Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 23:36, 19 wrz 2023

Magda - dzięki chciałam tam jeszcze posadzić podzieloną kępę rozchodnika, ciekawe czy można byłoby teraz to zrobić? Czy lepiej nie ryzykować?

Joku napisał(a)
Ścieżka tez mi się bardzo podoba.
Ja bym nazwała rabatę "Ziemia odzyskana" .

Masz rację Jolu, ale jakoś Nowa Ziemia do mnie przemówiła zawsze mnie wnerwia skrót perspektywiczny aparatu i pomniejszenie faktycznej wielkości.

Basieksp napisał(a)
Ścieżka bardzo fajnie Ci wyszła, podoba mi się rośliny kupowałaś, czy z własnych rozsad, bo rzuciły mi się w oczy te trawy hakonki? Ładne duże sadzonki

Basiu rośliny głównie z rozsad albo własnych albo kupionych w zeszłym roku roślin lub na wiosnę oraz moich osobistych z nasion wyhodowanych wiosną. Część "dostana" od koleżanek ogrodowiskowych Hakonka z przedogródka, była już wielka i wydała 4 sztuki potomstwa o taka była w lipcu, potem jeszcze bardziej się rozrosła:

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Się orobiłaś Ja mam takie trzy miejsca w ogrodzie czekające na totalny remanent. Tylko czasu i sił na razie brak.

Sylwio podoba mi się określenie "orobiona" Jaki czas i siły?? Przecież Wy się natyracie że hej remontowo-domowo. Nikt Was tutaj nie prześcignie, a jeszcze trzeba żyć poza ogrodem, bo ten to przecież tylko część

Muszelka 10:05, 20 wrz 2023

Ty, Pracusiu, Ty! Orobiony! Efekty widać
sylwia_slomc... 10:11, 20 wrz 2023

Dopiero teraz jak czytam to widzę, że robiony brzmi dwuznacznie, a w naszej miejscowości znaczy napracować się
Kordina 11:05, 20 wrz 2023

Ha, ha, dla mnie nie brzmi dwuznacznie, lubię takie różne słowotwórstwa
Na rynku kupiłam taką cudną hortensję bez nazwy, w domu rozszyfrowałam jako Hortensja ogrodowa You Me Together i doczytałam na szczęście, ze trezba ją mocno chronić przed mrozem, dostanie miejscówkę po usuniętej języczce Przewalskiego. U mnie na słońcu nie zdawała egzaminu, musi mieć zdecydowanie cień. Może ktoś chce? To wyślę kłącza?
A hortensja śliczna jest, ma kwiat w kwiatku

Kontonaogrod 09:43, 21 wrz 2023

Grzebiuszka ziemna, boskie Wykopki widzę, ciężka praca! Cudny nietoperz

pozdrawiam będę zaglądać
Basieksp 10:55, 21 wrz 2023

Hortensja śliczna języczka zdecydowanie do cienia, u mnie nawet w półcieniu więdła mocno, przesadzałam w większy cień i jest ok hakonka też bardzo ładna, ja robię do jej podchody, mam taką miernotę, ledwo ją widać ale broni się cały czas, dokupiłam dwie, no i podglądam, czy będą chciały u mnie rosnąć? U mnie jest tak, że nie od razu wszystko chce rosnąć. Tak miałam z kopytnikiem, kilka razy go kupowałam, a teraz sam mi się rozsiewa
April 11:26, 21 wrz 2023

Hortensja śliczna, choć ja od ogrodówek trzymam się z daleka. No chyba że serrata...
Netoperek - uwielbiam
Ziemia odzyskana - podziwiam. Czeka mnie w przyszłym roku kilka miejsc do "odnowienia". I już mi się nie chce....
ewsyg 22:43, 21 wrz 2023

Bożenko, śliczna jest ta nowa hortensja. Nowa rabata powstaje, ciekawa jestem efektu końcowego.
Margo2 00:17, 23 wrz 2023

Podziwiam Twoje konstrukcje. Ja też sporo rzeczy robię sama, ale takie konstrukcje to wyższa szkoła jazdy.
Czy juz skończyłaś nasadzenia na Ziemi odzyskanej?
Powoli przymierzam się do założenia wątku, ale jeszcze nie czas.
Za dużo jeszcze mam innej roboty. Może za miesiąc? Może ciut wcześniej.
Magleska 05:57, 23 wrz 2023

Ja dzieliłam rozchodniki -ale wiesz -na własne ryzyko
ta fotka z przedogródka -cudna lubię to