Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

DariaB 11:28, 01 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
Czy są odmiany berberysa o limonkowych liściach, które przebarwiają się na pomarańczowo lub czerwono?

Jest taki berberys co w sezonie ma zielone liście, ale nie limonkowe, a jesienią płonie czerwienią ale nie pamiętam nazwy, no i on raczej z tych większych jest.
Piękne cisy kupiłeś, będzie super żywopłot. Ja swoje cięłam tydzień temu, w sierpniu było zdecydowanie za gorąco.
Marcin89 16:49, 01 paź 2024

DariaB napisał(a)

Jest taki berberys co w sezonie ma zielone liście, ale nie limonkowe, a jesienią płonie czerwienią ale nie pamiętam nazwy, no i on raczej z tych większych jest.
Piękne cisy kupiłeś, będzie super żywopłot. Ja swoje cięłam tydzień temu, w sierpniu było zdecydowanie za gorąco.
Dziękuję za info. No sadzonki ładne, dzięki. Teraz nie przycinam, niech się ukorzeniają, a wiosną wyrównam od góry.
JoanNa 17:04, 01 paź 2024

Berberys Erecta wlasnie tak pięknie sie przebarwia-to pewnie tego Daria masz na myśli
DariaB 18:50, 01 paź 2024

JoanNa napisał(a)
Berberys Erecta wlasnie tak pięknie sie przebarwia-to pewnie tego Daria masz na myśli

Joanna ten też się przebarwia ale chodził mi po głowie Green carpet, zawzięłam się i znalazłam Erecta jest w porównaniu do tego drugiego bardziej kolumnowa.
Marcin89 23:36, 01 paź 2024

Dziewczyny - szukam berberysa albo bordo albo limonkowego i przebarwiającego się na ogniste kolory. Ubzdurałem sobie takie towarzystwo dla ambrowca

Z pewnością kolumnowy lub krzaczasty będzie ok, kulki też ok. Ale szerokie, płożące odpadają.
Patrycja_KG_Lu 07:57, 02 paź 2024

A odmiana Maria? Berberys-Thunberga-MARIA
Marcin89 08:37, 02 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A odmiana Maria? Berberys-Thunberga-MARIA
Piękny jest, to polska odmiana. Nie wiedziałem jednak, że ma czerwone pędy i żółte liście
Marcin89 17:17, 03 paź 2024

Udało się zrobić zdjęcie frontu, akurat jak nie stały żadne samochody na podjeździe

A taki widok mam stojąc w drzwiach wejściowych - kocimiętki, rozchodniki i szałwie jeszcze kwitną. Ale są nadal malutkie.

Żywopłot w całości.

Ambrowiec u brata.

olciamanolcia 17:18, 03 paź 2024

Super wyszły frontowe rabaty.
Marcin89 17:21, 03 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)
Super wyszły frontowe rabaty.
Szybka jesteś, dopiero co wstawiłem Dzięki bardzo

Teraz bardzo się cieszę z wyboru Mirjam na front. Danica pasuje super przy tarasach, a tutaj Mirjam ładnie kontrastuje z ciemną zielenią cisów. Znaczy się będzie kontrastować heh To był dobry wybór