No nie dziwię się, że Ci się podobają, mi też się podobają Ja miałam, może jeszcze gdzieś mam, tą różową, muszę ją poszukać Ale u Ciebie ta fioletowa jaka ładna
Lidziu też je wielbię, ale już niestety po kwitnieniu, ścięłam nasienniki na łodyżkach.
Aniu jak Ty ładnie piszesz, zawsze z przyjemnością czytam Twoje posty u innych i siebie
Chyba mam stosunek emocjonalny do kwiatów, lubię te, które aktualnie kwitną więc nie potrafię wybrać jednostkowo, teraz lilie zaczęły koncert, część już nawet przekwita, a moje ulubione dopiero w pąkach. Te białe intensywnie pachnące już zmogły deszcze, a szkoda
Juzia dużo osób nie zna Transerfingu kup nasiona tych szałwii na łąkę kwietną, co roku będziesz je mieć. U mnie 3 rok samosieje zaczynają leśne tytonie i ... zapomniałam nazwę
Jolu dziękuję Ci tak, ostrogowce mają słońce, żeleźniaki wykopałam, zbyt wysokie i za rzadko posiane, wrzuciłam je do donicy i na tył ogródka poszły.
Ewo, Grażynko, Jolu, Sylwio, Ulinko odpowiem grupowo, mam tę końcówkę zraszającą do konewki 2 lata, w zeszłym mokrym lecie nie było momentu do korzystania z niej. Chyba kupiłam na Temu, ale teraz są opłaty celne i zrezygnowałam z T, ale znalazłam na naszym Alle..o pod nazwą Zraszacz do konewki BJ Plastik
Ewo dziękuję, właściwie to w sprawie obcinania róż to słucham pana Hyżego, ale pamiętam, że tak mniej więcej prycinałam jak piszesz oraz takie cienkie rachityczne gałązki też wycinam
Marcin spójrz na rodka, jak się zagęścił służą mu deszcze i ciepło
Mam taką sublokatorkę cudną, aż mi trudno uwierzyć, że byłam kiedyś specjalistką od łapania jaszczurek ale właśnie zdałam sobie sprawę, że w końcu grzebiuszka jest szybka w polowaniu, ale na drobniejsze stworzenia
W przerwach pomiędzy deszczami udało mi się zebrać i posuszyć z kuchenno-ziołowego szałwie, macierzankę i tymianek. W tym roku nie udało mi się trafić na suche powietrze i zebrać kwiaty czarnego bzu, a szkoda, bo to moja ulubiona herbata zimą.