A ja wysialam na tasmie
Koperek, pietruszke i marchew, wzeszlo ladnie… i nie ma
Nie wiem
Ślimaki zjadly? Mam teraz pusta skrzynkę
Fasolka rosnie pomalutku
U mnie się niestety wysiewają, ale niewiele. Natomiast ścieżka jest pod śliwą Pisardii, a na tej śliwie wiszą zimą karmniki i dlatego właśnie muszę oczyścić.
Dawno mnie nie było i nie mogłam odpowiedzieć, że czerwiec u mnie zawalony.
Daj znać w przyszłym roku jak będziesz wiedziała dokładną datę Dni otwartych to może uda się wpaść.
Ale musze wiedzieć jakiś miesiąc wcześniej.
Miałam być w tym roku w Chelsea, ale nie wyszło. Może za rok?
Już chyba zacznę zbierać, bo bilety straszliwie drogie.
Rewelacyjnie wyszła ta ścieżka.
Bardzo pasuje do domu
Dziwne, że masz zjedzone co do cna. U mnie okazało się, że mam za gęsto fasolkę i sąsiadka poradziła przerwać co drugą. Do tego czas na przerywkę marchewki i pietruszki.
Ta ŚŚ kwitła pierwsza, przekwitła i dopiero pozostałe zaczęły kwitnąć. Jednak bliskość ściany i ciepełko w "nogach" ją przyśpiesza. Reszta jeszcze tak nie jest zaawansowana.
Dawno, dawno temu, jeszcze w trakcie budowy chcieliśmy ogrodzenie podobne do tego: images.app.goo.gl/RtG77ny
czyli daszek nad furtką, otynkowane takim samym kolorem jak dom do tego jasnoszare metalowe elementy jak furtka, przęsła i brama.
Potem pomysły zaczęły drążyć wokół bardziej korzystniejszych dla budżetu opcji tj. bez daszku, bez pustaków zalewowych, styropianu, siatek, struktury itp., czyli coś takiego: images.app.goo.gl/ZU46q
Bloczki takie ozdobne same w sobie plus metalowe przęsła i metalowa furtka i brama. Zdobyliśmy wycenę i przełożyliśmy prace na kolejny rok.
Jesienią i tej wiosny wzięliśmy różne aspekty pod uwagę m.in. że planujemy rabaty na przepłociu, że i tak rośliny zasłonią dół, a potem i część wyższą płotu, że wolimy zgromadzony budżet przeznaczyć na ściankę wodną, basen, rzeźby itp. Dlatego podjęliśmy decyzję, że po prawo i lewo będzie panelówka z podmurówką. Po jednej stronie furtki słupek o szerokości 150 cm = 3 sztuki bloczka ozdobnego, furtka, potem 100 cm słupka z 2 bloczków ozdobnych i brama oraz reszta przęseł.