Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 10:45, 09 lip 2023

Marcin89 napisał(a)
Wiem Lidka, zrobiłem tym nowym sadzonkom namiot z białej agrowłokniny. Ma być upalnie, ale i tak przesadziłem, bo doniczki momentalnie obsychały.

Zrobiłem takie podsumowanie:
Z kupionych 13 roślin (za około 150 zł z dostawą) mam 50 nowych sadzonek. Wówczas koszt jednej roślinki to zaledwie 3 zł. Opłaca się

Też sama dziele i rozmnażam. Z jednej molini za 20 zrobiłam 10 szt. wszystkie żyją jak dotąd. mój cel to gęstość na rabatach w przyszłości.

Rozmnażam trawy rozchodnki lawendy hortensje laurowiśnie i byliny. Przeważnie dziele byliny zaraz po zakupie.
Wiolka5_7 11:12, 09 lip 2023

Masz rękę do dzielenia brawo Ty!
anuska2507 11:15, 09 lip 2023

Nie taka mini ta szkółka
Rozchodniki możesz jeszcze przyciąć i ucięte kawałki też wsadzić do ziemi, żeby się ukorzeniły. Zamiast 2 szt. będziesz miał 4 albo i więcej - zależy na jak długie kawałki potniesz. Mi z jednej rośliny wyszło rok temu 8 sadzonek
Marcin89 11:46, 09 lip 2023

Wiola Dziękuję, oby tylko przetrwały suszę.
Lidka Tak, pamiętam ile jednego dnia roślin podzieliłaś. Trawy dzieli się bardzo dobrze.
Anna W sumie coraz więcej tam poupychałem. Będzie skąd brać na rabaty Z rozchodnikiem nie pomyślałem, chcę dać mu szansę zakwitnąć. Porównam go z odmianą 'Brillant'. Wtedy zobaczę ile ich potrzebuję docelowo.
Patrycja_KG_Lu 15:05, 10 lip 2023

Razem z Lidką jesteście super-rozmnażaczami roślin. Muszę wziąć przykład z Was, bo na razie kupowałam dokładnie tyle ile musiałam wsadzić. Sprawdziłam sobie tego rozchodnika Carl - ładny.
Marcin89 16:06, 10 lip 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Razem z Lidką jesteście super-rozmnażaczami roślin. Muszę wziąć przykład z Was, bo na razie kupowałam dokładnie tyle ile musiałam wsadzić. Sprawdziłam sobie tego rozchodnika Carl - ładny.
No raczej ładny będzie ten 'Carl'. A wziąłem go tak przy okazji
To już ciekawość moich zakupów zaspokojona. Bardzo podobnie rabaty planujemy na froncie. Ale jak mi to wyjdzie to się zobaczy
Marcin89 20:33, 13 lip 2023

I zrobiło się kolorowo przy kompostowniku. W oczekiwaniu na hortensje bukietowe

Marcin89 15:23, 14 lip 2023

Czy też oczami wyobraźni widzicie tu rabatę?

A póki co jest chwast na chwaście. Plan na jutro: wyeliminować niechcianego gościa
LIDKA 17:19, 14 lip 2023

to przyjemnej roboty i sadzenia.
Marcin89 18:04, 14 lip 2023

LIDKA napisał(a)
to przyjemnej roboty i sadzenia.
Dziś mi się fajnie robiło te donice przy tarasie, ale trzeba było kończyć i iść do pracy. A tu między tarasami na razie nie sadzę, bo będę glebę przygotowywał