Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

An_na 23:16, 15 cze 2024

U mnie też uszatki urzędują

Jak kot reaguje na mewę?

Ta bordowa róża podobna do mojej też nn. Ma takie płatki jakby aksamitne? Pachnie?
olciamanolcia 08:07, 16 cze 2024

anabuko1 napisał(a)
No proszę nawet z nasion piękną calie wyhodowalas.
Super. Mam taki sam kolorem.
Supertunie przepiękne

No cudo
Miałam białe i czarne . Kwitły trzy sezony i nie wiem co się stało z cebulami
Znikły
olciamanolcia 09:01, 16 cze 2024

Strażnik Kopru podobny do mojej Posi
antracyt 14:26, 16 cze 2024

Fajna jest ta Twoja kuchenno- ziołowa

Muszę sobie sowie odgłosy puścić jak na wakacyjnym będę. W tym roku jeszcze młodych uszatek tam nie widziałam. Może uda mi się po odgłosach zlokalizować, czy gniazdują gdzieś w pobliżu.
Joku 22:11, 16 cze 2024

Tobie bodziszek ładnie kwitnie a mój się ociąga. Na jakim stanowisku go posadziłaś? Wygląda na bardzo zadowolonego.
Kordina 22:34, 16 cze 2024

An_na napisał(a)
U mnie też uszatki urzędująJak kot reaguje na mewę?
Ta bordowa róża podobna do mojej też nn. Ma takie płatki jakby aksamitne? Pachnie?

Aniu 3 koty w ogóle nie są zainteresowane, ale psica już tak, trzeba ją kontrolować, ale wtedy mewa przechodzi na drugą stronę oczka w popłochu.
Bordowa róża ma rzeczywiście płatki jakby aksamitne, a pachnie obłędnie, może mamy taką samą odmianę?
olciamanolcia napisał(a)
No cudo
Miałam białe i czarne . Kwitły trzy sezony i nie wiem co się stało z cebulami
Znikły

Justyśka, ale wiesz, że one wymagają wykopania na zimę? Czyli kwitły Ci 3 sezony bez wykopywania??

Zuzanko - dziękuję

Zakup clematisa o wdzięcznej nazwie Błękitny Anioł zawdzięczam Koleżankom ogrodowiskowym, bardzo go lubię, drugi rok i się zagęszcza pomimo 2 pędów:

Polish Spirit

clematis Proteus mam go wiele lat, po przesadzeniu i zmaltretowaniu przez grad zmarniał co nieco, ale ma się ku życiu, niezbyt fotogeniczny w obecnej chwili.
Piękna odmiana z którą miałam w zeszłym roku problem nie przetrwała - wielkokwiatowy Little Mermaid
Powojnik Dr. Ruppel wielkokwiatowy rośnie długi pęd ok 2m ale kwiatów na razie brak.

Joku napisał(a)
Tobie bodziszek ładnie kwitnie a mój się ociąga. Na jakim stanowisku go posadziłaś? Wygląda na bardzo zadowolonego.

Jolu do połowy dnia słonecznie, potem w cieniu drzewa, dostał granulek przed posadzeniem, a niedawno miksturkę z drożdży. Zagłębiłam w ziemi boczne odrosty licząc na rozmnóżki
Joku 22:53, 16 cze 2024

Dogadzasz mu . Nie wiem czy się tak ukorzeni, melduj o efektach. U mnie odbił z tego miejsca gdzie twój wykopałam. On ma strasznie długie korzenie, zawsze coś zostanie w ziemi, tak jak w przypadku mlecza.
Kordina 19:48, 17 cze 2024

Jola pokazała swoje ostrogowce, a to moje wyhodowane samodzielnie z nasionek:

pąk lilii wychyla się z też wyhodowanego z nasion czerwonego krwawnika:

Wiśniowe lilie buchnęły, zdjęcie po deszczu, teraz następne już tupią w przedbiegach

Kordina 20:37, 17 cze 2024

A ta bujna biała hortensja rośnie na naszej granicy z ciocią męża i pierwszy raz w tym roku jej nie przycięła, i owszem ma całą masę kwiatów, ale drobne białe kulki w porównaniu z ogromnymi kulami z lat ubiegłych:

A tu pergola z napisem garden z widokiem na oczko i czaplą:

wykorzystałam stary żyrandol i zrobiłam sobie z lampek solarnych-kulek oświetlenie wieczorne tzn wkleiłam w miejsce żarówek

z lewej strony rozrasta się zeszłoroczny zakup - wisteria karłowata Blue Moon

a z prawej też zeszłoroczna hortensja variegata Miranda, obie przetrwały zimę w całkiem niezłej kondycji biorąc pod uwagę przymrożenia wiosenne:

Kordina 20:45, 17 cze 2024

Trochę zbiorów uratowanych przed żarłokami szpakami

i deserek z lodów jagodowych z jadalnymi kwiatami bodziszka i wiesiołka, malinami (w zeszłym roku dostałam od kolegi pęd, który przycina się do samej ziemi jesienią i daje plon na tegorocznych pędach)