Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

PrawieBory 08:29, 27 maj 2025

Daga przyłączam się do achów i ochów w temacie szklarni. Twój DT to zuch, prawdziwy zuch
Światło w szklarni przydaje się , kiedy po 23.00 przypominasz sobie że trzeba zrobić śniadanie do pracy i biegniesz po świeże pomidory lub ogórki , bo o 4.50 nie będziesz mieć czasu Bynajmniej ja tak mam...
Kordina 14:47, 27 maj 2025

Ojejku! Co tu się wydarzyło,
jak mnie chwilkę nie było
szklarnia w ogrodzie się panoszy
wzbudzając w ogrodniczce uczucie rozkoszy
Monia81 20:34, 27 maj 2025

Ale Bożenko fajnie napisałaś Magarku szklarnia mimo kłopotów montażowych niezwykle urodziwa
ewsyg 21:09, 27 maj 2025

Podoba mi się szklarnia , a wykonanie perfekcja. Pomidorki będą zadowolone
AgaBoso 21:29, 27 maj 2025

Szklarnia luksusowa, gratulacje.
Moje okna też się nie zamykają przy deszczu i pomidor w pobliżu obrywa, aczkolwiek nie chorował przez to.
Rojodziejowa 23:07, 27 maj 2025

Daguś, co do spiralnych podpór do pomidorów: pręta wbijałam blisko pomidora, a potem jakby przeplatam łodygę i tak w sumie każdego nadal tak wkręcam jak podrośnie.
Magara 23:35, 27 maj 2025

Kasia-PB - dzięki za achy i ochy Nocnych zbiorów nie przewiduję

Bożena - cudny wierszyk, ale o rozkoszy jeszcze mowy nie ma Póki co staramy się zapomnieć o nerwach związanych ze stawianiem tej cholery

Monia - no wygląda ładnie Szukam pozytywów Na pewno jest lepszy przewiew niż w foliaku Wilgotność też niższa

Ewa
- dzięki Nigdy nie sadziłam tak późno pomidorów, mam nadzieję, że coś wyrośnie

Aga-Bosa - luksusowa na fotach Deszczu nie było, to cały czas nie wiem jak to będzie z tymi oknami

Asia-Rojo - dzięki Intuicyjnie dziś robiłam dokładnie tak jak napisałaś Teraz DT kmini co dalej bo te pręty po wbiciu jakby straciły na wysokości Aż się boję co wymyśli
Magara 23:48, 27 maj 2025

Zdecydowałam się na posadzenie winorośli w szklarni... Pod wpływem sąsiada i jego zapewnień, że będzie ok Będę miała wionogrona i lekkie zacienienie dla pomidorów
No to zaszalałam
Jutro albo pojutrze przyjdą sadzonki - jestem totalnie goła i wesoła jeżeli chodzi o uprawę winorośli Oglądam na wariata teraz filmiki na YT ale wiem, że im bardziej oglądam, tym bardziej, nic nie wiem

Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie albo polecajki filmowe - to bardzo poproszę
Makao 07:00, 28 maj 2025

Z chęcią pomogę z winoroślami. Skoro mój mężaty ogarnia je od lat z sukcesem to Ty na luzie dasz radę. A tak na serio to jeździł na winobrania do Niemiec przez kilka sezonów i tam wszystkiego się nauczył. No i poza tym masz sąsiada.
Na początek znajdź główne pędy i je przymocuj rozkładając na boki. One stworzą bazę winorośli. A tniesz tylko to co z nich będzie wyrastać.
Jak przyjdą to pokarz. Będziemy myśleć później
antracyt 08:28, 28 maj 2025

Daga, teraz będziesz jak Monty Don

Wydaje mi się, że jak masz szklarnię z poliwęglanu to cieniować nie musisz (on powinien mieć filtr UV).