Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 23:48, 17 kwi 2023

Witka - jeśli chodzi o domowe rośliny, to ja pikuś jestem, zobacz wątek pt "Domowe", tam to dopiero zachwycają kolekcje różności

Agnieszko - ojej! dziękuję, miło mi bardzo

Basiu -

Roocika napisał(a)
Bożenko, jakie imponujące wysiewy! Podziwiam, tym bardziej, że sama odpuściłam

Asiu za to w innych ekscesach ogrodowych jestem niemrawa w porównaniu z buchającą energią wielu Koleżanek Ogrodowiskowych

Ewo - o tak! Jura Krakowsko-Częstochowska marzenie, wyobraź sobie, ze nigdy nie byłam, a bardzo chciałabym. Zwiedziłam Góry Stołowe, Sowie, Bieszczady, Tatry po słowackiej stronie i inne...

Aniu - też lubię (a kto tu kwiecia nie lubi? sami szaleńcy kwiatowi )

Maglesko - tak, puszkinia cebulkowa, a kwitnie jak na wiosenny kwiatek dość długo, zaczęła w końcu marca do połowy maja mniej więcej.

Renatko ten opis dla mogących i lubiących łazęgę, w swoim czasie złaziłam wszystko co się dało w moich bliższych i dalszych wyprawach, ciekawa była nawet z samej nazwy Droga Pięknych Widoków w Kadynach. Teraz trochę się zmieniła, bo zrobiono nową nawierzchnię, a ja znam ją jeszcze z "dzikości". Teraz więcej jeżdżę niż chodzę ze względów... ale kiedyś śmigałam Obejrzałam Twoją wizytówkę i zachwyconam, nie wiem czy już u Ciebie byłam czy nie, ale nadrobię
Ps - sprawdziłam, byłam, byłam, no chyba jakieś zaćmienie umysłowe, czy co?

Agnieszko - miło, ze jajca Ci się podobają i śnieżnik

Aniu - dzięki, a ja do Cię ale mam zapisane Twoje sposoby

Byłam dwa dni w Borach a tam zawilce, biały to gajowy a żółty jak nazwa wskazuje:

i moje ulubione miejsce nad J. Czarnym, a tam niespodzianka, nowy pomost jaśniał z daleka

Pola szczęśliwa, wylatana, tyle nowych zapachów i doznań, łącznie z żabami w wodzie. Moja koleżanka weterynarz mówiła, że psy rozwijają się intelektualnie poprzez doznania zapachowe, oj! to się narozwijała, jak szalona (Ten niebieski kwadracik to mój leżak, jak wchłaniałam spokój całą sobą)

Kordina 00:29, 18 kwi 2023

Jeszcze zapomniałam:
niewielki grzybek, ale ciekawy - czareczka szkarłatna, prawda, ze ładnie się zowie?

patyczki hortensji bukietowej renhy vanille fraise przyjęły się co mnie cieszy, tym bardziej, że pierwszy rok ją mam

i moje nowe narządy jak mogłam je pominąć? To naprawdę nie wiem, bo przecież stanowią (właściwie to będą stanowić) integralną część mnie szczególnie ta chudzizna fajna jest np do małych cebulek

Rumianka 13:08, 18 kwi 2023

Sprzęcior "nówencja"...aż się rwie do prac ogrodowych...a grzybek pasuje do paznokci...
Alija 17:29, 18 kwi 2023

Rumianka napisał(a)
...a grzybek pasuje do paznokci...

Też to zauważyłam. Nowy sprzęcik bardzo się przyda w nowym sezonie.
Basieksp 21:56, 18 kwi 2023

Piękne te zawilce miejscówka nad jeziorem też, spokój i cisza, jeszcze narazie mało ludzi, ja lubię taki spokój pełen relaks, trzeba korzystać za hortensje trzymam kciuki ja z nimi cały czas kombinuję, teraz patyki moczą się w wodzie, ciekawe czy mi korzonki wypuszczą, jakoś nie mam do tego ręki
Kordina 11:55, 19 kwi 2023

Dzięki
Przy okazji bardzo proszę o wypowiedzenie się w wątku:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8033-powiadomienia-o-postach-do-nas-w-poszczegolnych-watkach?page=3#post_1

dla osób, które korzystają z opcji "Powiadomienia" o trudnościach technicznych tam opisanych. Dziękuję
MartaCho 14:45, 19 kwi 2023

No sprzęcik bardzo fajny! Chudzielec chyba to usuwania mniszka by się też nadawał, co? Jak sądzisz?

Gratuluję serdecznie sukcesu z ukorzenianiem

Edit: doczytałam o cudownie sielskiej miejscówce nad jeziorem- zazdroszczę szczerze!
Agatorek 18:27, 19 kwi 2023

Miejscówka na wycieczkę bardzo fajna
Kurczę, szkoda że u mnie w lasku nie ma kwiatków. HMm a może są? Musze się przejść

Świetne nowe narządka
Roocika 19:47, 19 kwi 2023

Bożenko, u mnie też te zawilce rosną i ziarnopłon
Muszelka 07:19, 20 kwi 2023

Bożenko Wędrowniczko! Też uwielbiam przebieranie nogami! Każdy nowoodkryty kawałek Ziemi wart zachwytu. Choćby to była na polance kałuża z kijankami