Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 10:53, 02 kwi 2025

olciamanolcia napisał(a)
Kiedyś Danusia mi napisała że drzewo to nie mebel że ustawisz przestawisz jak Ci się podoba

Moje graby też były krzywe ale duuuuzo wyższe i duuuuzo tańsze

Możesz spróbować naprostować ale myślę że jak urosną i się wzmocnią krzywizna będzie zniwelowana
Ale zniechęciłem się do tych grabów. Chciałem proste "filary", przy paliku. Nawet niskie. A tu wyglądają jak zwykle, chude graby.
Marcin89 10:56, 02 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Nawet nie zwróciłam na nie uwagi, u mnie i tak zazwyczaj dół drzewa jest przykryty roślinami (trawy lub byliny). Oczywiście o ile nisko przy ziemi jest miejsce szczepienia. W niedziele zrobię Ci dokładniejsze zdjęcia.
P.S. Właśnie zadzwoniłam do małego ogrodniczego dwie miejscowości dalej. Mają takie 160 cm po 50 zł. Pojadę je obejrzeć przed niedzielą.
Byłbym wdzięczny za foty i info. Do niedzieli i tak nie kupię, nie lubię na decyzji szybko, których się żałuje po czasie
Marcin89 16:23, 02 kwi 2025

Podlewałem dziś żywopłot cisowy i rabaty na froncie. Nagle patrzę pojawiły się dwa czosnki. Czyli falszywy alarm, chyba jeszcze będą

Cięcie żywopłotu wstrzymane, bo zblizają się noce z mrozem... eh.
Patrycja_KG_Lu 16:42, 02 kwi 2025

Marcin89 napisał(a)
Byłbym wdzięczny za foty i info. Do niedzieli i tak nie kupię, nie lubię na decyzji szybko, których się żałuje po czasie

Marcin! Marcin! Kupiłam te po 50 zł! Foto u mnie.
JoanNa 22:16, 02 kwi 2025

Marcin, a nie dzwoniłeś do Kaczergisu o te amanogawy? Masz blisko, bliżej niż ja a ja właśnie myślę czy by tej zimnej soboty nie wykorzystać właśnie na wyprawę do nich (bo w ogrodzie pewnie nic nie podziałam jak taka zimnica), ale po Kanzan i magnolię Susan lokalnie takie małe te Susanki- ledwo metrowy krzaczorek,za mała mi się widzi taka magnolia.
Marcin89 22:26, 02 kwi 2025

JoanNa napisał(a)
Marcin, a nie dzwoniłeś do Kaczergisu o te amanogawy? Masz blisko, bliżej niż ja a ja właśnie myślę czy by tej zimnej soboty nie wykorzystać właśnie na wyprawę do nich (bo w ogrodzie pewnie nic nie podziałam jak taka zimnica), ale po Kanzan i magnolię Susan lokalnie takie małe te Susanki- ledwo metrowy krzaczorek,za mała mi się widzi taka magnolia.
Od 150 zł się zaczynają. A jak doliczę dowóz 200 zł to już w ogóle wyjdzie cena kosmos. Ja z tych oszczędnych
JoanNa 22:50, 02 kwi 2025

Ulala, tyle za dowóz liczą wokół komina? Ja ceny swojego paliwa nie przeliczam na ilość zakupionych roślin, bo mi zawsze drożej wyjdą a lokalnie nie dostanę wszystkiego, więc mus szukać w dalszych szkółkach.
Marcin89 22:56, 02 kwi 2025

JoanNa napisał(a)
Ulala, tyle za dowóz liczą wokół komina? Ja ceny swojego paliwa nie przeliczam na ilość zakupionych roślin, bo mi zawsze drożej wyjdą a lokalnie nie dostanę wszystkiego, więc mus szukać w dalszych szkółkach.
Albo 150 zł albo 200 zł. Ja miałem chyba z 50 km w jedną stronę. Wtedy brałem 5 drzew drogich, to się opłacało. Bo czym było je przywieźć

Poszperam w ofertach, lokalnie, może tam od Patrycji wyślą.
Patrycja_KG_Lu 09:29, 03 kwi 2025

Niestety w tej mojej tylko lokalnie sprzedają stacjonarnie jak ktoś przyjedzie
Marcin89 19:09, 03 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Niestety w tej mojej tylko lokalnie sprzedają stacjonarnie jak ktoś przyjedzie
Gdyby były małe, to można było by kupić i wysłać kurierem. A one nie dość, że piękne, to i wielkie

Lokalnie hmm... dużo wiśni różnych i jabłoni. A Amanogawy albo nie ma albo jedna mała sztuka w wysokiej cenie. Będę szukał dalej.