Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Juzia 00:41, 24 maj 2026

Ale przecież wyszło dobrze
Większość komentarzy na temat skarpy pozytywnych

Jest ok. Temat zamknięty Amen

I jeszcze raz dziękuję za poświęcenie
Ulina 11:44, 24 maj 2026

Rozumiem, że trzeba zaakceptować i pokochać skarpę taką jaką jest

W odniesieniu do ograniczania prac jestem za sama będę likwidować 1 rabatę i zmieniać w trawnik, bo po co się dodatkowo spinać
LIDKA 12:00, 24 maj 2026

Trza sobie życie ułatwiać stąd u mnie kamienie zamiast byle jakiego trawnika.
Magara skarpa jest super zarośnięta. Zielona i nie osuwa się i tak ma być .

Też będę sadzić jałowce i irgi na skarpie u syna najprawdopodobniej. Tylko tam jest niemial w pionie i 3 m wysoka . I będą z niej schody do dolnego ogrodu gdzie jest Lasek klonowy i zaraz za nim staw.

Młodzi nie chcą nic co wymaga stałej pielegnacji i roboty. Więc się zawzorujemy na Twojej.

Basieksp 12:13, 24 maj 2026

Rabata z różami ładnie się zapowiada Tak podpatruję, masz jeszcze kwitnące tulipany, u mnie zostały tylko jakieś niedobitki
Bee 08:25, 25 maj 2026

Ech Magarku, i to jest ta Twoja słynna brzydka skarpa? Jestem naprawdę zawiedziona bo spodziewałam się ogrodowego horroru a tu całkiem ładna, zielona i przede wszystkim praktyczna skarpa Jałowce też mogą być piękne. W ogóle uważam, że nie ma brzydkich roślin. Widziałam kiedyś na Mazurach przepiękny okaz jałowca o średnicy jakieś 10 m. Był naprawdę imponujący.

Judith 08:30, 25 maj 2026

Bee napisał(a)
Ech Magarku, i to jest ta Twoja słynna brzydka skarpa? Jestem naprawdę zawiedziona bo spodziewałam się ogrodowego horroru a tu całkiem ładna, zielona i przede wszystkim praktyczna skarpa

Co nie?
Ewa777 11:57, 25 maj 2026

Rabata jubileuszowa zapowiada się bardzo ładnie. Już teraz jest ciekawa, a jak się rozrośnie, to będzie zachwycać.
TAR 11:59, 25 maj 2026

Juz kiedys Daga pisalas, ze nie zamierzasz ze skarpa nic robic. I ja to szanuje. Jesc nie wola a jak zmian bedziesz chciala to zrobisz.
Magara 22:50, 25 maj 2026

Juzia - nie ma za co dziękować Czasem i tak muszę tamtą część odwiedzić
Tylko niekoniecznie chce mi się po raz kolejny "tłumaczyć" z tematu skarpy

Ulina - tak właśnie Młodsza nie będę, roboty sobie dokładać nie zamierzam

Lidka - na mojej skarpie się nie wzoruj. Ona po prostu zarosła (na szczęście dla mnie) tym, co poprzedni właściciele działki posadzili. W temacie obsadzania skarp to chyba teraz Juzia jest największym autorytetem.

Beata, Judith- skarpa zarośnięta nie jest brzydka Totalnie mi nie przeszkadza, że zarośnięta jest jałowcami Chociaż nie jestem do końca pewna, czy to są tylko jałowce - miękutkie są te iglaczki

TAR - zmian na skarpie nie będzie Nawet gdybym chciała Dół działki obsadzony drzewkami, żadna koparka się nie przeciśnie, a bez koparki się nie da Więc jednak - AMEN

Basia, Ewa - dzięki Fajnie, że rabata została zauważona Trochę tam roślin upchnęłam A tulipany faktycznie jeszcze cieszą, w tym roku baaaardzo

Magara 23:02, 25 maj 2026

Prośba o wsparcie zrzutki:

https://zrzutka.pl/dlaadama

Zrzutka jest dla syna naszej koleżanki.
Fajny chłopak, fajny syn, fajny tata, fajny człowiek.

Domyślam się, jak ciężko jest czasem prosić o wsparcie.
Nie chcę sobie nawet wyobrazić sytuacji, w której bym taką zrzutkę musiała założyć...

Ale wiem, że lubimy pomagać, a jak mamy wiedzę, że to nie ściema, to jakoś łatwiej idzie. A liczy się każda złotówka.
Z góry dziękuję w imieniu Adama i jego rodziny.