Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Polon 12:01, 30 maj 2025

No równo jak w gwardii narodowej

W foliaku też miałaś taki ordnung, czy to wpływ szklarni idealnej?

Obrazek katalogowy, nawet zwykłych palików nie ma, tylko eleganckie świdry

Niech rosną zdrowo i obficie
ajka 12:17, 30 maj 2025

Magara napisał(a)
Pomidory posadzone, papryki posadzone, buda stoi - czego chcieć więcej

Kompost własny - jako ściółka.
Sąsiadki się dziwują, że mi nie żal tak po całości dawać. A mi nie żal Ziemi w szklarni nie wymieniam, daje kompost, póki co się sprawdza

No i elegancko, życzę udanych zbiorów
tulucy 12:40, 30 maj 2025

mrokasia napisał(a)

Ożesz!!! Kto zamiatał i mył płyty po sadzeniu?

Chyba przed wejściem do tej szklarni to trzeba buty na kapcie zmieniać czy co...

A poważnie, to rewelacyjnie to wszystko wygląda i zazdrość przeze mnie przemawia
Kasya 12:53, 30 maj 2025

Brakuje tylko czerwonego dywanu…
A moze w kolorze malinowym ?
Jakie pomidorki beda ?
Judith 13:18, 30 maj 2025

O matulu! Coś pięknego . Porządek w środku dopasowany do urody i jakości wykonania szklarni .
UlaB 15:28, 30 maj 2025

tulucy napisał(a)

Chyba przed wejściem do tej szklarni to trzeba buty na kapcie zmieniać czy co...

A poważnie, to rewelacyjnie to wszystko wygląda i zazdrość przeze mnie przemawia

Pomyslałam DOKAŁDNIE tak samo
Makao 16:44, 30 maj 2025

Oj warto było czekać na takie luksusy
Katalogowo masz w tej szklarni. Bardzo bardzo ładnie o czysto
Magara 23:20, 30 maj 2025

Dziewczęta - dziękuje zbiorczo za pochwały i szyderstwa, Wy niedobre
I melduję, że zamiatałam chodniczek osobiście, miotełką Bynajmniej nie dlatego, że mi się obłęd Małżonka udzielił, ale dlatego, że po sypaniu kompostu i podlewaniu zrobił się tam straszny kacznik No musiałam ogarnąć żeby nie nosić tego na butach A myć - nic nie myłam
Kapci zakładać nie trzeba
Fotki zrobione na pamiątkę - obstawiam, że ten porządeczek szybko przejdzie do historii
Z kompostowej ściółki zaraz zacznie wyrastać jakieś dobro

Magara 23:36, 30 maj 2025

Jola - Geisha dopiero wczoraj zamówiona Będzie za dwa tygodnie

Mirka - w porównaniu z Twoimi to ciężko powiedzieć, że mam ładne sadzonki Nawet kwiatków nie mam Są duże, prawda to, a posadzone po drugie liście. Już dobry miesiąc temu przesadziłam w doniczki 1,5 litra - jak tylko zauważyłam, że ze szklarnią będzie spory poślizg. Dwa albo trzy razy podlewałam pokrzywą. No i od początku podlewałam kwasami humusowymi i bakteriami - Ania Makao zaraziła mnie swoim entuzjazmem

TARcia - na rzodkiewki i sałaty teraz trochę za ciepło W foliaku miałam od wczesnej wiosny, za rok też tak będzie. Teraz tylko buraczki posiałam, żeby mieć na chłodnik. No i bazylię wsadzam. Może jeszcze jutro koperek posieję, żeby mieć do mrożenia. Ten rok traktuję eksperymentalnie

Malgo-Polon - w foliaku też sadziłam z linijką Nie mam wieloletnich doświadczeń w uprawie warzyw, nie wyniosłam tej nauki z domu, uczę się kolejny rok dopiero, więc staram się zminimalizować ilość błędów
A podporami świderkowymi Asia Rojo mnie zainspirowała - moje doświadczenia w podpieraniu pomidorów w poprzednich trzech latach mówią, że to może być strzał w dziesiątkę

Kasya - wcięło mi kartkę ze schematem szklarni więc nie zaspokoję Twojej ciekawości odnośnie odmian Wiem, że ostatecznie zmieściłam 20 pomidorów i 10 papryk. Rozstaw 50 cm. Mogłabym pewnie więcej, ale wolałam im dać komfortowe warunki
Magara 00:10, 31 maj 2025

Dziś u nas pochmurno i popaduje.
Ale wczorajsze zdjęcia jeszcze wygrzebałam
Czerwiec za pasem, a u mnie nadal królują niezapominajki

Nie narzekam