A teraz donice przy tarasie. Z jednej strony jestem z nich zadowolony. W sezonie fajnie wyglądały szałwie i zielone kępy rozplenic.
Do tego był floks na wiosnę i jeżówki od lata do teraz właściwie.
Jednak ta szałwia od sierpnia mnie drażni. Wprowadza taki nieład - tu kwitnie, tu żółta, tu sucha. Raczej ja obetnę do zera.
Jakie cebulowe byście tu widzieli?
To ja jeszcze miałem inny pomysł - irysy żyłkowane. Nigdy ich jeszcze nie sadziłem. Ale jest jedno "ale" - donica jest niżej niż poziom tarasu i niskie kwiaty będą widocznie tylko z dworu, a wtedy się mało co wychodzi. Więc chyba jednak lepiej coś wyższego? Lubię patrzeć przez okno na ogród
Krokusy mam w trawniku pod orzechem, posadzę jeszcze. Na rabatach może kiedyś, by z okna je widzieć. Nawet wiem z którego - z kuchni lub salonu (rabata z boku domu)
Baaardzo dużo pracy wykonałeś w tym sezonie. I widac ładne efekty.
Rabaty wyjściowo/wejściowe bardzo mi się podobają. Rabata międzytarasowa zaskoczyła mnie wzrostem. Trawnik sie bardzo prezentuje i nie wygląda na takiego młodzika jakim jest.
A donic przy tarasie zazdroszcze, nie miałam na takie miejsca.
Rabaty przed domem piękne , eleganckie , formalne ja lubię taki styl , trawnik jak dywan mucha nie siada i ogólnie już rabatki przy tarasie robią klimat.
Ja bym po prostu z cebulowych postawiła na tulipany w mocnym kolorze , są w donicy więc bezpieczne przed nornica a potem trawki szałwię przykryją liście .
Wiola, no jest dosyć równo, bo trawnik był poprawiany na etapie szykowania terenu. Rabaty wyznaczane z miarką
Lidka, to prawda, że sporo zostało zrobione. Najważniejsze, że czasochłonne i "grube" tematy poszły do przodu. Kiedyś zrobię porównanie zdjęć przed i po
Ania, rozważam właśnie narcyze lub tulipany, dzięki za podpowiedź
Klaudia, pierwsza myśl to właśnie tulipany lub narcyze. Muszę coś kupić, bo zaraz mnie zima zastanie