Bożenko, nasionkowa powiastka obłędna, mus się uśmiechnąć, masz talent do pisania.
Spacerek po plaży, tylko pomarzyć , super i jeszcze bonusik w postaci świnki
Też mam hiacynta i czekam aż pokaże w pełni swoje oblicze.
Bożenko, cofnęłam się u Ciebie trochę wstecz. Chwalę dekoracje, bardzo piękne i ciekawe.
A roślinki pod oknem super się trzymają, i to w grudniu.
Prezenty trafione, wiadomo dla ogrodniczki. Czyli będzie robota.
Bożenko, szklarnia z podmurówką z czerwonej cegły musi być piękna, nie ma innej opcji. Uwielbiam takie, jak w angielskim ogrodzie.
Pozdrawiam ciepło.
Tess chyba ze mną coś nie tak, bo też rechotałam pisząc
Ha, ha, mnie też!
Tak Moniczko, ino brać!
Alu dziękuję zrób zdjęcie swojemu hiacyncikowi jak rozkwitnie, a moje ogrodowe mają już kły i zawiązki kwiatów, natura oszalała przez te dodatnie temperatury.
Moje małe cyklamenki ogrodowe wyglądają obecnie tak, dłoń dla porównania wielkości:
Pączki i m się rozwinęły i całość ładnie się zagęściła aha i jeszcze kwitnie mi jednoroczna lewkonia letnia w donicy, co prawda 2 kwiatkami, ale zawsze, Jak tak dalej pójdzie zostanie byliną
Elisko widzisz, do czego to doszło - świnki walają się po plaży
Basiu dziękuję za wszystkie pochwały kiedyś miałam problem z ich przyjmowaniem, na stare lata (jakie stare lata??) mi przeszło
Zapomniałam jeszcze dopisać zakupy poczynione dzisiaj do spółki z jedną osobą:
- 12 supertunii (moje 7)
- Jazzbery - jakby określiłą Asia - majtkowy róż )
- Bubblegum - jasny róż,
- Silwerry jasne z różowym środeczkiem
- Ultramarine - fiolet
- 4 białe wielkokwiatowe braciszki, białych jeszcze nie widziałam
Z zeszłego roku na strychu trzymam wersje mini, ale nie wiem czy coś z nich będzie.
Bożenko, pięknie do wiosny przygotowałaś się. I nawet masz kwitnące efekty. Podziwiam. Ja na razie czekam na słońce, bo już tygodniowa mgła mnie denerwuje. Z zielenizny to tylko pietruszka i szczypiorek na parapecie. Żaden cymes.
Zaczyna sie kusicielstwo supertuniami. Ja kupie na miejscu. Na giełdzie lokalnej mają co roku ładne sadzonki.
A większośc donic obsadziłam hortkami, hakone,liliowcami. Jeszxze myśle o 3 różach jakich zarówiadtych na tylni taras.
Supertunie dam do gruntu w przed ogródku - jak mi sie plan nie zmieni.
Bratek wielkokwiatowy to odmiana Clear White, a pod nazwą Snowdrift to supertunie, tej nie zmawiałam
Haniu dziękuję za Twoje odwiedziny pietruszka i szczypiorek, to też coś, ja nie mam
Lidzia, ja przez internet często kupuję, u nas stacjonarnie zawsze drożej (poza dyskontami ) a nie chcesz pomponelli? Fajna różyczka, mam jedną drugi rok, co przekwitnie to zakwita
albo drobnokwiatowa Ballerina, Sibelius? Te ostatnie to zeszłoroczny nabytek.
Mam Krzewuszkę cudowną VARIEGATA o różowych kwiatkach, fajnie się rozrasta