Jola - Geisha dopiero wczoraj zamówiona

Będzie za dwa tygodnie
Mirka - w porównaniu z Twoimi to ciężko powiedzieć, że mam ładne sadzonki

Nawet kwiatków nie mam

Są duże, prawda to, a posadzone po drugie liście. Już dobry miesiąc temu przesadziłam w doniczki 1,5 litra - jak tylko zauważyłam, że ze szklarnią będzie spory poślizg. Dwa albo trzy razy podlewałam pokrzywą. No i od początku podlewałam kwasami humusowymi i bakteriami - Ania Makao zaraziła mnie swoim entuzjazmem
TARcia - na rzodkiewki i sałaty teraz trochę za ciepło

W foliaku miałam od wczesnej wiosny, za rok też tak będzie. Teraz tylko buraczki posiałam, żeby mieć na chłodnik. No i bazylię wsadzam. Może jeszcze jutro koperek posieję, żeby mieć do mrożenia. Ten rok traktuję eksperymentalnie
Malgo-Polon - w foliaku też sadziłam z linijką

Nie mam wieloletnich doświadczeń w uprawie warzyw, nie wyniosłam tej nauki z domu, uczę się kolejny rok dopiero, więc staram się zminimalizować ilość błędów
A podporami świderkowymi Asia Rojo mnie zainspirowała - moje doświadczenia w podpieraniu pomidorów w poprzednich trzech latach mówią, że to może być strzał w dziesiątkę
Kasya - wcięło mi kartkę ze schematem szklarni więc nie zaspokoję Twojej ciekawości odnośnie odmian

Wiem, że ostatecznie zmieściłam 20 pomidorów i 10 papryk. Rozstaw 50 cm. Mogłabym pewnie więcej, ale wolałam im dać komfortowe warunki