Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

An_na 13:21, 26 sty 2025

Marcin, ja wyobraźni przestrzennej nie mam więc nie pomogę w planowaniu.
Zachwycają mnie wszystkie Twoje rysunki Jak Ty to pięknie, przejrzyście malujesz. Brawo!
Marcin89 14:02, 26 sty 2025

An_na napisał(a)
Marcin, ja wyobraźni przestrzennej nie mam więc nie pomogę w planowaniu.
Zachwycają mnie wszystkie Twoje rysunki Jak Ty to pięknie, przejrzyście malujesz. Brawo!
Ania jak nie masz wyobraźni, jak masz A kto Ci rabaty robił? Ty sama. A możesz zawsze podpowiedzieć w temacie wyboru roślin
Angelika95 14:03, 26 sty 2025

Mi też te projekty i rysunki bardzo się podobają, przyjemnie się je ogląda. Przypomnisz jakie są wymiary tej rabaty?
Marcin89 14:10, 26 sty 2025

Zapytanie

Czy ktoś nie ma przypadkiem nadwyżki irysów syberyjskich (niebieskich, fioletowych)?

Marcin89 14:14, 26 sty 2025

Angelika95 napisał(a)
Mi też te projekty i rysunki bardzo się podobają, przyjemnie się je ogląda. Przypomnisz jakie są wymiary tej rabaty?
Długość całej około 15 m (w zależności gdzie dokładnie zacznę placyk do gospodarczego). Szerokość od 2-2,20 m do 3 m przy żywopłocie frontowym.

Ten fragment z rysunku szarego ma 7 m długości (bez pasa na cisy). Głębokość waha się od 2,5 do 3 m.
An_na 14:22, 26 sty 2025

Marcin89 napisał(a)
Ania jak nie masz wyobraźni, jak masz A kto Ci rabaty robił? Ty sama. A możesz zawsze podpowiedzieć w temacie wyboru roślin

Moje rabaty to wypadkowa ciągłego przesadzania a nie projektu
LIDKA 14:43, 26 sty 2025

Marcin89 napisał(a)
Zapytanie

Czy ktoś nie ma przypadkiem nadwyżki irysów syberyjskich (niebieskich, fioletowych)?

Ty jak mój mąż. Godzine temu pytam czy chce sałate ze śmietaną do obiadu. Mówił że nie. Zrobiłam więc surówkę z kapusty.
A teraz zieminiaki na talerzu a on pyta gdzie salata.

Ty to samo z kosaćcami

Moje młode wsadzone. Teraz już bez liści. Jak nie bedziesz ich miał skądś to Ci wykopie po kwitnieniu ze 2 kępki. Raz ze pewno bedę tetrisy robić jeszcze a dwa posadziłam chyba 7 kęp. Tylko mi trzeba się przypomnieć. ❤️
Marcin89 16:28, 26 sty 2025

LIDKA napisał(a)

Ty jak mój mąż. Godzine temu pytam czy chce sałate ze śmietaną do obiadu. Mówił że nie. Zrobiłam więc surówkę z kapusty.
A teraz zieminiaki na talerzu a on pyta gdzie salata.

Ty to samo z kosaćcami

Moje młode wsadzone. Teraz już bez liści. Jak nie bedziesz ich miał skądś to Ci wykopie po kwitnieniu ze 2 kępki. Raz ze pewno bedę tetrisy robić jeszcze a dwa posadziłam chyba 7 kęp. Tylko mi trzeba się przypomnieć. ❤️
Ja doskonale to wiem Dlatego ostatnio napisałem, że to te co nie wziąłem od Ciebie hehe. Zobaczymy na wiosnę, bo przecież też je potrzebujesz.

Wiesz czasem jest tak, że ktoś chce wyrzucić, bo włażą mu na rośliny obok, a ja wtedy chętnie wezmę.

Już teraz wiem, że pewne rośliny mi zostaną i nie wiem co z nimi zrobić
LIDKA 17:17, 26 sty 2025

Co Ci zostanie?

Tu się chętni pewno znajdą.
Marcin89 17:23, 26 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Co Ci zostanie?

Tu się chętni pewno znajdą.
Tak naprawdę się na koniec okaże. Pojedyncze sztuki tawuł, cis, parę róż i hortensje ogrodowe. Może do tego trzmielina i nadwyżki miskantów i kocimiętek.