Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:57, 24 maj 2025

Kasya - butów zdejmować nie trzeba będzie, od wtorku - wtedy ja przejmuję władzę nad obiektem

Wioleta - łapię oddech, bo szklarnia stoi, gotowa do sadzenia
U nas nadal zimno, ale chyba przymrozku w nocy nie było. Po truskawkach oceniam - są w formie (kwiaty). Jeszcze dziś jakieś zapowiedzi zimnicy, ale od wtorku podobno ma być wiosna

Asia-Rojo - a do czego lampa w szklarni się przydaje??? Ja jeszcze nie wymyśliłam żadnej potrzeby

Gosia - sadzenie we wtorek Matko, jak ja odetchnę jak się tych pomidorów i papryk z domu pozbędę

Marcin - foliaka się nie wstydź Pomidory wszędzie urosną Top3??? Powiem Małżonkowi, pewnie się ucieszy, że Męski Pierwiastek go docenił Danusia i Asia to mają full profeskę jeżeli chodzi o szklarnię, nasza dobrze wygląda na fotach Ale ja jestem ostatecznie i tak zadowolona Małżonek się nawyklinał, ale jak mu pokazałam ile kosztują "prawdziwe" szklarnie - zamilkł

TARcia - jak Małżonek napisze w necie opinię odnośnie składania szklarni to raczej się nie odważą na wykorzystanie fotek

Asia-Wafel - fioletowe tulipany zanotowane już mam

Lidka - dzięki za wzmiankę o donicach Starałam się

Lucy - no nie będę ukrywać - troszkę sobie w szklarence posiedziałam - to najcieplejsze miejsce w promieniu kilometra Rozciągnęłam sznurki i powbijałam znaczniki w miejscu gdzie mają być pomidory i papryki Zagrzałam się troszkę Jutro też chyba pójdę się ogrzać - dołki pokopię

Magara 00:17, 25 maj 2025

Basieksp napisał(a)
Nie wiem jak u Was, ale u nas okienka jak pada deszcz i jest bardzo ciepło nie zamykają się, u nas zamykają się tylko jak zrobi się chłodno.

Basia, i co wtedy robicie? Zamykacie na siłę???

Ajka
Makao 07:48, 25 maj 2025

Dla mnie też posiadanie pomidorów to już sezonowe hobby. Nie wyobrażam sobie ich nie mieć
W tym sezonie mam plan ważyć ile kilogramów zbiorę. Nigdy tego nie robiłam
Patrycja_KG_Lu 07:55, 25 maj 2025

Szklarnia cud, miód , malina. Piękna jest i ma dużo udogodnień technicznych.
mrokasia 08:09, 25 maj 2025

Magarku, pytałaś u mnie o długość kwitnienia przetacznika goryczkowego. Powoli kończy a zaczął na początku maja. Czyli ponad 3 tygodnie .
mirkaka 09:23, 25 maj 2025

Daga, no nareszcie zdjęcia tego wyczekanego cuda Fantastyczna, piękna, schludna,
ech będzie eMa serce bolało jak się trochę ubrudzi
Czyli sadzisz we wtorek
Rojodziejowa 09:30, 25 maj 2025

No ja łażę w ogrodzie czasami do 22. Jak mam dzień z weną na robotę, to póki mnie nogi utrzymują Często szklarnia zostaje na koniec.
tulucy 09:35, 25 maj 2025

Daga, dobrze że jest lampa. Jakby co, możesz żarówkę grzewczą wkręcić. One chyba jakoś się nazywają. Ale będzie Ci dogrzewać, jakby było za chłodno.
Rojodziejowa 09:39, 25 maj 2025

tulucy napisał(a)
Daga, dobrze że jest lampa. Jakby co, możesz żarówkę grzewczą wkręcić. One chyba jakoś się nazywają. Ale będzie Ci dogrzewać, jakby było za chłodno.

U nas się na to kwoki mówi. Ale przy prądzie pociągniętym to nie wiem czy nie lepiej jakaś nagrzewnica, jeśli już coś na prąd.
Miskantowo 10:40, 25 maj 2025

Magaro, moj domowy „męski pierwiastek” jest na bieżąco informowany o historii Twojej szklarni.
Po tej sugestii o źle wypoziomowanym fundamencie az go zapowietrzyło.
Powiedział, ze gdyby dzialo sie to w poprzednich wiekach, taka zniewaga wymagalaby krwi…

Kiedy obsadzasz to cudo?