Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Wiolka5_7 21:37, 12 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
Bardzo miło. Rano się naubierałem jak na zimę, bo było tylko 5 stopni, a potem już coraz cieplej.

Jak patrzę na ten budynek, to od razu myślę o Twoim. Jestem na etapie, na którym Ty byłaś kilka lat temu zapewne. Ale teraz ważniejsze jest doprowadzić go do ładu i zmienić układ komunikacyjny, bo jedyne wejście/wyjście było na posesję sąsiada Kolejny etap to będzie odświeżenie elewacji itp.

No taką mamy teraz pogodę

Spokojnie zrobisz i doczekasz się metamorfozy ruderki jak ja
Judith 21:43, 12 paź 2024

Marcin, nie kojarzę, co to za zamurowywane miejsce…? Przejście do sąsiada…? - ocokaman?
Marcin89 21:51, 12 paź 2024

Judith napisał(a)
Marcin, nie kojarzę, co to za zamurowywane miejsce…? Przejście do sąsiada…? - ocokaman?
Dlatego, że nie mam zdjęć zrobionych. Granica mojej działki przebiega wzdłuż ściany budynku gospodarczego i niefortunnie wyjście jest w tamtym kierunku - do sąsiada. Dlatego to zmieniamy

Jutro pewnie coś jeszcze pokażę
Judith 21:57, 12 paź 2024

Aaaa, wyjście z Twojego budynku gospodarczego jest (było) do sąsiada? No ekscentryczny pomysł ktoś miał .
LIDKA 23:00, 12 paź 2024

Marcin a jakby ten składzik tak na czarno?

Marcin89 08:32, 13 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Marcin a jakby ten składzik tak na czarno?

Nie da rady, bo nie mieszkam tu sam i to nie przejdzie. Bo u Wioli antracyt mi się podoba

Ale nasz gospodarczy już ma brązowe elementy. Jakbym to pomieszał z antracytem to wyszło by koszmarnie.

Dodatkowo sam mam dom z brązem (okna, rolety, rynny, podbitka, kominy i dachówka). To już sprawa konserwatora zabytków...

Ściana zachodnia gospodarczego jest przy tarasie i idąc tamtędy latem czuć jak oddaje ciepło, to co by było przy czarnej?! Więc muszę te wszystkie elementy brać pod uwagę. Ale przecież ma być bluszcz na parę lat. Będziemy widzieć, czy nam pasuje
LIDKA 09:11, 13 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
Nie da rady, bo nie mieszkam tu sam i to nie przejdzie. Bo u Wioli antracyt mi się podoba

Ale nasz gospodarczy już ma brązowe elementy. Jakbym to pomieszał z antracytem to wyszło by koszmarnie.

Dodatkowo sam mam dom z brązem (okna, rolety, rynny, podbitka, kominy i dachówka). To już sprawa konserwatora zabytków...

Ściana zachodnia gospodarczego jest przy tarasie i idąc tamtędy latem czuć jak oddaje ciepło, to co by było przy czarnej?! Więc muszę te wszystkie elementy brać pod uwagę. Ale przecież ma być bluszcz na parę lat. Będziemy widzieć, czy nam pasuje

A to kumam wszystkie okoliczności.

Jak jade do pracy to widze 2 bluszczowe płoty. No piękne są.

Fajnie że sobie tak w trójkę rodzinnie pracujecie.
AgaBoso 09:28, 13 paź 2024

Marcin89

A następnie posiałem poplony. Chyba termin jest lekko późny, ale będzie co będzie. Nieraz zimy wcale nie ma. Posiałem 3 gatunki w takim mixie: żyto ozime, gorczyca biała i łubin wąskolistny.
Efekt końcowy:

Wygląda pięknie Ja u siebie posiałam poplon w piątek i przykryłam białą agro, mam nadzieję że wzejdzie.
Marcin89 11:03, 13 paź 2024

Judith napisał(a)
Aaaa, wyjście z Twojego budynku gospodarczego jest (było) do sąsiada? No ekscentryczny pomysł ktoś miał .
Ciężko powiedzieć, żeby ktoś tak chciał, nie było wyjścia Kwestia obecnej sytuacji wynika z historii tego budynku, który jeszcze parę lat temu był prawie na środku dużej działki. Podział działki na 3 części spowodował aktualny stan. Ale inaczej się nie dało, nie zmieścił by się nasz bliźniak

Do tego był już ten płot ciemnozielony, który zasłoniłem matą. Stąd granica poszła po linii płotu i ścianie budynku i dalej już prosto.
Marcin89 11:14, 13 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)

Wygląda pięknie Ja u siebie posiałam poplon w piątek i przykryłam białą agro, mam nadzieję że wzejdzie.
A co tu pięknego? Zwyczajnie ogarnięty warzywnik na jesień
No liczę na to, że nasze poplony wzejdą