Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 22:48, 04 paź 2024

Aż dziwne, że nikt nie widział tych żółtych pasów na trawniku haha. Cały czas dążę do perfekcji przy trawniku - staram się nie robić pasów od nierówno rozsypanego nawozu, przycinam nożycami brzeg przy ekobordzie, bo kosiarka nie łapie jak trzeba. Brat bardzo mocno zaangażował się w wyrywanie traw jednorocznych i regularne koszenie. Na wiosnę czeka nas oprysk na dwuliścienne, bo jest ich mnóstwo i to nieuniknione.

Agnieszka, bardzo dziękuję za miłe słowa. Zapomniałem Ci napisać, że jakby co mogę podzielić się siewkami werbeny na wiosnę. Choć pewnie zbierzesz własne nasiona, bo masz z czego. Ale jakby co to śmiało
Judith 23:38, 04 paź 2024

Marcin, nie mów, że nie bardzo jest co pokazywać! Zerknij na początek swojego wątku i dostrzeż czego dokonałeś w jeden sezon.
Jest wspaniale!
MagdaLenka 15:19, 05 paź 2024

Rabata między tarasami wyszła bosko! Trawnik wygląda jak gruby wełniany dywan. Jest super.
Marcin89 16:48, 05 paź 2024

Judith napisał(a)
Marcin, nie mów, że nie bardzo jest co pokazywać! Zerknij na początek swojego wątku i dostrzeż czego dokonałeś w jeden sezon.
Jest wspaniale!
Dziękuję bardzo To wszystko trwa więcej niż jeden sezon. Ale w tym akurat zrobione były rzeczy, które realnie wpłynęły na odbiór przestrzeni Widać w końcu ten włożony trud.
Marcin89 16:50, 05 paź 2024

MagdaLenka napisał(a)
Rabata między tarasami wyszła bosko! Trawnik wygląda jak gruby wełniany dywan. Jest super.
Dziękuję No z tej rabaty jestem zadowolony Z trawnika też w takiej formie jakiej jest. Nigdy nie będzie to moje oczko w głowie
Marcin89 17:26, 05 paź 2024

Aż samo się prosi, zmiany na podjeździe, wiosna 2023 kontra jesień 2024

Marcin89 10:53, 06 paź 2024

Jakie odmiany malin polecacie?

Na mojej liście jest póki co Himbo Top.

Szukam tylko i wyłącznie malin o czerwonych owocach, tradycyjne i powtarzające owocowanie.

Podobno są nawet bez kolców, ale nie widziałem
Patrycja_KG_Lu 12:47, 06 paź 2024

Ja mam tą Himbotop, ale pamiętaj, że ona ma miękkie pędy i wymaga jakiś podpór. U mnie to stelaż plus sznurki. Z ciekawych i polecanych w moich rodzinnych strojach jest Radziejowa, ale ciężko jej sadzonki dostać, a jak są to w jakiejś zawrotnej cenie.
Marcin89 12:57, 06 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja mam tą Himbotop, ale pamiętaj, że ona ma miękkie pędy i wymaga jakiś podpór. U mnie to stelaż plus sznurki. Z ciekawych i polecanych w moich rodzinnych strojach jest Radziejowa, ale ciężko jej sadzonki dostać, a jak są to w jakiejś zawrotnej cenie.
Tak, pamiętam o tej Radziejowej, ale nie spotkałem nigdzie sadzonek. Póki co będą to niewielkie ilości krzaczków, bo bratanica uwielbia malinki Także posadzę w jakimś miejscu tymczasowym, póki się nie ogarnie tyłu działki.

Przy warzywach nie dam z powodu ekspansywności malin.
Marcin89 18:56, 06 paź 2024

Kwiatostany Vanille Fraise nabrały malinowej barwy.