Bożenko i ja w końcu dotarłam do Ciebie przepiękne masz te lilie aż nabiera się chęci na posadzenie u siebie trza pomyśleć podziwiam za umiejętności wykorzystywania, przerabiania i tworzenia czegoś nowego super, wątek zapisuję bo będę do Ciebie zaglądać a pomocnik pierwsza klasa, ja mam takich dwóch pozdrawiam
Basiu studnia jest jeszcze po dziadku, ale to jest woda podskórna, doprowadzona jest tam woda z dachu rynnami i niestety jak zauważyłam na przestrzeni lat bardzo spada poziom, drastycznie spada, tak, że zastanawiam się nad zbieraniem z rynien do jakichś pojemników.
Agatko - kotki muzyczne to jest to! Stąd kocia muzyka
Grażynko - jak zakończę całość to zrobię relację, na razie przestoje z powodu upałów i zawirowań życiowych (ech, żeby tak się trochę ponudzić monotonią braku zdarzeń - marzenie)
Aniu, Agnieszko - dzięki za odwiedziny i za uznanie dla prac, Aniu udało mi się również kalie z nasionek rozmnożyć, choć w tym roku, mają tylko liście, budują kłącza, 17 roślinek ma się dobrze muszę się dokształcić jak je przechować zimą.
Monia - dziękuję również i pozdrowienia ślę
Zamarzyła mi się biało-niebieska lilia i drugi rok z rzędu dałam się nabrać oto ona:
Oszukana lilia całkiem fajna, chyba pachnie?
Kompozycja z kallami w donicy na piątkę . Przed laty miałam kallę sztuk jedną , przetrzymywałam w chłodnej piwnicy w ziemi, w której rosła. Udało mi się ją tak przezimować.
Hurrra!! Właśnie rozpakowałam 2 zamówione różyczki
W bardzo dobrym stanie, zielone i kwitnąca jedna, dobrze zabezpieczone (a napiszę - agrosklep.pl)
Róża pnąca Pirouette oraz
Róża Rose de Tolbiac-pnąca
Przy mojej pergoli posadziłam kiedyś róże pnące, ale jedną niechcący nadepnęłam i straciła szlachetną szczepkę i rośnie dziczka, a druga to chyba tylko z nazwy pnąca...
Jak napisałam u Grażynki - "dzień bez nowej roślinki jest dniem straconym..." hi,hi, albo przynajmniej bez przycięcia lub przesadzenia
Nie ma to, jak porządny pomocnik, chociaż ten Twój to chyba tylko kontroluje, czy wszystko robisz tak jak trzeba.
Murek super, ja bardzo lubię takie elementy w ogrodzie. Pięciornik ładnie rośnie, to świetna roślina, nie jest wymagający
i ładnie kwitnie. U mnie najlepiej rósł biały, żółty też, różowy padł.