Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gosialuk 07:39, 22 maj 2025

Daga pocieszę cię, że u mnie na działce ten sam etap kwitnień, tylko tulipanów nie mam.
A pomidory nie są aż tak bardzo wrażliwe. Moje w doniczkach jeszcze przed majówką na balkon wystawiłam i nie chowałam ani razu - rosną ładnie. Tylko mrozu na tej wysokości nie było, ale temp. 1-3 stopnie w nocy.
MartaCho 07:48, 22 maj 2025

Jej! Jak pięknie! I zobacz, jednak możliwe, że od Ciebie żółte tulipany odgapiłam, hahaha!
Moje wycięłam już dwa dni temu, a u Ciebie po prostu czas się zatrzymał- cudownie mieć taką wiosnę!
Miskantowo 08:11, 22 maj 2025

Niesamowite masz te tulipany.
U mnie to juz wspomnienie.
Nawet część liści zdażylam juz wyciąć bo zżółkły.

Teraz przekwitają moje pierwsze czosnki. Karatawskie wczesnie startują i są juz mocno podstarzałe.
Reszta roślin w blokach startowych. Lada moment rusza róże, orlaya, irysy, szałwie…
TAR 09:08, 22 maj 2025

Piekne te tulipany takie maslane.
Nie wiem czy to Ciebie pocieszy czy nie ale u mnie wciaz kwitna szafirki i wlasnie wyszły krokusy, pewnie tez zaraz zakwitna wiec luzik. Nie przejmuj sie, ze masz polowe kwietnia, czas dla nas sie zatrzymal w ogrodzie
Judith 09:32, 22 maj 2025

Magaro, rozumiem brak humoru spowodowany pogodą. Ale braku humoru spowodowanego ogrodem - zdecydowanie nie. Jakie znaczenie dla urody Twojego ogrodu mają inne ogrody i stopień wegetacji roślin w nich? .
mirkaka 10:15, 22 maj 2025

Zgadzam się z Judith, ciesz się swoją wiosną, w swoim tempie.
Takie piękne maślane tulipany uwielbiam, uwielbiam też żółte tulipany, to chyba dla tulipanów najpiękniejszy kolor
Daga, nie ma co się smucić, zawsze na Pomorzu będzie chłodniej niż we Wrocławiu,
Wielosił pięknie kwitnie, i kwitnące żonkile są teraz gwiazdą na O
Na szklarenkę jeszcze w takim razie poczekamy, choć ja swoje po posadzeniu dogrzewam kaloryferem olejowym, więc gdybyś się uparła to możesz sadzić,
tulucy 10:25, 22 maj 2025

Do tych maslanych dorzuć jesienią ciemny fiolet i będzie duet jak malowany. Ale same też gwiazdorza jak dla mnie. Lubię żółty w tym odcieniu.
AgaBoso 10:31, 22 maj 2025

Rozumiem spadek Twojego nastroju, też mnie chwilowo dopadł. Staram się jednak dostrzegać plusy i uziemiać jak pamiętam.
Ja swoją szklarnię będę teraz otwierać słuchając intuicji, sąsiedzi mają szklarnię ale żeby podejrzeć czy otworzyli musiałabym pojechać na działkę hehe

Kolorów masz w ogrodzie pełno. Widać je z okna domu?
Roocika 14:47, 22 maj 2025

Magara, masz najmodniejszy w tym sezonie kolor tulipanów (żłty-masełko), teraz to ubraniowy hit - to żarcik oczywiście. Bardzo ładne tulipany, moje nornice zjadły
Czasami tak jest, że nie mamy weny ogrodowej i nic nie cieszy. Ściskam Cię mocno!
Magara 23:50, 22 maj 2025

Basia - no właśnie Ja chyba jestem w jakimś klimatycznym zawirowaniu Niestety jesień u mnie w "normalnym" terminie A wielosiły to moje wielkie odkrycie - kwitną kolejny tydzień, jako jedyne chyba mają za nic zmiany temperatur - mam je w kilku miejscach, świetnie się rozrastają i ratują mi wiosnę

Gosia - pocieszasz, ale i nie pocieszasz No mamy końcówkę maja
Nie chcę w tym roku sprawdzać wrażliwości pomidorów, mam super fajne sadzonki, od nasionka wyhodowane, kolejny miesiąc się nad nimi trzęsę, nie będę ryzykować. Ty balkon pewnie masz x metrów nad ziemią U mnie termometr na szybie tarasowej pokazuje obecnie plus 2 - jest zawieszony jakieś dwa metry nad poziomem gruntu no i łapie ciepło z domu. Do bani ten maj i tyle.

Marta - no brzydko nie jest, ale powinno być "w maju jak w raju" a tu zimnica Ten zatrzymany czas jakoś we mnie euforii nie wzbudza

Wioleta - tulipany, które rozpoczynają kwitnienie w końcówce maja - dla mnie to bardziej nienormalne niż niesamowite

TARcia - szafirki też jeszcze niektóre u mnie kwitną Krokusy u Ciebie to pewnie te sadzone jesienią.

Judith - u nas jest zimno, naprawdę zimno. Do tego dochodzi wiatr, niefajny, zimny. Druga połowa maja, a ja wychodzę do ogrodu w czapce, zimowej kurtce i zimowych skarpetach Ogród mamy żeby cieszył. Cieszył kwitnieniem. Tego mi brakuje zerkając w kalendarz

Mirka - tulipany faktycznie nie żółte, a maślane - zostają Wiem, że u nas chłodniej, ale ten rok to mega przegięcie

Lucy - jakbyś w moich myślach czytała - w notatkach zapisane, żeby fiolet posadzić

Aga-Bosa - uff, fajnie, że i zrozumienie mi się trafiło Dom mam niewiele większy niż Twój domek, więc widzę wszystko

Asia-Roo - modę to mam gdzieś, ale te tulipany to faktycznie się wpasowały Muszę się ogarnąć, tylko 10 stopni na plusie więcej poproszę