Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

MartaCho 07:47, 23 maj 2025

Magara napisał(a)

Judith - u nas jest zimno, naprawdę zimno. Do tego dochodzi wiatr, niefajny, zimny. Druga połowa maja, a ja wychodzę do ogrodu w czapce, zimowej kurtce i zimowych skarpetach Ogród mamy żeby cieszył. Cieszył kwitnieniem. Tego mi brakuje zerkając w kalendarz

U nas ostatnio dwa dni ciepła było, dziś znowu chłodniej i od wczoraj też deszcz, co mnie nieustannie cieszy.

Mi przy tej brzydkiej pogodzie najbardziej szkoda tego, że teraz mamy tak wspaniale długie dni i ciągle jeszcze optymistycznie są coraz dłuższe wieczory, a nie można się nimi kompletnie nacieszyć, niekoniecznie z towarzyszką haczką, ale zwyczajnie posiedzieć, odsapnąć, posłuchać ciszy.
Polon 16:43, 23 maj 2025

O tak, mi też najbardziej szkoda, że na korzystanie z ogrodu za zimno, a zawsze to był najpiękniejszy czas, bo było zielono, kwieciście, ciepło i jeszcze dzień prawie do rana
Magara, no nędzna ta wiosna w tym roku, choć w zeszłym chyba bardzo mokro było, wiele ogrodów pływało do lata, dużo roślin wygniło, a takich już się nie uratuje.

Czekamy na ciepło i nieustająco na szklarnię
Miskantowo 16:48, 23 maj 2025

Ja tam spędziłam dziś kawałek dnia na tarasie.
Wełniane skarpety, chusta, kaptur i kocyk z futerkiem od spodu.
Słuchałam audiobooka. Do czasu kiedy nie wpadła mi do glowy myśl, ze potrzebuję czegoś na ten taras.
Ogrzewacz/kominek ogrodowy…
Szukam i widzę sporo opcji

Najważniejsze, ze przy tej temperaturze nie leje 24h na dobę.