Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 13:19, 30 cze 2025

Polon napisał(a)
Truskawy, cukinia … mniam

U mnie truskawy słabo jednak owocują, chyba muszę je trochę bardziej nawozić.

Cukinia zawiązała kilka owocków, ale odpadły, chyba za mało podlewałam. Teraz czekam na kolejne, więc tym bardziej zazdro Twojej

Kolejne zakupy roślinek, zapewne rabaty coraz bardziej obsadzone , czekam z niecierpliwością na foty

Zaczął się sezon na świdośliwy, cukinie, ogórki, małe marchewki z przerywki, natomiast truskawek i jagód kamczackich końcówka.

U cukinii pierwsze kwiaty są zazwyczaj męskie, więc to normalne, że kwiaty odpadły. A jeśli rzeczywiście były żeńskie i zaczęły się psuć/zgniły to trzeba szukać innej przyczyny.
Patrycja_KG_Lu 13:20, 30 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Ojacie, a moje cukinie nawet nie wykiełkowały . Spróbuję kupić jeszcze gdzieś sadzonki choć już chyba słabe szanse .

Może ktoś zjadł Ci nasiona? Może być cieżko kupić sadzonki, bo już trochę późno.
Patrycja_KG_Lu 13:21, 30 cze 2025

Angelika95 napisał(a)
Też mam w planach tego przetacznika, z czym go połączysz na rabacie?

Chyba pójdzie na rabatę z trzcinnikami. Mam tam różową Caradonnę Pink.
Polon 21:21, 30 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

U cukinii pierwsze kwiaty są zazwyczaj męskie, więc to normalne, że kwiaty odpadły. A jeśli rzeczywiście były żeńskie i zaczęły się psuć/zgniły to trzeba szukać innej przyczyny.

Cukinie się zawiązały, tyle że nie urosły. Teraz zaczynają kolejne, jak znowu odpadną, to będzie znaczyło, że mam coś z nimi nie tak.
Za to pomidory wyglądają bardzo obiecująco , tylko zarośnięte mam strasznie, muszę trochę je prześwietlić.