Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 12:04, 10 cze 2025

Ja również zastosowałam się do rad dziewczyn w sprawie cięcia jak Lidka. Pod sektor trafiły moje Royal Burgundy w celu ich zagęszczenia.

Patrycja_KG_Lu 12:23, 10 cze 2025

Laurowiśnie Novita z sadzone jesienią z gołym korzeniem…oj odchorowały mocno. Dopiero niedawno zaczęły odbijać. Jedne mają się już wyśmienicie.

Inne średnio.

Inne słabiutko, ale nie poddają się.
Wiaan 12:48, 10 cze 2025

Patrycja myślę, aby moją wiśnię też podciąć w celu zagęszczenia. Widzę laurowiśnie podobny stan mamy, u mnie jedna wypadła całkiem, miałam zapas na szczęście, reszta teraz ładnie odbiła.
pestka56 12:54, 10 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

To ja to bym chyba lokalizację karmnika zmieniła

Problem w tym, że jest to jedyne miejsce na które mam taki świetny widok. Mam pewien pomysł na zmianę sytuacji, ale nie wiem, czy uda mi się to w tym roku, bo wiaże się z częściowym przycięciem drzew.
pestka56 13:00, 10 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Laurowiśnie Novita z sadzone jesienią z gołym korzeniem…oj odchorowały mocno. Dopiero niedawno zaczęły odbijać. Jedne mają się już wyśmienicie.
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/260/2603903/original.jpeg[/img

Mnie moje laurowiśnie wkurzyły maksymalnie i chyba je usunę. Posadziłam wzdłuż granicy ogrodu w jednym narożniku. Wszystko było w porządku póki miały osłonę przeciwsłoneczną. W zeszłym roku musiałam tę osłonę zlikwidować i teraz liście laurowiśni wyglądają tragicznie.
Poza tym nie wyobrażam sobie cięcia ich jako żywopłotu formowanego. No nie da się tego tak zrobić jak w przypadku cisów, bukszpanów, czy nawet grabow i buków. Mają za duże liście i każde cięcie jest widoczne jak rana. Cięcie po gałazce sekatorem to koszmarna praca i mało efektywna.
olciamanolcia 13:38, 10 cze 2025

Patrycja pokaż tyrzyce

Moje się zagęściły i podrosły sporo
Aneta

Laurowiśnie zetnij tak o 1/3 - możesz to zrobić teraz albo w lipcu
Wiaan 13:44, 10 cze 2025

olciamanolcia napisał(a)
Patrycja pokaż tyrzyce

Moje się zagęściły i podrosły sporo
Aneta

Laurowiśnie zetnij tak o 1/3 - możesz to zrobić teraz albo w lipcu

Przycięłam
Patrycja_KG_Lu 15:49, 10 cze 2025

Dwie odsłony Puszysława i jego ulubione kocimiętki.

Marcin89 17:21, 10 cze 2025

W kwestii ogrodzenia u nas było podobnie. Cały front z przęseł metalowych wychodził drogo. Murowanego ogrodzenia nie braliśmy pod uwagę ze względu na krótkie odcinki ogrodzenia, 2 furtki, 2 bramy. Nie było by ładnie, zgubiły by się proporcje.

Na szczęście dało się pogodzić bramę metalową na metalowych słupkach z fragmentami panelówki. A jak żywopłot urośnie, to przestanę zwracać uwagę
Wiaan 18:54, 10 cze 2025

Puszysław jaki aktor