Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:29, 13 kwi 2025

Basia U nas dziś przy setnym albo i tysięcznym pomiarze fundamentu okazało się, że coś jest nie tak jak trzeba - rozkuwanie było, ręce mi opadły Chyba sobie zacznę tymi kwasami humusowymi i bakteriami głowę posypywać Sadzonki papryk i pomidorów mam zajefajne jak na moje warunki, a szklarnia powstaje w bólach okropnych

Aga - może i zapamiętam Moją recenzja się nie kieruj, u mnie wszystko trochę na opak
Magara 23:37, 13 kwi 2025

Wszyscy się cieszą wiosną i pogodą - cieszę się i ja

Pomimo wiatru wyściółkowałam dziś kompostem kolejną rabatę i zaczęłam następną
Przeniosłam hałdę gałęzi, które zalegały po wycince z podnośnika.
Nie udusiłam Małżonka, który wciąż jest na etapie fundamentu nowej szklarni... To chyba mój największy sukces
UrsaMaior 00:08, 14 kwi 2025

Czyli dzień udany! Fundament nie zając, luzuj gacie;D Dla pocieszenia, ja z kolei prawie oberwałam w łeb od buka.
Makao 09:01, 14 kwi 2025

Może niech sobie mężaty złoży stelaż/kształt szklarni (sam dół) i niech położy na ten fundament. Będzie widział czy już pasuje czy nie
Makao 09:03, 14 kwi 2025

UrsaMaior napisał(a)
Czyli dzień udany! Fundament nie zając, luzuj gacie;D Dla pocieszenia, ja z kolei prawie oberwałam w łeb od buka.

Ten ogród Twój to Cię lubi atakować tak jak wiewióra. Za mało do nich gadasz. Rośliny lubią jak się do nich mówi
Juzia 10:09, 14 kwi 2025

Ale pokazuj te nowe wyściółkowane rabaty!!!
Ja tu czekam
UrsaMaior 10:22, 14 kwi 2025

Makao napisał(a)

Ten ogród Twój to Cię lubi atakować tak jak wiewióra. Za mało do nich gadasz. Rośliny lubią jak się do nich mówi

Powiedziałam mu coś, ale nie nadaje się do publicznej publikacji W każdym razie buk runął jak długi. Kwartet myśli, że niezgodność podkładki.
Makao 11:59, 14 kwi 2025

UrsaMaior napisał(a)

Powiedziałam mu coś, ale nie nadaje się do publicznej publikacji W każdym razie buk runął jak długi. Kwartet myśli, że niezgodność podkładki.

Oszuści
I buk się zdenerwował żeś go rozgryzła
Magara 23:16, 14 kwi 2025

Iza - gacie nie czas luzować, fundament zając właśnie, pomidory i papryki mi pół kuchni zajmują Ale że Ciebie buk zaatakował? Ty przecież bukowa siostra? No jak on mógł?

Ania - to nie takie proste Są cztery elementy (narożniki), które producent zalecił zabetonować. I tu się nam niestety rozlazło, pomimo mierzenia sto razy na dobę Kąty były, wszystko ok, ale okazało się, że są 4 milimetry różnicy. A ta różnica może mieć później znaczenie... Eh...

Juzia - specjalnie dla Ciebie
Moja wczorajsza robota - patrz na lewo od taczki

I tu bliżej:

Wygląda na robotę na 15 minut A ja mam wrażenie, że nic innego ostatnio nie robię tylko biorę niebieską miskę, sypię do niej kompost, kompost rozsypuję i tak tysiąc razy dziennie A końca nie widać
Magara 23:33, 14 kwi 2025

Prośba do posiadaczy szklarni z poliwęglanu!!!
Napiszcie w jaki sposób zabezpieczaliście płaty poliwęglanu - chodzi mi o zasklepienie kanalików, żeby nie dostała się tam woda, glony i owady wszelakie
Producent mojej szklarni zaleca silikon szklarski. Super, ale nie wyobrażam sobie jego nakładania żeby gluty w kanalikach nie wisiały Wiem, że są też specjalistyczne taśmy. Ale podobno się odklejają Od info z neta idzie ogłupieć, stąd moja prośba o sprawdzone sposoby