Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 20:02, 13 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Miałaś super dzień.

Cały dzień był super. Oprócz kilku szkółek udało się zobaczyć kolejny ogród z forum - Ogrodowe Skarby. To ogród wielu dodatków. W sumie sama nazwa wątku już na to wskazuje. Kilka zdjęć z wizyty poczyniłam, zostało mi wgrać ostatnie z drona. Zapraszam do odwiedzenia wątku.
Patrycja_KG_Lu 20:28, 13 paź 2024

Drugim ogrodem jaki odwiedziłyśmy był ogród małżeństwa, które produkuje metalowe i betonowe ozdoby do ogrodu.

Skrzynie warzywne.

Obrzeże z butelek szklanych.

LIDKA 20:42, 13 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Cały dzień był super. Oprócz kilku szkółek udało się zobaczyć kolejny ogród z forum - Ogrodowe Skarby. To ogród wielu dodatków. W sumie sama nazwa wątku już na to wskazuje. Kilka zdjęć z wizyty poczyniłam, zostało mi wgrać ostatnie z drona. Zapraszam do odwiedzenia wątku.

Nie znam. Bedzie lektura na zimę.
Dzięki.
olciamanolcia 21:09, 13 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Yyyy…tak, jakoś spontanicznie wyszło. Planuje ją dać w okolice kostrzewy miedzianobrody PBR w narożniku brzozowym. A co? Jakaś ekspansywna jest???

Nie . Mam jej sporo i wykopałabym
Ostatnio Eli wysyłałam

U mnie rośnie na froncie i przed płotem razem z rozchodnikami danikami i kosodrzewiną
Kordina 22:03, 13 paź 2024

Ale fajnie miałyście i zakupy jakieś zacne, to w sumie co należy do Ciebie?
anpi 23:57, 13 paź 2024

Przy okazji "szkółkingu" miałam możliwość obejrzenia ogrodu Patrycji. Pati, podziwiam konsekwencję w działaniu według planu i zamierzeń. Rabaty frontowe już zachwycają, te za domem ciekawie się zapowiadają, choć dopiero częściowo obsadzone.
Obejrzałam wszelkie dobra warzywniakowe, a nawet obfite zaopatrzenie spiżarni w domowe przetwory i dane mi było skosztować "przepomidorowej" aromatycznej zupki z prezentowanych tu zbiorów Dzięki za ugoszczenie, transport i ogólnie za cały dzień przemiło i wesoło spędzony!
Wprawdzie pojechałam bardziej w celach towarzyskich niż po zakupy( bo przecież żadnych roślin już nie potrzebuję) to nie potrafiłam wrócić z pustymi rękami Rdest, wernonia, cudne zawilce i paproć to moje nabytki
sylwia_slomc... 13:43, 14 paź 2024

widzę, ze sadzisz żywopłot z laurowiśni. U nas sąsiad miał już wielki półtorametrowy w ubiegłym roku. Tej wiosny w całości musiał wyciąć bo wszystko nad ziemią przemarzło. Planowałam u nas od strony drogi, ale po tym co u sąsiada się stało zrezygnowałam.
Margo2 14:42, 14 paź 2024

Pati, musisz mi dać namiary na ten sklepik z ozdobami, bo na pewno jeszcze zawitam na Lubelszczyznę.
Byłam w szkółce o której pisałyśmy, ale bardzo krótko, bo nas ulewa przegoniła. Nawet myślałam, czy Ciebie nie zalało, bo ulewa była straszliwa.
Ale kupiłam tam kilka astrów żeniszkowatych.
Takich jeszcze nie miałam.
Bardzo miła obsługa. Na pewno tam wrócę
Wiaan 08:34, 15 paź 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
widzę, ze sadzisz żywopłot z laurowiśni. U nas sąsiad miał już wielki półtorametrowy w ubiegłym roku. Tej wiosny w całości musiał wyciąć bo wszystko nad ziemią przemarzło. Planowałam u nas od strony drogi, ale po tym co u sąsiada się stało zrezygnowałam.

Ja też będę sadzić z tej samej odmiany Novita. Liczę, że miejsce im przypasuje. Myślę, że i tak warto się przekonać u siebie
Patrycja_KG_Lu 11:01, 15 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)

Nie . Mam jej sporo i wykopałabym
Ostatnio Eli wysyłałam

U mnie rośnie na froncie i przed płotem razem z rozchodnikami danikami i kosodrzewiną

Użyłam wyszukiwarki i znalazłam Twoje zdjęcia z nią. Fajna jest. Czy tniesz ją wiosną? Trzeba coś z nią robić w trakcie roku?

Udało mi się ją ładnie podzielić przed sadzeniem, więc mam wystarczajaco, ale dziękuję za dobre chęci.