Dziś dostałam radę, żeby nie kupować drzew za wcześnie. Dopiero jak wypuszczą liście, bo wtedy widzisz co kupujesz. A suchego patyka ktoś Ci potem powie, że u Ciebie coś się stało, a on sprzedał dobre drzewo. Za drogi gips na ryzyko
Marcin sadź te graby. Tam wg mnie tylko te kolumnowe drzewa pasują. Ja też nie lubie drzew wielopniowych. One ładne jak młode a potem już nie. Amen.
Moge je u innych podgladać. Ogólnie nie lubie drzew kalek. Ciętych, formowanych, na stelażach. Jak cięcie to tylko drobna korekta.
To moja inspiracja, podoba mi się taki widok. Tu co prawda, bez żywopłotu z tyłu. Chyba podobnie wąsko jak u mnie, drzewa blisko domu i bardzo blisko chodnika.
Choć ja chciałem "zatopić" graby w rozplenicach. Ale może i pomieszam z hortensjami jak wyżej.
Ten ogród i dla mnie jest wielką inspiracją. Graby w rozplenicach - też chcę i spróbuję zrobić w tym roku, do tego hortensje i nie trzeba wiele więcej.
Patrycja - powtórzę się, ale na tym talencie odszukiwania inspiracji możesz się dorobić jakichś kolejnych nieruchomości albo czego tam sobie życzysz. Sypiesz nimi jak z rękawa
dzięki. Dziś pod prysznicem (BTW najlepsze miejsce samotności i przemyśleń dla świeżo upieczonych mam) wpadłam na pomysł napisania krótkiego poradnika na temat co prawda nieogrodowy. Większość pracy nad nim opierałaby się o wyszukiwanie dostępnych już informacji, a urok byłby w zebraniu ich do kupy i uporządkowaniu w sposób łatwy w odbiorze, przystępny, czyli coś co lubię i tak robić w wolnym czasie