Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Monia81 07:15, 26 sie 2022

Bożenko i ja w końcu dotarłam do Ciebie przepiękne masz te lilie aż nabiera się chęci na posadzenie u siebie trza pomyśleć podziwiam za umiejętności wykorzystywania, przerabiania i tworzenia czegoś nowego super, wątek zapisuję bo będę do Ciebie zaglądać a pomocnik pierwsza klasa, ja mam takich dwóch pozdrawiam
Kordina 08:23, 26 sie 2022

Basieksp napisał(a)
A widzisz, fajna sprawa taka studnia, ja zbieram deszczówkę, u nas popadało i ma jeszcze padać, w sumie chyba wszędzie ma padać

Basiu studnia jest jeszcze po dziadku, ale to jest woda podskórna, doprowadzona jest tam woda z dachu rynnami i niestety jak zauważyłam na przestrzeni lat bardzo spada poziom, drastycznie spada, tak, że zastanawiam się nad zbieraniem z rynien do jakichś pojemników.

Agatko - kotki muzyczne to jest to! Stąd kocia muzyka

Grażynko - jak zakończę całość to zrobię relację, na razie przestoje z powodu upałów i zawirowań życiowych (ech, żeby tak się trochę ponudzić monotonią braku zdarzeń - marzenie)

Aniu, Agnieszko - dzięki za odwiedziny i za uznanie dla prac, Aniu udało mi się również kalie z nasionek rozmnożyć, choć w tym roku, mają tylko liście, budują kłącza, 17 roślinek ma się dobrze muszę się dokształcić jak je przechować zimą.

Monia - dziękuję również i pozdrowienia ślę

Zamarzyła mi się biało-niebieska lilia i drugi rok z rzędu dałam się nabrać oto ona:

Agania 08:59, 26 sie 2022

Znowu fałszywka, ale ładna
Joku 10:40, 26 sie 2022

Oszukana lilia całkiem fajna, chyba pachnie?
Kompozycja z kallami w donicy na piątkę . Przed laty miałam kallę sztuk jedną , przetrzymywałam w chłodnej piwnicy w ziemi, w której rosła. Udało mi się ją tak przezimować.
sylwia_slomc... 11:01, 26 sie 2022

Ale superowy murek powstaje Uwielbiam tego typu klimaty, ale to już wieszZauroczyły mnie te uliczki w Grudziądzu
Ewa777 14:01, 26 sie 2022

Murek świetny. To połączenie cegły z kamieniem, to super pomysł
W Grudziądzu jeszcze nigdy nie byłam, a Twoje zdjęcia bardzo zachęcaja do odwidzin
Kordina 16:06, 26 sie 2022

Hurrra!! Właśnie rozpakowałam 2 zamówione różyczki

W bardzo dobrym stanie, zielone i kwitnąca jedna, dobrze zabezpieczone (a napiszę - agrosklep.pl)
Róża pnąca Pirouette oraz
Róża Rose de Tolbiac-pnąca

Przy mojej pergoli posadziłam kiedyś róże pnące, ale jedną niechcący nadepnęłam i straciła szlachetną szczepkę i rośnie dziczka, a druga to chyba tylko z nazwy pnąca...

Jak napisałam u Grażynki - "dzień bez nowej roślinki jest dniem straconym..." hi,hi, albo przynajmniej bez przycięcia lub przesadzenia

Dziękuję dziewczynki za wpisy

sylwia_slomc... 16:37, 26 sie 2022

Ładny kształt kwiatu i kolorek
Alija 22:15, 26 sie 2022

Kordina napisał(a)

Dzięki Ewo, będę tak postępować z pięciornikiem
Dziękuję Agnieszko

W tempie mocno żółwim tworzę murek kamienno-ceglany w warzywniku, taki nieregularny, jako osłonę i przed wiatrem północnym i prze jęzorem mrozów (niemożliwe - kiedyś były?)

kotek Nuta trzymał kamień na murku 2h zanim nie związał pomocnik:

Nie ma to, jak porządny pomocnik, chociaż ten Twój to chyba tylko kontroluje, czy wszystko robisz tak jak trzeba.
Murek super, ja bardzo lubię takie elementy w ogrodzie. Pięciornik ładnie rośnie, to świetna roślina, nie jest wymagający
i ładnie kwitnie. U mnie najlepiej rósł biały, żółty też, różowy padł.

Różyczki piękne.
Kordina 22:57, 26 sie 2022

Alija napisał(a)

Pięciornik ładnie rośnie, to świetna roślina, nie jest wymagający
i ładnie kwitnie. U mnie najlepiej rósł biały, żółty też, różowy padł

O widzisz - Ela z ptasiego gaju też pisała, ze różowy też jej padł, hm...a ja właśnie różowy chciałam zakupić.