Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

vita 21:45, 13 kwi 2023

Kordina napisał(a)

Witka - dzięki za "inspirujące"
tak, doceniam miejsce w którym mieszkam, jak chcę w Bieszczady, wystarczy, że wyjadę kawałek za miasto na Wysoczyznę Elbląską i Bażantarnię (Natura 2000), jak chcę na Mazury, wystarczy, że kawałeczek na Drużno podjadę (Obszary Chronionego Krajobrazu), Rezerwat przyrody Buki Wysoczyzny Elbląskiej, Rezerwat Kadyński Las, Piuropusznikowy Jar itp, itd. rezerwat ptactwa też blisko w kilku miejscach, nad rzekę Elbląg wystarczy do połowy miasta podjechać, przecina miasto na pół.
Moje miasto też lubię, jest w nim dużo zieleni, parków, bardzo mało miejsc obskurnych jak w wielu miastach, nawet na peryferiach. Moja rodzina zachwycona była. Blisko Krynica Morska (tam rodzina), ujście Wisły w Mikoszewie - bardzo lubię to miejsce szczególnie przed sezonem turystycznym.
Chyba muszę przestać z tym reklamowaniem miejsca, bo jeszcze mogłabym długo Teraz mieszkam za miastem, ale blisko bardzo.
Orchidee też poczuły wiosnę i zostały nagrodzone wyjściem na spacer i kąpielą w deszczówce, taki wypas

Ach, nie ma za co, wszyscy zaglądający się inspirują i piszą o tym
Notuję wszystkie wskazane prze Ciebie miejsca, z mapą Green Velo dotrę tam na pewno.
Piuropusznikowy Jar, już sama nazwa brzmi cudownie. Szkoda, że tylko tyle zareklamowałaś
Widzę, że masz też rękę do roślin doniczkowych, ja niestety tymi umiejętnościami nie mogę się pochwalić. Ba! orchidee! Podziwiam

Napia 21:09, 14 kwi 2023

Mieszkasz w pięknym miejscu i wspaniale je opisujesz. Oczywiście fotki z zachodami słońca są super !
A wysiewami to mi zaimponowałaś! I dekoracjami także ! Cudne rzeczy
Basieksp 23:34, 14 kwi 2023

Masz piękną, ciekawą okolicę trochę podczytałam, ale muszę trochę więcej czasu na to poświęcić, bardzo mnie zaciekawiłaś
Roocika 14:47, 15 kwi 2023

Bożenko, jakie imponujące wysiewy! Podziwiam, tym bardziej, że sama odpuściłam

ewsyg 18:16, 15 kwi 2023

Bożenko, aleś tego dobra nasiała
Piękne jaja poczyniłaś. Mam kochana to szczęście, że też mieszkam w pięknym zakątku Polski jakim jest Jura Krakowsko-Częstochowska.
anabuko1 10:53, 16 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Dziękuję za Waszą obecność w moim wątku
Doczekałam się też wiosny, wreszcie

śnieżnik, kwiatki wyglądają jak u cebulicy, tylko kolor delikatny różowy, bardzo je lubię:

pierwsze żonkile mix:

puszkinia:

Dużo różnego kwiecia, to lubię
Bardzo ładny kolorek tego snieżnika.
Magleska 19:41, 16 kwi 2023

Bożenko w końcu się odzywam ,choć na bieżąco jestem cały czas
chwalę wszystko ....czyli -wysiewy ,ozdoby świąteczne ,jajca -mega ,...no i wiosenne kwiatuszki też cudne -ta puszkinia długo kwitnie -mam na nią chrapkę -nie znam tego kwiatuszka -to z cebulek ?
ryska 19:55, 16 kwi 2023

Nigdy nie byłam w Twoich okolicach a opis jaki poczyniłaś mnie zachwycił. Za tydzień jadę do Gdańska ale intensywnie myślę kiedy mogę zawitać w Twoje strony
Wysiewy masz rewelacyjne, niech zdrowo dalej rosną.
Agatorek 22:45, 16 kwi 2023

Bożenko, Twoje jajca są prześliczne . I te na wstążkach i te kacze ❤️.

Widzę, że doczekałaś się kolorków w ogrodzie. Śnieżnik bardzo ładny ❤️. Pierwszy raz słyszę taką nazwę i widzę takie kwiatuszki. To forum jest po prostu nieocenione, jeśli chodzi o poznawanie nowych gatunków roślin
GorAna 21:41, 17 kwi 2023

Bożenko, piękne twoje prace
Pojemniki dopracowane do granic możliwości, ale powaliły mnie kacze....fantastyczne
Taki jakby batik
Muszę przyjść na szkolenie do Cię