Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 22:53, 06 maj 2023

Joku napisał(a)
Przy przesadzaniu róż całkiem wyrzucasz starą ziemię lub płuczesz?

Wrzucam ziemię na kompost Można ją też używać jak mulcz na rabatach. Mikroorganizmy ją zregenerują
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 23:09, 06 maj 2023

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Może jakaś odmiana maruny?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3158-rozpoznawanie-chwastow?page=8
Wysiałam w tym roku, a podobne do rumianu albo jakiegoś kopru, jaki ma zapach i kwiatek? Bo chyba niedługo coś pokaże
Magara 23:10, 06 maj 2023

Ewa, dzięki za poradę odnośnie dzielenia Ornithogalum umbellatum
Wiosnę masz piękną, taką prawdziwą - podziwiam i zazdroszczę, nie wiem tylko czy bardziej podziwiam czy bardziej zazdroszczę
P.S. Łaciny się kiedyś uczyłam, może akurat nie tej botanicznej, ale i tak nie żałuję chociaż miałam tylko czwórkę z plusem na koniec Lubię "Twoje" łacińskie nazewnictwo, dosyć dobrze nazwy łacińskie przyswajam i daje mi dużą satysfakcję, jak coś zapamiętuję i wiem
Makao 23:20, 06 maj 2023

Anda napisał(a)

A wypuszcza nowe od dołu? Przeważnie w drugiej połowie lata róże wypuszczają takie długie baty.

Nie wiem. Muszę sprawdzić w tym roku. Zawsze myślałam że pnących się nie tnie. Tylko to co zmrozi.
Makao 23:23, 06 maj 2023

W tych ważniejszych szkółkach z renomą to są nazwy łacińskie a w tych małych sklepach to i takie i takie.
antracyt 07:50, 07 maj 2023

Ania mnie wyprzedziła z odpowiednią
Agatorek 11:10, 07 maj 2023

Anda napisał(a)

Kup wszystki które znajdziesz

No niestety, u mnie łacina rządzi A nie przydaje Ci się na Twoich wojażach urlopowych? Łacina jest międzynarodowa

Haha, bardziej angielski

Tych obieli muszę poszukać stacjonarnie. W necie znalazłam malutkie okazy tylko.
GingerO 12:55, 07 maj 2023

Ewa,
Dla mnie Twój ogród jest taka wielką czułością. Te wszystkie zasiane roślinki o lacinskich nazwach, wyobrażam sobie jak do nich mówiłaś, żeby rosły.
Jeden z piękniejszych klimatów ogrodowiskowych dla mnie.
P.S. Summer Song posadzona od razu jak przyszła. Za to Constance Spry czekała 2 tygodnie w wiaderku, bo dostałam rwy kulszowej i koniec było z robotą, jest od 4 dni w gruncie.
Pozdrawiam!
Makao 13:27, 07 maj 2023

Ewcia patrzyłam na LO. Ma tylko 2 pędy. Żadnych nowych.
Jeden jest baaaardzo stary. Chyba od samego początku go mam. Drugi młodszy ale na pewno nie ubiegłoroczny.

A tak wygląda cały krzak. Wszystko wyrasta z tych dwóch pędów bo je prowadzę płasko.
Anda 14:19, 07 maj 2023

Kordina napisał(a)

Może jakaś odmiana maruny?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3158-rozpoznawanie-chwastow?page=8
Wysiałam w tym roku, a podobne do rumianu albo jakiegoś kopru, jaki ma zapach i kwiatek? Bo chyba niedługo coś pokaże

Jeszcze nie kwitnie. Jak zakwitnie zrobię fotkę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies