wiem, że kompostu było 3,56 tony Dużo za dużo Teraz rozkminka jak go ładnie przechować
Magara 23:07, 08 kwi 2025

Ustosunkowując się do zapytań i tym podobnych:

Beata - ciekawa jestem jak Ci pójdzie z własnym transportem

Asia-Wafel - a czemu Ty kupujesz worki zamiast podjechać na Szadółki??? Daleko chyba nie masz?

Kasia-pestka - procedurę mam taką: mam miskę (3 litry pojemności). Podchodzę z miską do kupy kompostu. Ładuję. Do jednego wiaderka odrzucam duże bryły, do drugiego śmieci. Idę z miską na rabatę. Sypię. Jak mam fragment gdzie maleństwa się pokazują to sypię tak jakbym siała. Przy większych roślinach wywalam kupkę i rozgarniam ręką. I tak kilkadziesiąt razy
Miałam plan, żeby później wszystko podlać i wodą spłukać to co na liściach. Ale muszę poczekać aż Małżonek wodę na ogród odkręci. A się nie kwapi, bo mówi, że prognozom nie wierzy

Ania z Żuław - oczywiście, że to co zostaje jest rozgrabiane Generalnie przy tej ilości dobroci cały tzw. trawnik zostanie zasilony

Ania-ajka - kory nie mam

Zuza - no właśnie mam problem, jak zabezpieczyć zapasy Wysychanie to jedno. Ale nasiewanie się na pryzmę nasion z okolic to drugie. O kotach nie wspomnę
Monia81 07:33, 09 kwi 2025

Magarku Twoja kompostowa euforia uzasadniona cudnie to złoto wygląda na rabatach mi wczoraj eMuś przywiózł 2 przyczepki kompostu do rozsypania na przedpłociu, dzisiaj może wsadzę roślinki
LIDKA 07:55, 09 kwi 2025

Kawał roboty ale efekt super.