Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Juzia 08:50, 17 kwi 2025

Wszystko ruszy jak wściekłe po takiej dawce czarnego złota

A ze szklarnią jakoś sobie poradzicie.
Będzie dobrze!
anuska2507 09:04, 17 kwi 2025

Też czytaliśmy w necie różne sprzeczne informacje na temat taśmy, ale pytaliśmy jeszcze naszego majstra od tarasu i tak nam poradził. W ten sam sposób zabezpieczał też poliwęglan na zadaszeniu tarasu.
A ramę mocowaliśmy właśnie w podobny sposób, który sugeruje Patrycja: skróciliśmy kątowniki na równo z ramą, złożyliśmy całą ramę i ustawiliśmy na fundamencie z bloczków i przykreciliśmy na kołki co drugi bloczek, czyli co ok. 70 cm. Zrezygnowaliśmy z betonowana, bo same bloczki są położone na betonie i na pewno żadna siła ich nie ruszy
Makao 10:51, 17 kwi 2025

Ja celowo szukałam szklarni z luźnym poliwęglanem tzn takim nie wciskanym w profile bo z czasem chcę go wymienić na taki 6mm. Mam dojście do producenta poliwęglanu więc nawet brązowy sobie założę jak będzie trzeba.
Rozumiem chęć nie wtrącania się w pracę męża przy jej stawianiu. Też bym tak zrobiła.

Różnica u mnie polega na tym że mój mężaty jest nerwowy i jeśli by mu za długo praca przy czymś schodziła to ja bym się nasłuchała od niego, oj bym się nasłuchała że wymyśliłam a teraz on się musi męczyć. Zanim więc wybrałam model to obejrzałam kilka filmików ze składania konkretnych szklarni i ta wydała mi się dziecinnie prosta. Zresztą mój 16 latek ją składał dopiero do skręcania drzwi i poliwęglanu wziął ojca do pomocy.

Już 20 lat jestem ze swoim lubym i wiem że jak coś wymyślam to to musi być dziecinnie proste w wykonaniu bo on cierpliwości nie ma za grosz
antracyt 12:31, 17 kwi 2025

Ania, hahaha
TAR 12:34, 17 kwi 2025

Makao napisał(a)
Zanim więc wybrałam model to obejrzałam kilka filmików

Myslalam, ze to o mężu piszesz
antracyt 12:41, 17 kwi 2025

Judith 15:05, 17 kwi 2025

TAR napisał(a)

Myslalam, ze to o mężu piszesz

Padłam
Rojodziejowa 15:50, 17 kwi 2025

Hahaha!!

Nie Daguś, my zamawialiśmy na wymiar razem z montażem
Gruszka_na_w... 20:50, 17 kwi 2025

Zwroty akcji jak w dobrym serialu.
Uśmiałam się po pachy.
Szklarnia z pewnością zostanie złożona, a emocje związane z jej postawieniem na długo zostaną w Waszej pamięci. Będzie co wspominać.
Powodzenia!
Wygląd rabat nieustannie wzbudza mój zachwyt. Twoje machanie miską nie poszło na marne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:46, 17 kwi 2025

Temat u mnie główny - szklarnia - fundament stoi, wszystko wymierzone, rama skręcana tysiąc razy i drugi tysiąc rozkręcona. Są kąty i są odległości Teraz fundament jest pacykowany (nie mam pojęcia czym, nie wnikam). Później będzie malowany na czarno farbą do betonu - i to nie jest mój wymysł bynajmniej Później składanie główne
Zamówiony kawałek poliwęglanu przyszedł. Jutro ćwiczymy nakładanie silikonu. Jak się nie sprawdzi to będziemy ćwiczyć z taśmami. Trochę mnie temat szklarni psychicznie wykańcza. Zaczynam żałować, że mi się estetyki i wypasu zachciało. W foliaku też rosły...
Pomidory i papryki na kuchennym blacie rosną w oczach. Zamówiłam dziś doniczki 1,5 litra. Mus pikować po raz kolejny.
Szklarnia, remont w chałupce, święta, tony kompostu - to jednak trochę za dużo na raz